Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. március 21., csütörtök

16.684 - Bagó Zoltán: A szocialisták lezárnák a dekrétumok vizsgálatát

Feladó: Bagó Zoltán
Dátum: 2013. március 21. 18:30
Tárgy: A szocialisták lezárnák a dekrétumok vizsgálatát
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A szocialisták nem akarnak a Benes-dekrétumokkal foglalkozni

- Közmeghallgatást tart az Európai Parlament a témában

Bagó Zoltán sajtóközleménye

"Sikertelenül végződött az Európai Parlament Petíciós Bizottságának mai koordinátori ülésén a szocialisták és liberálisok kísérlete a Benes-dekrétumokkal kapcsolatos petíció lezárására. Próbálkozásuk ellenére a petíció változatlanul nyitva maradt, lehetőséget biztosítva a további vizsgálatokra és meghallgatásokra"- jelentette ki Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő.

A mai petíciós bizottsági ún. koordinátori egyeztető ülésen került megtárgyalásra Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő azon indítványa, amely a Benes-dekrétumokkal kapcsolatos petíció kapcsán egy nyilvános közmeghallgatás szervezésére irányult. A meghallgatás célja, hogy a politikai szereplők mellett a nemzetközi jogi és szakmai szervezetek is kifejthessék véleményüket a témában. Az indítványt egy összefogott és előre megtervezett koreográfia alapján, a pártkoordinátorok nagy része - a szocialista indítványt támogatva - elutasította és valamennyien a petíció lezárása mellett érveltek.

"A zárt ülésen hatékonyan, de sikertelenül működött a nemzetközi szocialisták és liberálisok kisantant szindrómája a Benes petíció ügyében. Egyetlen érvük annak lezárása mellett az volt, hogy már elegük van az ügyből. A petíció ennek ellenére továbbra is nyitva maradt köszönhetően annak, hogy a néppárti támogatás és a szakmai érvek meggyőzőbbek voltak. Jelenleg keressük annak lehetőségét, hogy miként és milyen formában kerülhet sor az ügy megtárgyalására és az újabb vizsgálatokra annak érdekében, hogy annak érdemi és kézzelfogható eredménye legyen"- emelte ki Bagó Zoltán, aki már több mint egy éve küzd a petíció sikeréért és eredményességéért.

A zárt ülés után az elnök kihirdette, hogy a Petíciós Bizottság nyár elejére a nyilvánosság kizárásával, de a benyújtok, az érintett szakértők és kormánytisztviselők meghívásával újra napirendre veszi az ügyet.

"Az Európai Néppárt a közmeghallgatást a következő hónapokban megszervezi" - nyilatkozta Bagó Zoltán.

Brüsszel, 2013. március 21.

További információ:

Bagó Zoltán irodája: +32-228-37189

http://fidesz-eu.hu/

http://bago.fidesz-eu.hu/