Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. március 28., csütörtök

16.741 - Irodalmi Jelen: Látogassa meg a megújult Irodalmi Jelen Online http://www.irodalmijelen.hu oldalait, és szóljon hozzá cikkeinkhez, esszéinkhez, verseinkhez!

Feladó: IJ hirlevel <hirlevel@jelenhaz.ro>
Dátum: 2013. március 26. 15:40
Tárgy: TÜKÖRKÉP NÉLKÜL
Címzett: "jozsef@kutasi.eu" <jozsef@kutasi.eu>


Ön az Irodalmi Jelen irodalmi portál hírlevelét olvassa.

Látogassa meg a megújult Irodalmi Jelen Online http://www.irodalmijelen.hu oldalait, és szóljon hozzá cikkeinkhez, esszéinkhez, verseinkhez! 

Mind el – FILIP TAMÁS versei

Kivonulás a József Attila-díj jelölési folyamatából

Négy szakmai szervezet ultimátumot adott Balog Zoltán miniszternek az állami kitüntetésekkel kapcsolatban: ha nem változtatnak a döntési folyamaton, nem vesznek részt a jelölésben és a József Attila-díj odaítélésében.

Dani a hegyről

Kész kalandra vállalkozott, aki a késő márciusi havazásban épp Budapest Hegyvidék nevű városrészébe indult, a Szabó Ervin Könyvtár Ugocsa utcai fiókjába – de megérte, mert a Varró Dániellel töltött bő egy óra emlékezetes este maradt.

A krimiíró nyomában

Busch Péterrel, a Megakrimi pályázaton első helyezést elért Boszorkánypöröly című könyv szerzőjével a regény helyszínéül szolgáló Pusztaföldváron jártunk. A rendhagyó könyvbemutatón néhány alkalommal átléptük valóság és fikció határát.

A szellem győri műhelyei

A győri Műhely című kulturális folyóirat legújabb tematikus összeállítása a Széchenyi István Egyetemhez kötődik, szerzői az intézmény oktatói közül kerültek ki. A lapszám bemutatóján elénk tárult a győri tudományos kutatások egész panorámája.

Antal István: Mindenütt szorít

Bódi László Cipőnek is ünneplő volt. Ösztönösen hozzá igazítottuk lépteinket, gesztusunkká vált minden mozdulata, dallamunkká a dala, otthonossá minden gondolata, miénk minden szava. Ezért nem búcsúzhatunk tőled. Egy pillanatra sem hagysz el minket, velünk maradsz addig, amíg képesek vagyunk viszonylag élhető módon benépesíteni ezt a sárgolyóbist.

Acsai Roland: TÜKÖRKÉP NÉLKÜL – versek, novella

JÁSZ ATTILA: TARKOVSZKIVÁGÁSOK (folytatás) – a hónap költőjének versei

Szőcs Géza: Országvesztők

FÉLtámadás – A FÉLonline leleplezése a Rohamban

„Gömbölyű, szláv lelkek”

A Magyar Írószövetség Európai körkép című sorozatában Zsille Gábor beszélt Végh Attilának nem titkolt rajongással a lengyel irodalom hazai megjelenéséről.

Húsvét előtt

„Mindez most elég jelentéktelennek tűnt a barátnő őrlődéséhez képest, aki a hátralévő egy napját szívesen elcserélte volna bármelyik szolgáltató packázásával, de még az egész adóhivatallal is, mert ez így összevéve is még mindig sokkal jobb volt, mint a kiszolgáltatottsága…” – Laik Eszter tárcája.

VÉRES KOMOLYTALANSÁGOK

Szőcs Géza: 2700 szó egy rejtélyről

Írónőt feleltető magyartanár

Szegeden a REÖK Miró-kiállításán egy magyartanárnő bojkottálta bekiabálásaival Karafiáth Orsolya rendhagyó tárlatvezetését.

„A kortárs irodalomban szinte mindenki sárvári”

Nagy Gábor költőt, irodalomtörténészt, szerkesztőt kérdeztük József Attila-díja apropóján az online világról, Adyról, Baka Istvánról, a sárvári táborokról, a slam poetryről és a legfiatalabb költőgenerációról.

Tollak, költők, fejdíszek

Az Új Forrás szerzőivel indiánkodtunk a Nyitott Műhely kultúrrezervátumában, egy páratlanul jó hangulatú esten. Volt vers és próza, Hobó Pilinszkyt énekelt, Másik Jánost vastapssal követelte vissza a közönség.

Rémtörténet erkölcsi tanulsággal

Posztolj verset az utcára!

BORA: TÉLI AVAR – versek

A fordító kalandor

Gy. Horváth László az egyik legsokoldalúbb magyar műfordítóként részesült József Attila-díjban. Neki is köszönhető, hogy magyarul olvashatunk Woolfot, Updike-ot, Agatha Christie-t, Burgesst, Capote-t, Jerofejevet – és a névsor még hosszan folytatható. Múltról és jelenről, kihívásokról és felfedezésekről kérdeztük.

Keletnémet pornó és hazai szociográfia

Keszthelyi Rezső: EMLÉKMACSKA – elbeszélés, első rész

Az olvasóbarát kritikus és a kiismerhetetlen prózaíró

Fekete J. József írót, kritikust, irodalomtörténészt, újságírót kérdeztük József Attila-díja apropóján a benne lakozó alkotó személyiségekről, a kritikaírás feladatáról, regionalitásról, a fiatal nemzedékről és a díjakhoz való viszonyáról.

Benőnek más világok

NAGYKANÁLIS – Majoros Sándor regénye (12.) – SÉRÜLÉSEK ÉS FÉLELMEK

Herta Müllert bemutató tárlat Kolozsvárott

Letölthető, nyomtatható, lapozható!