Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. március 29., péntek

16.745 - A Budapest-Esztergom vasútvonalon 2013. április 2-án 0.00 órától 2013. június 14-én 24.00-ig a személyszállító vonatok helyett a teljes útvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek

2013. április 2-től újra módosul a közlekedés a 2-es vonalon


A Budapest-Esztergom vasútvonalon 2013. április 2-án 0.00 órától 2013. június 14-én 24.00-ig a személyszállító vonatok helyett a teljes útvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A vonatpótló autóbuszok megállási helyei:

 • Bp. Nyugati és Újpest mh. helyett Bp. Árpád híd autóbusz állomás,
 • Rákosrendező és Angyalföld állomásokat, valamint Vasútmúzeum megállóhelyet a vágányzár ideje alatt az utasforgalomból kizárjuk,
 • Aquincum felső mh. helyett Bp. Flórián tér (Vörösvári út) Volán mh.
 • Óbuda állomás helyett Bp. Óbudai temető Volán mh.
 • Üröm mh. helyett Bp. Üröm vmh. Volán mh.
 • Solymár állomás helyett Solymár vá. Volán mh. valamint Solymár temető Volán mh.
 • Pilisvörösvár állomás helyett Pilisvörösvár orvosi rendelő Volán mh.
 • Szabadságliget és Klotildliget megállóhelyeken a megállóhelyek melletti terület,
 • Pázmáneum megállóhely helyett Piliscsaba Pázmány Péter Egyetem Volán mh.
 • Piliscsaba állomáson az állomásépület mögötti terület, valamint Piliscsaba iskola és Piliscsaba Magdolna völgy Volán mh.
 • Pilisjászfalu mh helyett Pilisjászfalu Volán-megállóhely
 • Piliscsév megállóhelyen a megállóhely melletti terület
 • Leányvár állomásnál Leányvár, vasútállomás Volán-megállóhely
 • Dorog állomási megállás helyett Dorog, városháza Volán megállóhely, valamint Dorog, IBUSZ iroda Volán-megállóhely
 • Esztergom-Kertváros állomás helyett Esztergom-Kertváros vasútállomás bej. út Volán megállóhely
 • Esztergom állomáson az állomásépület mögötti terület

Térkép - 2-es vonali vonatpótlás

E Budapest – Pilisvörösvár – Esztergom között és vissza (Menetidő összesen: 80 perc.)
SBudapest – Solymár – Piliscsaba között és vissza (Menetidő összesen: 45 perc.)
Z Budapest – Pilisvörösvár – Piliscsaba között és vissza (Menetidő összesen: 45 perc.)

 

A vonatpótló autóbuszok Szabadságliget és Klotildliget megállóhelyeket nem érintik, a megállóhelyeket mikrobuszokkal szolgáljuk ki. A mikrobuszok útvonala és menetideje: 

„K” jelű mikrobuszok Szabadságliget – Pilisvörösvár – Klotildliget között és vissza:

Szabadságliget vmh.– Lőcsei u. – Gárdonyi u. – Szabadság u. – 10 sz. főút – Pilisvörösvár orvosi rendelő VOLÁN mh. (7 perc) –10 sz. főút – Piliscsaba, Pázmány Péter Egyetem VOLÁN mh. (6 perc) – 10 sz. főút – Kenderesi út – Egyetem u. – Mátyás király út – Klotildliget vmh. (7 perc)

Menetidő összesen: 20 perc.

A vonatpótló autóbuszok csatlakozási pontja Piliscsaba Pázmány Péter Egyetem Volán mh. Budapestről Szabadságliget, ill. Szabadságligetről Budapest felé a csatlakozások Pilisvörösvár orvosi rendelő Volán mh-nél is biztosítottak.  A Budapest, Árpád híd és Esztergom között közlekedő vonatpótló autóbuszok 2013. április 2-tól június 14-ig érvényes menetrendjét ide kattintva érhetik el. A további menetrendek, illetve hirdetmények a cikk alatt letölthetőek.

A 10 sz. főút zsúfoltságának függvényében a menetidők jelentősen változhatnak!

Árpád-híd autóbusz állomáson jegy és bérletárusító pontot nyit a MÁV-START Zrt. A legközelebbi jegyvásárlási pontról a megállóhelyeken adunk bővebb felvilágosítást.

2013. április 1-4. között lejáró érvénytartammal rendelkező 30 napos bérletek érvénytartama meghosszabbításra kerül, az ilyen bérletek egységesen 2013. április 5-én 24:00 óráig érvényesek a rajta feltüntetett viszonylaton, csak a vonatpótló autóbuszon. A többi bérlet érvénytartama nem változik.

2013. április 5-étől a vágányzár idején közlekedő vonatpótló autóbuszokon a jelenlegitől eltérő díjszabási km távolságok kerülnek alkalmazásra, az érintett viszonylatok egy részén ez a menetdíj (bérlet ár) csökkenését jelenti.

A vonatra megváltott menetjegyek a vonatpótló autóbuszokon érvényesek. A vonatpótló autóbuszokon kerékpár és élőállat szállítása nem lehetséges. Csoportok szállítása céljából a MÁV-START Zrt. nem tudja az autóbuszok kapacitását fenntartani. Kerekesszékes szállítást a MÁV-START Zrt. előzetes bejelentés alapján biztosít, ezért kérjük a kerekesszékkel közlekedő utasainkat, hogy utazási szándékukat a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es 06 (40) 49 49 49,06 (40) 49 49 49,06 (40) 49 49 49,telefonszámán előzetesen jelezzék.