Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. március 24., vasárnap

16.704 - Fórum Magyar Szociális: Jogaik tiszteletben tartását követelik a civilek Orbán Viktortól > Budapest, 2013. március 24. vasárnap


Feladó: Fórum Magyar Szociális
Dátum: 2013. március 24. 9:22
Tárgy: Jogaik tiszteletben tartását követelik a civilek Orbán Viktortól
Címzett: Kutasi József Antal


Jogaik tiszteletben tartását követelik a civilek Orbán Viktortól

Budapest, 2013. március 24. vasárnap

 

     Orbán Viktor miniszterelnök második hete nem reagál a Hitelkárosultak kérésére, hogy sürgősen fogadja Róna Péter vezette delegációjukat a hitel-probléma átfogó rendezésére irányuló tervük ismertetése céljából. A miniszterelnöki hivatalban még a telefont sem veszik fel, csak hangposta üzenetet lehet hagyni, de erre sem válaszol senki – tudatta a Magyar Szociális Fórum vasárnap kiadott közleményében.

    A Szociális Kerekasztal március 3-án hozott határozatot arról, hogy Róna Péter, a devizahitelt hibás terméknek minősítő pénzügyi szakember vezetésével háromtagú küldöttséget meneszt a kormányfőhöz, hogy tájékoztassa „olyan finanszírozási mechanizmusra vonatkozó tervükről, amely nem közpénzből oldaná meg a válságot, hanem az állam és a bankok Hitelkárosultak érdekében történő kölcsönös felelősségvállalásával”.  

    A miniszterelnökhöz küldött kérésükhöz mellékelték a Hitelkárosultak 8 pontos követelését is, mely többek között leszögezi, hogy a Hitelkárosultak nem akarnak kibújni tartozásuk alól, hanem annyit akarnak visszafizetni, amennyit ténylegesen felvettek, kiegészítve a Magyar Nemzeti Bank mindenkori kamatával. S hogy a keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét.

   Az MSZF a súlyos társadalmi probléma átfogó, megnyugtató rendezésére való tekintettel arra kérte a kormányfőt, tegye lehetővé, hogy a küldöttség, melynek további két tagja egy Hitelkárosult és az MSZF képviselője, mielőbb felkereshesse. A válasz azóta is várat magára.

   A Hiteles Mozgalom a történtekkel kapcsolatban szombaton közleményt adott ki. Megállapította: a miniszterelnök részéről az MSZF Szociális Kerekasztalának megkeresése teljesítésének elmaradása sérti a civil érdekvédelem érvényesülésének lehetőségét az állampolgárok védelmében, egy demokratikus jogállamban, sérti a jogállamiság törvényben meghatározott elveit, ezzel együtt sérti az állampolgárok jogbiztonsághoz való jogát is. A Hiteles Mozgalom arra kérte a kormányfőt, hogy fogadja a Róna Péter vezette delegációt.

    A hiteles-üggyel kapcsolatban megszólalt Széles Gábor nagyvállalkozó, az Echo TV tulajdonosa is. A Facebookon szombaton megjelent blogjában a Hitelkárosultak védelmére kelt a hitelező bankokkal szemben. Többek között azt írta, hogy  Ha a Fidesz jövőre nyerni akar, akkor az Igazságügyi Minisztériumon keresztül meg kell indítania a (közérdekű) pereket, és nem hallgathat tovább a kormány, nem kereshet tovább mű megoldásokat.”  

   A Magyar Szociális Fórum vasárnap arra kérte a Hitelkárosultakat, és mindazokat, akik megoldást akarnak az ügyben, hogy sms-, telefon-, fax- és internetes üzenetekkel árasszák el a miniszterelnöki hivatalt, követelve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök sürgősen fogadja delegációjukat a devizahitel-probléma átfogó rendezésére irányuló tervük ismertetése céljából.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

www.hitelkarosultakert.hu


Itt található: Kutasi József Antal:
www.jozsef-kutasi.de
http://
kutasi.blogspot.com
http://h.kutasi.eu/polhirfut.pdf
https://picasaweb.google.com/daniel.kutasi
https://www.facebook.com/kutasi.jozsef.antal.blog 
https://plus.google.com/photos/116669017447106737214/albums
https://www.google.de/search?hl=de&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ade%3Aofficial&hs=deY&q=Kutasi+J%C3%B3zsef&btnG=Suche&meta=&aq=f&oq=
https://www.google.de/search?q=kutasi+j%C3%B3zsef&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zJufUKynE5P34QSr3IHAAw&ved=0CDsQsAQ&biw=1920&bih=955
ERRE A CÍMRE: <jozsef@kutasi.eu> KÉREM AZ ÜZENETEKET, ÉS AZ ANYAGOKAT A KUTASI JÓZSEF ANTAL - POLITIKAI HÍRFUTÁR - oldalára!