Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. március 30., szombat

16.767 - A Magyar Nemzetért érdeméremmel tüntette ki Szaniszló Ferencet az MVSZ

** www.nemzetihirhalo.hu *************

A Magyar Nemzetért érdeméremmel tüntette ki Szaniszló Ferencet az MVSZ 
2013-03-28. 21:47 Kuruc.info 
Szaniszló Ferencet, a Világ-panoráma felelős szerkesztőjét a Magyarok Világszövetsége A Magyar Nemzetért érdemérem ezüst fokozatával tüntette ki. Az érdemérem kitüntetettjeinek nevét viselő emlékfát is ültetnek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. 
A Magyar Nemzetért érdemérmet a Magyarok Világszövetségének elnöke ítéli oda az MVSZ elnökségi tagjainak ill. szövetségi szintű vezető tisztségviselőinek javaslata alapján. 


Szaniszló Ferencet a kitüntetésre dr. Drábik János, az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke, Oláh István és Felber Zoltán térségi elnökök, Bottyán Zoltán térségi alelnök valamint Hompoth Zoltán, az MVSZ Elnökségének tagja jelölték. 
A Patrubány Miklós elnök által aláírt, az érdemérmet kísérő emléklap szövege így fogalmaz: "több évtizedes kiemelkedő oknyomozó újságírói munkásságának és nemzetszolgálatának elismeréseként, valamint a magyar minisztérium részéről őt ért megaláztatás ellentételezéseként", egyértelműen utalva Szaniszló Ferenc közelmúltbeli, meghurcoltatással felérő megalázására. (Balog Zoltán miniszter odaítélte Szaniszló Ferencnek a Táncsics-díjat, majd pár nap elteltével felszólította az újságírót, hogy adja vissza a kitüntetést.) 
A kitüntetést az MVSZ április végén esedékes Küldöttgyűlése keretében adják át. 
(MVSZ Sajtószolgálat nyomán)