Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. május 24., péntek

17.012 - Kövér László: A kormány megmentette az országot a csődtől > 2013. május 23., 08:24 fidesz.hu



Kövér: A kormány megmentette az országot a csődtől 
2013. május 23., 08:24 fidesz.hu 

A kormány megmentette az országot a csődtől, a lehetőségekhez képest teljesítette célkitűzéseit, elvégzett munkájának mennyisége pedig vetekszik az 1990 és 1994 közötti első szabadon választott kormányéval - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerda este Budapesten. 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) győri szervezetének Mit? Miért? Hogyan? Magyarország jobban teljesít című országjáró kerekasztal-beszélgetésén a házelnök emlékezetett arra, hogy 2010-ben még a görögországi válságos állapothoz hasonlították az ország helyzetét. Magyarország azonban önerőből kikerült a kátyúból, és ma már beindulni látszik a gazdasági növekedés, ami az emberek áldozatvállalásának és a kormány politikájának köszönhető - fogalmazott. 
     
Kövér László arról is beszélt, hogy egyebek mellett az egészségügy, a közigazgatás és az oktatás reformjára vonatkozó törvényeket kellett hozni, és reményét fejezte ki, hogy az idő bebizonyítja majd: ezek a rendszerek működnek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a mezőgazdaságra vonatkozó törvény lesz az idei legfontosabb törvény, amelyet meg kell hozni, és a következő egy év arra is jó lesz, hogy a finomhangolásokat elvégezzék a különböző rendszereken. 
     
A házelnök kiemelte, a Fidesz-KDNP kétharmados többségének az az oka, hogy a szocialista kormányzás nyolc éve alatt "totálisan szétrohasztották az országot", és "amit nem lehetett, azt is ellopták", az emberek pedig érzékelték, hogy ha nem választanak más irányt, akkor katasztrófába sodródik az ország. Megjegyezte: a gazdasági adatokat tekintve egyedül a magyarországi mutatott komolyabb növekedést a volt szocialista országok közül, holott a foglalkoztatás 2010-ben Magyarországon volt Málta után a legalacsonyabb. 
     
A demográfiai csökkenéssel kapcsolatban elmondta: 2050-re a lakosok fele 50 évnél idősebb lesz, a beilleszkedésre képtelen emberek aránya pedig előreláthatóan növekedik, de ez nem csak a cigányságot érintő probléma, amit viszont kezelni kell. 
     
Úgy fogalmazott: "szégyen és gyalázat", hogy a baloldali politikusok, ahol lehetett, ártottak Magyarországnak az EU-ban, amit a hatalmuk elvesztése miatti frusztrációjukkal magyarázott. Az elszámoltatásról közölte: több száz vizsgálat indult, ezekből több tucat nyomozati szakban, néhány pedig a bíróság előtt van, ugyanakkor az ügyészség és a bíróság eljárására nincs befolyása a kormánynak. 
(...további bla-bla...) 

kapcsolódó 

   Kövér: Az újrakezdés készsége a magyar lélek legfontosabb sajátossága 
   Kövér: A törvényes rend a közös élet alapja 
   Navracsics: az állami cégeknek a közjót kell szolgálniuk 
   Orbánról dalolnak az Echo tévén 
   Ki Viktort megbántja, nagy kést a hasába - A Dal