Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. május 29., szerda

17.075 - Századvég: Ez a kormány jobban teljesít > 2013. május 29., szerda 05:20 Magyar Nemzet


Századvég: Ez a kormány jobban teljesít 
2013. május 29., szerda 05:20 Magyar Nemzet
 

Lényegesen jobban teljesít Orbán Viktor jelenlegi kormánya, mint a korábbi szocialista-szabad demokrata kormányok - ez derül ki a Századvég elemzéséből. 

A jelenlegi Fidesz-KDNP-kormány teljesít legjobban az elmúlt bő tíz évben a Századvég felmérése alapján. A kutatás szerint ugyanis majdnem minden második választó a mostani kabinet munkáját értékeli leginkább, míg a 2002 és 2006 közötti Medgyessy-Gyurcsány-kormányt csak 16, a 2006 és 2010 közötti Gyurcsány-Bajnai-kormányt pedig mindössze 14 százalék tekintette a legjobbnak. Figyelmen kívül hagyva azokat, akik nem válaszoltak a kérdésre, még tetemesebb a második Orbán-kormány előnye az elmúlt 11 év kabinetjei között. 
Hirdetés 

A felmérés amellett, hogy általános képet kívánt adni az egyes kormányok munkájának megítéléséről, kitért azok részleteire, azaz egyes fontos és aktuális szakpolitikai területeken elért eredményekre is. A lakosság megítélése szerint a Századvég által felsorolt összes részterület esetében jobban teljesítenek a jelenleg kormányzó pártok, összehasonlítva a 2002- 2010 közötti szocialista-szabad demokrata vezetés munkájával. 

A legnagyobb különbség az államadósság csökkentése kapcsán mutatkozik meg, a válaszadók több mint kétharmada - 67 százaléka - szerint a második Orbán-kormány végezte a legjobb munkát ezen a területen. 

A kormányprogram kétharmada már megvalósult
A kormányzati ciklus harmadik évének végén a kormány már csaknem háromnegyedét (69 százalékát) teljesítette a 2010. május 29-én elfogadott kormányprogramban vállaltaknak - állapította meg korábban a Nézőpont Intézet.

Hasonlóképpen jelentősen jobbnak ítélik meg a lakosok a jelenlegi vezetés Magyarország megújítása (59 százalék), a nemzeti identitás és büszkeség (54 százalék), valamint a családok védelme (52 százalék) területén végzett munkáját. 

A Századvég kutatásából az is kiderül, hogy minden második ember szerint a jelenlegi Fidesz- KDNP-kormány képes leginkább az emberek véleményének meghallgatásra. Relatív többségben vannak azok, akik szerint a jelenlegi kormány a 2002-2010 közötti Gyurcsány-Bajnai-vezetéshez képest jobb munkát végez a gazdaság és az egészségügy helyzetének javítása érdekében, a közbiztonság, a munkahelyteremtés és az oktatás területén, valamint Magyarország nemzetközi megítélésének javítása érdekében. 
(Katona) 

Kapcsolódó: 

   Az Orbán-kormány légyegesen jobban teljesít elődeinél 
   Varga: Nagy eséllyel elég lesz a költségvetési zárolás 
   Akkor kapnak a pedagógusok béremelést, ha folytatódik a gazdasági növekedés 
   KSH: csökkent a munkanélküliségi ráta 
   "Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok"