Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. május 27., hétfő

17.050 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Navracsics Tibor: az állami cégeknek a közjót kell szolgálniuk

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2013. május 27. 15:26
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




A KIM heti hírlevele 2013-05-27
A gyerekbarát igazságszolgáltatás jegyében telt a múlt hét: volt Kimi gyereknap beharangozó sajtótájékoztató, majd gyereknap is, illetve Navracsics Tibor átadta az ország 14. gyermekbarát meghallgató szobáját. A KIM heti hírlevelében olvashat az Összetartozás Dalához kapcsolódó felhívásról is, Szabó Erika államtitkár pedig arról beszélt Debrecenben, hogy az év végén már több mint 2500 ügyben segítenek az állampolgároknak a kormányablakokban.
Navracsics Tibor: csak virágzó közösségekből épülhet erős Magyarország
Csak virágzó közösségekből épülhet erős Magyarország - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Szeresd a magyart! címmel rendezett konferencián, csütörtökön a Veszprém megyei Nemesvámoson.
Navracsics Tibor: az állami cégeknek a közjót kell szolgálniuk
Navracsics Tibor szerint az állami cégeknek a közjót, nem a magánjavakat kell szolgálniuk. A miniszterelnök-helyettes azon a sajtótájékoztatón beszélt erről Veszprémben csütörtökön, amelyen bemutatták a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. 2013-14. évi közjóléti fejlesztései és beruházásai című projektet.
Navracsics Tibor gyermekbarát meghallgató szobát adott át Egerben
Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter átadta az ország tizennegyedik gyermekbarát meghallgató szobáját Egerben.
Május 25-én Gyereknap KIMI-vel a Millenárison
Május 25-én egész napos gyereknapi programra várja az érdeklődőket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Millenárisra. Az eseményről tartott sajtótájékoztatón, a programok ismertetése mellett, Balatoni Monika társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár bemutatta Kimit, a nap házigazdáját, valamint szólt az MTVA M2-es csatornájával, illetve az egyszervolt.hu-val történő együttműködésről is.

A május 25-ei gyereknapról fotók itt láthatók.
A közép- és délkelet-európai régió gazdasági, kulturális és politikai értelemben is gazdagítja, erősíti az egész kontinenst
Brüsszelnek látnia kell, hogy az egész európai közösség szempontjából létfontosságú a térség előtt álló kihívásokra adott válasz - hangsúlyozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken, a „Válságkezelés és reformpolitikák Közép- és Kelet-Európában” című konferencián, melyet a Közép-európai Kezdeményezés (Central European Initiative, CEI) soros magyar elnöksége keretében szervezett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Közpolitikai Kutatások Intézete. Közlemény.
Szabó Erika: az év végén 2500 ügykörben lehet a kormányablakokban ügyeket intézni
Az év végén már 2500 ügykörben intézhetik kormányablakban az ügyeiket az állampolgárok - közölte Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára pénteken Debrecenben.
Rétvári Bence: Európa ma az üres bölcsők kontinense
Rétvári Bence szerint Európa ma az üres bölcsők kontinense, ezért az a cél, hogy egyidejűleg jelentősen növekedjen a gyermekek és a munkahelyek száma Magyarországon és az unióban egyaránt, és e két terület harmóniában létezzen egymás mellett. Erről a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára beszélt a lengyelországi Lublinban a Keresztény Szociális Hetek rendezvényén.
Énekeljük együtt az Összetartozás Dalát határon innen és túl!
Egyedülálló kezdeményezéssel készül a Nemzeti Összetartozás Napjára a KIM; közös éneklésre invitál mindenkit határon innen és túl. Mindenkit bátorítunk arra, hogy június 4-én 18 órakor énekelje velünk az Összetartozás Dalát a Kárpát-medence népei közös jövőjének elősegítése, a nyelvéből, zenéjéből, kultúrájából erőt és értéket merítő magyarság nemzeti megújulásának, összetartozásának kifejezésére. Közlemény.
Ifjúságpolitikai együttműködésről tárgyal Izraelben a miniszteri biztos
Dr. Mihalovics Péter, új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos vezetésével Izraelbe látogatott a zánkai Új Nemzedék Központ delegációja – egy februári együttműködési megállapodás értelmében – a helyi Ifjúsági Központ (Israeli Youth Exchange Council) meghívására. Közlemény.