Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. május 26., vasárnap

17.041 - Az EU miért csak az "arab tavasz" államainak adósságát akarja elengedni? - Morvai Krisztina kínos kérdései


Az EU miért csak az "arab tavasz" államainak adósságát akarja elengedni? 
- Morvai Krisztina kínos kérdései
 
2013-05-24. 19:35 Kuruc.info 

Az Európai Parlament teljességgel egyetértett abban, hogy a megbukott arab rezsimek Európában lévő vagyonát, bankbetéteit be kellett fagyasztani, és most abban, hogy a befagyasztott vagyonát, bankbetéteit vissza kell adni a "rendszerváltás" utáni országok népeinek. 

 
Morvai: Mit kezdjünk a bukott rezsimek "sarával" az arab országokban és a posztkommunista Európában?

Erősek azok a hangok is, amelyek állítják: a (számos nyugati vezető által egyébként erősen támogatott) bukott arab vezetők által felvett kölcsönöket az "arab tavaszt" követő megújult államoknak nem kell visszafizetniük, hiszen a diktatúrák adósságainak továbbvitele igazságtalan lenne. De mindez a logika és igazságosság-felfogás miért nem érvényesült és érvényesül a bukott kommunista rendszerek vonatkozásában? 
A teremnek az önök felé eső részén a kommunista diktátorok utódai ülnek, és önök remekül együttműködnek velük. Segítették és támogatták őket abban, hogy a nemzeti vagyont ellopják. Tehát mi is a pontos helyzet az egykori kommunista országokkal a mostani témánk összefüggésében? - szegezte a kérdést Morvai Krisztina Isabelle Durantnak. 
Igaz-e a volt kommunista országokra is - folytatta Morvai Krisztina -, hogy azokat az adósságokat, amelyeket a kommunista diktátorok halmoztak fel, nem kell visszafizetni azon nyugatiak számára, akik pontosan tudták, hogy kikkel állnak szemben, kikkel kötnek üzletet? 
A frankofón belga libsi képviselőnő és egy trockista ficsúr nem tartotta relevánsnak a kérdést. 

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=leUBDh1pD20