Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 30., hétfő

18.986 - A merénylet - Szarajevó 1914 Német történelmi film (2014) > A merénylet - Szarajevó 1914 m1 TV műsor 2014. június 30. 00:05


Tisztelt Honfitársak!
Évek óta nem volt időm hosszabb lélegzetű filmet megnézni, de ez a ma éccakai ismétlés /a focimeccs után/, az m1-en, lebilincselő volt.
A címe: A merénylet - Szarajevó 1914
Német történelmi film (2014)
Egyben rendkívül tanulságos. Kiemelendőn az emberi természet alattomos voltára utalva, a hatalmi tényezők ismétlődő aljasságait kristálytisztán bemutatva. Amennyiben az emberi természet gyakorlatilag semmit nem változik, évezredek óta. Marad az ármány, a hatalmi mámorból fakadó mérhetetlen rövidlátás, a gátlástalansággal fűszerezett aljasság, az elhitványosodás, rosszhiszeműség és az önpusztítást is magába foglaló, szó szerinti gazemberségekbe torkolló cselekvések sorozata. Semmibe véve a történelmi tanulságokból fakadó konzekvenciákat, amelyek hozzájárulhatnának a jellemek megtisztulásához, a tisztesség, a becsület, az erkölcsi tisztaság magas fokú meglétének kialakíthatóságához. Megszüntetve a hierarchián alapuló kivagyiságot, a mások feletti öngerjesztő uralkodási hajlamot. A gyorsított ütemű építkezés helyett, a korlátolt magatartás miatti, sok tekintetben helyben járást, az általános felebaráti szeretet hiányából adódó, a helyzetben lévők általi bebetonozódott önhittség okán, annak beteges mivoltából fakadóan. S e gyógyíthatatlannak tűnőn megtapasztalt állapot, úgy pusztítja az értékeket a földgolyón, mint a kiírthatatlan vírus, amely alattomos módon, ismétlődő kortünet sorozat formájában, a maga teljességében hálózza be, a gyarló szellemiségű emberi tulajdonságok széles ívű láncolatát, a világot irányítók többsége körében. Csak azért, hogy „valakinek" érezhesse magát az illető, „fő-fő" sejthalmazból lett porszem, az Univerzumban! Nem tanulván az eleink hibáiból, hogy végre élhetővé váljon a földgolyó, minden ember számára, aki e kék bolygón napvilágra jőve született, /születik meg/ az árnyékvilágunkra. /Természetesen, tisztelet az előre látó, mindenhol meglévő kisebbségi kivételeknek!/.
Ideje lenne rádöbbenniük, az általam címzetteknek: NEM ODA BUDA!- bármilyen tisztséget is töltenek be e -magukat- szerencsésnek hitt „szerencsétlenek". Ha tovább látnának az orruknál! Talán egyszer megérjük a várva-várt jogos változásokat, pontosabban az utódaink utánunk jövő emberöltőinek egyikén, ha sikerül a Mindenhatónak jó irányba átprogramozni, az érintettek agytekervényét!
Ha nem, akkor biz' minden marad az ismétlődő régi „újban"! Vagy, csupán az idő intervallumától függően e földnek nevezett bolygó-lakhelyünk kipusztulásának elkerülhetetlenné válása. Ébresztő tehát, helyzetben lévők, a föld minden pontján! /Akinek nem inge, ne vegye magára!/.
Köszönet illeti a film alkotóit és szereplőit, hogy lehetőséget adtak a korszakváltásra érett világszemléletet vállalók és követők pozitív irányt vevő gondolatainak, minél több nézőben felvetődő előmozdításáért!
E filmet feltétlenül ajánlom megtekintésre, mindenkinek! /Bárhol, ahol elérhető! Idővel valószínű, hogy DVD-n is megvásárolható lesz!/.
w
A merénylet - Szarajevó 1914 Német történelmi film m1 . HD Eredeti hang digitálisan 1914. június 28-án, Szarajevóban merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák–magyar...