Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 29., vasárnap

18.974 - ​Az amputált lábú asszonynak mindenképpen mennie kell Budapest, 2014. június 29. vasárnap (MSZF)


Feladó: Endre Dr. Simó
Dátum: 2014. június 29. 8:30
Tárgy: Az amputált lábú asszonynak mindenképpen mennie kell
Címzett:
​Kutasi József Antal​


​​
Az amputált lábú asszonynak mindenképpen mennie kell

Budapest, 2014. június 29. vasárnap (MSZF)

 

     A mindkét lábára amputált 70 éves asszonynak július 2-án mindenképpen el kell hagynia az idősek otthonát, de nincs hová mennie – mondta el maga Nagy Lajosné a Budapest TV-ben péntek este sugárzott beszélgetésben. (https://www.youtube.com/watch?v=AU03bqfxgn4)

 

    Nagy Lajosné (Emma néni) szerdán megállapodást írt alá László Tamás országgyűlési képviselővel (Fidesz-KDNP) a XV. kerület polgármesterével arról, hogy elhagyja az idős otthont, cserében pedig vállalja, hogy albérletbe költözik, melynek kaucióját a polgármesteri hivatal vállalja 300 ezer Forint erejéig. Megállapodás született továbbá arról is, hogy a polgármesteri hivatal átvállalja Nagy Lajosné adósságát, melyet évek óta nyugdíjából vonnak le – tudatta a Magyar Szociális Fórummal maga az érintett.

    A segítséget Nagy Lajosné megköszönte, de hozzátartozóinak közös erőfeszítése dacára szerda óta még nem sikerült olyan akadálymentes albérletet találnia, amelyet a bérbeadó hajlandó lett volna a rendelkezésére bocsátani. Vagy azért nem adták ki neki, mert cigány, vagy arra hivatkozva, hogy a kerekes kocsi felkarcolná a parkettát.

   Mivel vészesen közeledik a kilakoltatás időpontja, és Nagy Lajosnénak még mindig nincs hová mennie, a Magyar Szociális Fórum azzal a kéréssel fordult az emberekhez, hogy sürgősen jelezzék, hol volna olyan akadálymentes kiadó lakás, amelyet az asszony kivehetne. Simó Endre, az MSZF alapító-szervezője vasárnap azzal a megkereséssel fordult László Tamás polgármesterhez, hogy hivatala – ha már anyagi segítséget ajánlott fel – segítsen Emma néninek az állapotának megfelelő lakást is keríteni, nehogy a határidő lejárta után az utcán kössön ki. Simó hangot adott Nagy Lajosné véleményének, miszerint a legkézenfekvőbb megoldás ahhoz hasonló önkormányzati bérlakás kiutalása volna, mint amilyenből két évvel ezelőtt kilakoltatták, majd az idősek otthonába rakták. Az a lakás ugyanis akadálymentes volt, és ahhoz is megfelelő feltételeket biztosított, hogy az asszony együtt lakjon kis unokájával, akit egyhetes kora óta gyámként nevelt.

    A Magyar Szociális Fórum Rokkantvédelmi csoportja július 2-án délelőtt 11.00 órakor sajtótájékoztatót tart Nagy Lajosné részvételével a Budapest, XV. kerület Erdőkerülő u. 34. sz. alatti idősek otthona előtt. Juhászné Pap Laura, a csoport felelőse arról is tájékoztatni fogja a sajtó képviselőit, hogy Emma nénin kívül még több százezer rokkant vár annak a törvénynek a módosítására, amely megfosztotta őket a puszta fizikai lét fenntartásához szükséges anyagi forrásoktól, és humán katasztrófával fenyegető állapothoz vezetett. A Balog Zoltán miniszternek írt levelük fogadtatásáról is beszámol.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu