Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 18., szerda

18.935 - ​Emberi Erőforrások Minisztériuma: ​Aktív család- és népesedési politikára van szükség


Feladó:
​​
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dátum: 2014. június 16. 17:33
Tárgy: Az EMMI 23-24. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 23-24. heti hírlevele 2014-06-16
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 23-24. heti hírlevele
Több mint hatmilliárd forint a kisgyerekes szülők életét megkönnyítő pályázatokra

Az elmúlt négy évben fokozatosan erősödött a családon alapuló értékrend társadalmi megítélése, és a különféle családpolitikai intézkedéseknek köszönhetően néhány százalékkal emelkedett a házasságkötések száma, ugyanakkor kevesebben váltak el - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) főosztályvezetője az MTI-nek.

Balog Zoltán: a pedagógusokról szól a Nemzeti Pedagógus Kar

A Nemzeti Pedagógus Kar a pedagógusokról szól, a pedagógusoknak és a pedagógusokért - mondta az emberi erőforrások minisztere a kar alakuló ülése után június 14-én Budapesten. A kar elnökévé a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatóját, Horváth Pétert választották, helyettese Szeleczki János Heves megyei intézményvezető lett.

Kerékpárokat kaptak kábítószer-betegségek megelőzésében közreműködő szervezetek

Kerékpárokat adtak át kábítószer-betegségek megelőzésében és a betegek felépülésében közreműködő szervezeteknek pénteken Budapesten. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése keretében 99 kerékpár jut el súlyos szenvedélybetegséggel küzdő emberekhez.

Elhunyt Grosics Gyula

Megrendüléssel értesültünk arról, hogy hosszantartó, súlyos betegség után, 88 éves korában elhunyt Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa, olimpiai bajnok, nyolcvanhatszoros magyar válogatott labdarúgó, a Nemzet Sportolója. Grosics Gyulát az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

A gazdaság és a tudomány összekapcsolása hozzájárul az ország sikerességéhez

A gazdaság és a tudomány összekapcsolása hozzájárul egy ország sikerességéhez, ezt látjuk Ausztriában, és ezt kívánjuk elérni Magyarországon - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az osztrák kollégájával, Reinhold Mitterlehnerrel folytatott június 12-i kétoldalú tanácskozást követően Bécsben.

Hatékony a visegrádi országok közötti kulturális együttműködés

A visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kultúrpolitikai vezetői tanácskoztak ma a fertődi Esterházy-kastélyban. A találkozó végén tartott sajtótájékoztatón Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára kiemelte: jelentős szakmai programok zajlanak a V4-en belül, és az országok törekszenek arra, hogy a nemzetközi szervezetekben is együttműködjenek a kulturális területen, így az UNESCO világörökségi jelölésének közös kidolgozásában, illetve abban, hogy az EU jobban támogassa a kultúrát.

A kultúra adja az energiát a közép-európai összefogáshoz

A kultúra adja az éltető energiát a közép-európai összefogáshoz, kultúra nélkül elképzelhetetlen, reménytelen a jó politika és a gazdaság - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán Fertődön.

Hálózatépítés – Közösségi kezdeményezések

A közösségi művelődés kialakítása nagyon fontos eleme volt az elmúlt évek kultúrpolitikájának jelentette ki Halász János államtitkár, a Nemzeti Művelődési Intézet IV. stratégiai konferenciáján tartott köszöntőjében.

Múzeumok éjszakája - Vidéki helyszínek kerülnek a fókuszba

A Múzeumok éjszakája június 21-i rendezvényein a vidéki helyszínek kerülnek a programsorozat fókuszába - mondta el Hammerstein Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára szerdán Kecskeméten, a Cifrapalotában tartott sajtótájékoztatón.

Több mint 15 millió bábszínházaknak

Több mint 15 millió forinttal támogatja kortárs gyermek, ifjúsági, valamint felnőtt bábszínházi alkotások létrehozását és bemutatását az Emberi Erőforrások Minisztériuma – döntött Halász János kultúráért felelős államtitkár.

​​
Aktív család- és népesedési politikára van szükség

Aktív család- és népesedési politikára van szükség - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere június 9-én, a Lánchíd Rádiónak adott interjújában.

Bemutatkoztak az Emmi államtitkárjelöltjei

Bemutatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkárjelöltjeit június 10-én Balog Zoltán miniszter.

Fölszentelték a nagylaki Szentlélek templomot

Fölszentelték az újonnan épült nagylaki Szentlélek római katolikus templomot. Az eseményen beszédet mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A társadalom alapja az erős közösség

Az erős társadalom, nemzet és ország azokon az erős közösségeken nyugszik, amelyek tudják, honnan jönnek, hová mennek és mi a feladatuk - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere június 7-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon.

Velencében megnyílt Berszán Zsolt képzőművész kiállítása

A Nemzetközi Építészeti Biennáléhoz kapcsolódva a velencei Punta della Dogana mögötti egykori sóraktárban mától látható Berszán Zsolt Decomposition című kiállítása. A rendezvényt Hammerstein Judit, az EMMI kultúrárért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

Csaknem 50 millió határon túli színházaknak és táncegyütteseknek

Mintegy 50 millió forinttal támogatja a határon túli színházak és professzionális táncegyüttesek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Balog Zoltán: cél, hogy a nemzetiségi szószólók érdemi munkát tudjanak végezni

A kormány érdeke is, hogy az áprilisban megválasztott nemzetiségi szószólók érdemi munkát tudjanak végezni, ezzel is segítve a kabinet munkáját - erről Balog Zoltán miniszterjelölt beszélt az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága előtt június 4-i meghallgatásán.