Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 18., szerda

18.934 - Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele: ​2014. június 6-án megalakult Magyarország Kormánya. Ennek megfelelően megújul a kormányzati honlap, a kormany.hu is.


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2014. június 13. 19:37
Tárgy: Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele 2014-06-13
Trócsányi László a jogászképzésről egyeztetett

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2014. június 13-án részt vett a Jogász Dékáni Kollégium ülésén, ahol a jogászképzés jövőjéről egyeztetett. Közlemény.
Trócsányi László az Alkotmánybíróságról és a kegyelmezésről
Trócsányi László igazságügyi miniszter megvizsgálja, változtathatnak-e azok a törvényi szabályozáson, amely alapján jelenleg nem kerülhetnek az Alkotmánybíróság elé a költségvetéssel kapcsolatos jogszabályok.
A szomszédos országokkal való kapcsolat elsődleges fontosságú
A szomszédos országokkal való kapcsolat prioritás a magyar igazságügy számára – hangsúlyozta Trócsányi László igazságügy-miniszter, jogtudós az újvidéki Magyar Szó című napilapban szerdán közölt interjújában.
Az év végéig rendezi a kormány a kérdést
Trócsányi László igazságügyi miniszter szerint az év végéig a kormány "valamilyen formában" rendezni fogja a tényleges életfogytiglani büntetéssel kapcsolatos helyzetet.
Az autonómiatörekvések nem egyenlőek az elszakadással

Aki autonómiát akar, az nem elszakadni akar egy országtól, hiszen az autonómiát nem valakivel szemben építik ki, hanem valakivel együttműködésben – hangsúlyozta Trócsányi László leendő magyar igazságügy-miniszter a vajdasági Palicson a területi és nem területi autonómiáról rendezett háromnapos jogi-tudományos konferencia csütörtöki megnyitóján.
Trócsányi László: Magyarország az EU-ban sem mondott le a szuverenitásról

Az igazságügyi miniszterjelölt az alkotmányos identitás elvét kívánja képviselni az Európai Unió "lopakodó jogalkotásával" szemben, mert Magyarország nem mondott le a szuverenitásáról.
Trócsányi László: marad a tényleges életfogytiglan

Az igazságügyi miniszterjelölt közlése szerint a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés biztosan maradni fog, a halálbüntetés bevezetésének viszont nincs realitása.
Megújul a kormany.hu


​​
2014. június 6-án megalakult Magyarország Kormánya. Ennek megfelelően megújul a kormányzati honlap, a kormany.hu is. A legfrissebb hírek, fotók, videók, közérdekű adatok, közlemények változatlanul ezen az oldalon érhetők el. Az államtitkárok kinevezéséig azonban csak miniszteri szintű információk találhatók az egyes minisztériumi oldalakon.