Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 27., péntek

18.968 - Trianonra emlékeztek a Hódmezővásárhelyi hadigondozottak > Feltöltő: Kutasi Roland / 2014-06-26 12:21:23

Regionális Hírek



KUTASI JÜZSEF ANTAL ÍRJA: 
SAJNOS A RENDSZER NEM ENGEDTE MEG A NEVEK BEÍRÁSÁT


Trianonra emlékeztek a Hódmezővásárhelyi hadigondozottak

Feltöltő: Kutasi Roland / 2014-06-26 12:21:23

Trianonra emlékezett csütörtökön a Hadigondozottak Hódmezővásárhelyi Egyesülete a vásárhelyi Tiszti Klubban. A népdalokból, hangszeres előadásból és versekből összeállított műsort megtekintették az önkormányzat, a helyi laktanya és az országos szövetségtől érkezett vendégek is.
Lajtos Jánosné, a vásárhelyi szervezet elnöke elmondta: kötelességüknek tartják, hogy az olyan alkalmakról, amelyek hadi eseményekhez kapcsolódnak, így Trianonról is, ők is megemlékezzenek. A műsorban erdélyi népdalok, katonanóták és a háborúhoz köthető versek is elhangzottak az egyesület tagjainak és pártolóinak előadásában.
A megemlékezésre Vásárhelyre érkezett az országos szövetség elnöke, Ipacs József, valamint az alapítvány munkatársai is, akik a vásárhelyi elnököt virágcsokorral köszöntötték.
Annak kapcsán, hogy a hősök napja tiszteletére a vásárhelyi katolikus temetőben megújultak a hadisírok, Lajtos Jánosné elmondta: valamennyi tagjuknak jól esik a figyelem, hiszen akik a háborúban elvesztették szüleiket, azok azt soha nem heverik ki. Mint hozzátette, családjában azt tapasztalja, hogy a fiatalabb generáció érdeklődik a történelem eseményei iránt, bár szeretné, hogy a diákok ezt a korszakot még részletesebben megismerhessék a történelem órákon.
Arnay