Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 20., péntek

18.943 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: ​Soha ennyien nem bringáztak még a munkába


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2014. június 19. 18:31
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2014-06-19
Az infrastruktúrafejlesztések, az ipari rezsicsökkentés az ország újraiparosítását segítik

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az infrastrukturális fejlesztésekkel, az ipari rezsicsökkentés megvalósításával, a digitális gazdaság szélesítésével, az állami tulajdonú cégek szerepének erősítésével segíti elő az ország újraiparosítását - hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az MTI-nek adott interjúban.
Új beszerzési források tehetik biztonságosabbá a régió energiaellátását
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hivatalában fogadta Hojamuhammedov Baymyrat türkmén gáz- és olajügyért felelős miniszterelnök-helyettest 2014. június 17-én, Budapesten.
Bányászati koncessziós pályázatok újabb területekre
A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívásokat tett közzé a szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Ebes, Nádudvar, Nagylengyel nyugati, Újléta, Okány keleti és nyugati területein, továbbá a geotermikus energia fokozottabb hasznosítására Battonya területén.
Bemutatta államtitkárait Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) legfontosabb feladata a magyar gazdaság újraiparosításának elősegítése, az állami szerepvállalás erősítése - hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.
Olcsó energiával az európai gazdaság versenyképességéért
A Déli Áramlat EU konform jogi kereteinek megteremtését célzó tárgyalások folytatását kérte az Európai Bizottságtól Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az Energia Tanács ülésén 2014. június 13-án, Luxembourgban. A tanácskozás résztvevői a közös energiapiaccal, az energiabiztonsággal és a 2030-as éghajlat- és energiapolitikai kerettel is foglalkoztak. Közlemény.
Útban az alacsony szén-dioxid kibocsátású európai gazdaság felé
Az európai gazdaság növekedését és újraiparosítását, a foglalkoztatottság bővítését alapvetően meghatározó szempont, hogy a világpiac más szereplőivel való összevetésben versenyképes árú energia áll-e a tagállamok rendelkezésére - hangzott el Magyarország részéről a Környezetvédelmi Tanács 2014. június 12-i ülésén, Luxembourgban. Közlemény.
A Koszovó feletti légiforgalmi irányítást a magyar léginavigációs szolgálat végzi

Jelentős mértékben átalakította Európa légi közlekedését a 15 év elteltével újra megnyílt Koszovó feletti magas légtérben átrepülő polgári légi forgalom. A HungaroControl Zrt. NATO-felkérés alapján teljesített, országhatárokon átívelő távszolgáltatása révén a légtér elérte teljes kapacitását. A légtérnyitási projekt végrehajtásában közreműködő magyarországi és nemzetközi szervezetek díszünnepséggel emlékeztek meg a sikeres megvalósításról a technikai lebonyolítást végző magyar légiforgalmi szolgálat budapesti székházában, és felavatták a Koszovó Parkot.
​​
Soha ennyien nem bringáztak még a munkába
A tavaszi Bringázz a munkába! kampány rekordszámú, 9000 csatlakozója 2 millió kilométert tekert 2014. április 22. és május 30. között. Tavalyhoz képest ezerrel többen választották a kerékpárt a mindennapi munkába járáshoz.
Seszták Miklós: a hazai energiabiztonsághoz nélkülözhetetlen az atomenergia

Az egyik legfontosabb feladat a hazai energiaellátás biztonságának erősítése, amire nincs lehetőség atomerőmű nélkül - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterjelölt az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága előtti keddi meghallgatásán.
Támogatta Seszták Miklós kinevezését a gazdasági bizottság
Az Országgyűlés gazdasági bizottsága 9 igen szavazattal 3 nem ellenében, egy tartózkodással támogatta Seszták Miklós kinevezését nemzeti fejlesztési miniszterré.
Seszták Miklós kinevezését támogatta a költségvetési bizottság
Az Országgyűlés költségvetési bizottsága 10 igen szavazattal 3 nem ellenében támogatta Seszták Miklós kinevezését nemzeti fejlesztési miniszternek.