Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. október 6., csütörtök

21.443 - MVSZ: Kassai Lajos és Mónus József átvette a Magyar Nemzetért Érdemérmet


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2016. október 6. 2:13
Tárgy: MVSZ: Kassai Lajos és Mónus József átvette a Magyar Nemzetért Érdemérmet
Címzett: jozsef@kutasi.eu


2016. október 1-jén, Kaposmérőn, a „Völgy"-ben Patrubány Miklós átadta a Magyar Nemzetért Érdemérem Ezüst Fokozatát Mónus Józsefnek, a világ legjobb harci- és távlövő íjászának, valamint Kassai Lajosnak, a világ legjobb lovasíjászának. A kitüntetéseket a Magyarok Világszövetségének elnöke a Magyarok IX. Világkongresszusa idején ítélte oda, ám átadásukra most, egy nagyszabású íjászrendezvény alkalmával, harcosok vigyázban álló alakulata és óriásméretű nemzeti színű lobogók sorfala előtt került sor. A mindkettőjüknek járó, nevüket viselő emlékfákat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban már augusztusban felavatták. Az igazi magyar elit ünnepelt.

A felvételt nyert és a záróvizsgát tevő lovasíjászok szigorú szabályok szerinti, több órás lovas- és céllövő bemutatót tartottak.
Ezt követően Mónus József egy több mint 200 méterre álló ember nagyságú célt talált el erős szélfúvásban, Kassai Lajos pedig bemutatta utolérhetetlen lovasíjász lövéssorozatát, amelynek minden lövése célba talált.
Gyönyörű őszi időben, a lovasíjászat szent helyén került sor a Magyarok Világszövetsége élő embernek odaítélhető legmagasabb kitüntetésének átadására a két nagyszerű hazafi és sportember számára, a Dobó István esküjét átszellemülten, teljes hittel elmondó harcosok alakulatának színe előtt.
Patrubány Miklós a magas fizikai, szellemi és erkölcsi elvárásoknak megfelelő, Kassai Lajos és Mónus József útját járó ifjakat az igazi magyar elitnek nevezte.
A rendezvény magasztos hangulatban, a Himnusz éneklésével ért véget.

                Patrubány Miklós méltatja a kitüntetetteket a lovasíjász alakulatok előtt





               Kassai Lajos, Patrubány Miklós és Mónus József a kitüntetések átadása után