Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. október 28., péntek

21.551 - Haranghy Sándor: Segítség kérés Záhonyban tartandó 2016. november 4-i megemlékezéshez


Feladó: Haranghy Sándor
Dátum: 2016. október 28. 12:56
Tárgy:  segítség kérés Záhonyban tartandó nov. 4-i megemlékezéshez
Címzett: jozsef@kutasi.eu


1956. nov. 4-én délelőtt a Záhonyi laktanya elleni értelmetlen támadás, öldöklés 60. évfordulóján Záhony polgármesteréhez a lentebbi levelet küldtem, kérve segítségét, majd kedvező válasza alapján a HM sajtószolgálatához is fordultam segítségért. Ehhez kérném a Te kedves és lehetséges segítséged is, tekintve, hogy Hajdú-Biharból volt az akkori résztvevő katonák zöme. Talán még élünk néhányan e megyéből is.
Itt Debrecenben Kocsány Imre, Folyáson Torjai Gyula vannak eltemetve az akkori halottak közül.
Az időpontot még nem tudom, mert a területi országgyűlési képviselő meg nem közölte a polgármesterrel.
Az első két mellékletet csatoltam a HM-hez küldött levelemhez, a többit a polgármesternek.
Köszönettel és üdvözlettel
h.sanyi

Tisztelt Honvédelmi Minisztériumi Sajtószolgálat!

Nagy kéréssel fordulok Önökhöz nem szokásos segítségért, mert 1956. nov. 4-én a Záhonyi 3932 Légvédelmi Tüzér Ezred elleni  értelmetlen barbár mészárlás óta eltelt 60 év hosszúsága  miatt megoldhatatlannak tűnik szándékunk, a támadás még élő célpontjainak, ottani katona  résztvevőknek felhívása, értesítése, felkérése, hogy  a 60. évfordulón a Záhonyi Polgármester Úr által szervezendő, túlélőként  a laktanyában általam tervezett, majd 1990. nov. 4-én az akkori honvédelmi miniszter Úr  Für Lajos által felavatott emlékoszlopnál és emléktáblánál tartandó megemlékezésen az emlékezés kegyeleti koszorúját, kegyelet virágait elhelyezhessük a még élő és oda zarándokolni képes volt bajtársakkal a 60. éve ott életüket veszített bajtársainkért.
Az avatási megemlékezésen 1990-ben részt vett Debrecen helyőrség parancsnoka is egy díszszázaddal és katonazenekarral.

Már igen kevesen lehetünk életben az akkor ott szolgált és a támadást elszenvedettek közül, ezért  a mostani 60.  évfordulón, ha kevesen is,  még lehetőség lenne összetalálkoznunk, az áldozatok és sebesültek hozzátartozóival is, akikről azonban semmit nem tudunk már, így értesítésükre egyedül a média lehet képes.
Bajtársaink főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg és a környező Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, és Békés megyékből származó katonák voltak.
Ehhez kérem nagy tisztelettel szíves segítségüket.
A megemlékezés szervezőjénél HELMECZI LÁSZLÓ Záhony polgármesterénél kellene a résztvevőknek bejelentkezni,  06 30 360 36 69 telefonon, aki az időpontokról és egyébről felvilágosítást ad.

Mellékelem a halottakról, sebesültekről beszerzett tájékoztatókat és 1990. nov. 4-én általam mondott avató beszédet.
Tisztelettel várom visszajelzésüket:
Haranghy Sándor

Tisztelt Helmeczi László polgármester Úr!

Érdeklődésemmel keresem e levelemben, mint az 1956. november 4-én a szovjet páncélos egység által a Záhonyi légvédelmi tüzér laktanya elleni barbár mészárlású támadás célpontjainak egyik még élő részese.

Tisztelettel érdeklődöm, hogy november 4-én, a mészárlás 60. évfordulóján a laktanyában általam tervezett, majd 1990. nov. 4-én az akkori honvédelmi miniszter Úr  Für Lajos által felavatott emlékoszlopnál és emléktáblánál tartanak-e megemlékezést, elhelyezve a kegyelet virágait?
Már igen kevesen lehetünk életben az akkor ott szolgált és a támadást elszenvedettek közül, ezért  az állami vezetők  50. évforduló meggyalázásától eltérően, –melyet éppen az akkor kormányon lévő  szent forradalmunkat '56-ban leveretők politikai örökösei követtek el  - mostani 60.  évfordulón még szeretném az emlékezés kegyeleti koszorúját elhelyezni, lehetőleg a még élő és oda zarándokolni képes volt bajtársakkal.

Tájékoztatásul mellékelem az 1990. nov. 4-i avató beszédemet, valamint a 10 évvel ezelőtt '56 dicső forradalmunk és szabadságharcunk 50. évfordulójára írt és terjesztett mellékelt kiáltványomat tacepaóként (röplapokként) és neten. Néhány nappal a megemlékezést gyurcsányista söpredék általi szétverése előtt nem is sejtve, hogy ismét meggyaláznak, megaláznak bennünket, méghozzá a kádári gyilkos csürhe, MERT A RENDSZERVÁLTÁS CSAK EGY NAGY HAZUGSÁG, NÉPÜNK BECSAPÁSA VOLT!  Hatalomban, pénzben, fegyverekben változatlanul ŐK ÉS NEMZETKÖZI GAZDÁIK A RABSZOLGA TARTÓINK! Most a 60. évforduló megemlékezésére készülünk. De történt-e már megbékéltető változás??? Netán már nincsenek közöttünk? felettünk? a parlamentben nem ők ordibálnak ellenünk?...Nem ők hirdetik most is minden (tv)szennycsatornán, hogy készülnek fütyülőkkel megzavarni mostani megemlékező nemzeti ünnepünket, toborozva a hazaáruló söpredéket?  Nem fogják fel ésszel, hogy egy nemzeti ünnep nem pártrendezvény?
At 50. évforduló előtt két évvel korábban a szégyenteljes, mai népszavazás alacsony részvételéhez hasonló népszavazást követően, - bár akkor is többségben volt a mi szavazatunk – azonnal, az eredmény kihirdetésekor írtam a csörgősipkásnak a levelemet E-mailben eljuttatva hozzá, saját szavaim helyett csak érzékeny lelkű költőnk versidézeteivel értékelve. A parlament elnökének is írtam akkor, csak ő válaszolt. A bohóc nem!
Tehát a költő szavaival: „Mi halottak vagyunk?" ÉN HISZEM, HOGY NEM!
Bár az 50. évfordulóra írt kiáltványom sajnos még mindig változatlanul fennáll! A FELELŐSSÉGREVONÁS MÉG MINDIG KÉSIK! VAGY NEM IS LESZ? ŐK NEM BÜNTETHETŐK? és miért fogadják el a nemzetközi közvéleményt alkotók SZALONKÉPESNEK ŐKET? Semmiben nem különböznek a náci bűnelkövetőktől!!!
Amennyiben lesz megemlékezés, tisztelettel megkérném polgármester urat, hogy valamely csatornákon felhívná a még életben lévő 1956-ban a Záhonyi tragikus események idején a Záhonyi Légvédelmi Tüzér Ezrednél szolgált katonákat a jelenlétre. Általában Szabolcs-Szatmár-Bereg és a környező Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, és Békés megyékből származó katonák voltak.
Tisztelettel: