Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. október 28., péntek

21.550 - Nemzeti Hírhaló: Érik a diktatúra, van-e kiút?


Feladó: Nemzeti Hírhaló
Dátum: 2016. október 27. 8:41
Tárgy: [Lapszemle] Érik a diktatúra, van-e kiút? 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 október 27.




ÉRIK A DIKTATÚRA - VAN-E KIÚT?

ÉRIK A DIKTATÚRA - VAN-E KIÚT?A Népszabadságnak annyi. A megyei lapoknak (ez is óriási csapás) annyi. Pár napja az Energiaklubra küldte rá a NAV-ot. Felcsúti barátjának és társainak a múlt héten osztott ki több mint 400 milliárdos kohéziós pénzt, nem érdekelte, hogy az EU emiatt már előre figyelmeztette. Mészáros a minap a képünkbe röhögött: "Gazdag vagyok, bármit meg tudok venni." Főnöke ma ismét a TEK-kel gyakorlatoztatott. Az 56-os forradalom 60. évfordulóján (!) altábornagyi kinevezéssel ajándékozta meg Tasnádit, a volt III/II-es operatív tisztet, Pintér bizalmi emberét. Gondolo m ugyana zért, amit 1990-ig is csinált: ellenzéki beállítottságú emberek megfigyeléséért. És még ő mer komcsizni!

A Kedves Vezető (ha hagyják) 2018-ig minden ellenzéki sajtóterméket megpróbál majd ledózerólni vagy beolvasztani. Senkit nem tűr meg a saját lakájmédiája mellett, mert csak az ő dicsőségét lehet zengeni. S addig még közérdekű adatok sorát fogják titkosítani, s a bűneiket leleplező feljelentések garmadáját fogják elutasítani, vagy a falból elindított nyomozásokat érdemi indokolás nélkül megszüntetni. S maradt még néhány civil szervezet is, akiket még nem tudott teljesen megfojtani...
Ez az ember józan belátási képességgel már rég nem rendelkezik, semmit nem ismer el, senkinek nem tud megbocsátani, aki bírálja őt az áruló vagy komcsi, azzal le kell számolni, azt a földbe kell döngölni. És egyelőre úgy tűnik, hogy nincs aki megállítsa, a gyűlöletpolitikája sajnos sikeres, az pedig nem érdekli, hogy a társadalmi kohézió végzetesen legyengült, s aki csak teheti menekül ebből a fertőből.

Gyalázat, hogy a nagyképű siserehad (akik kedves vezetőjüket körülveszik) csak abban mer nagylegény lenni, hogy hatalmi pozícióik védelméből gúnyolódjanak, hazudozzanak és elmúltnyolcévezzenek. Ne reménykedjen senki: ezektől ennél többet nem lehet várni. Egyáltalán: Kedves Vezető az Európai Unió egyik országában??? Az pedig a másik gyalázat, hogy AZ EU VEZETŐI EZT TÉTLENÜL SZEMLÉLIK, SŐT PARTNERKÉNT KEZELIK ŐT. Egy olyan valakit, aki itthon ki nem hagyna egyetlen alkalmat sem, hogy bele ne rúgjon abba az Unióba, amelyik a korrupt rendszerét finanszírozza. Majmot csinál az unióból, s erre semmi, de semmi válasz nincs, holott az EU alkotmányos alapértékeit támadja nap mint nap. Meddig még?

Egyvalamitől azonban nagyon fél, s óriási összegeket és szolgálati kapacitást áldoz annak a megakadályozására:
Nagyon nem szeretné, ha valamiféle életképes együttműködés alakulna ki a rendszere ellen. (Életképes, nem olyan, ami csak az egyszer már elbukott 2014-es összefogás reinkarnálására alkalmas.) S, hogy a szolgálatok dolgoznak ennyire eredményesen vagy az ellenzéki térfél önmagától ilyen béna, magatehetetlen, az az eredmény szempontjából lényegtelen.

Van-e ebből kiút? Talán igen. Ahhoz viszont MINDEN PÁRTNAK ÉS CIVIL SZERVEZŐDÉSNEK FÉLRE KELL TENNIE AZT AZ IGÉNYÉT, HOGY KOALÍCIÓBAN VAGY KORMÁNYZÁSBAN GONDOLKODJON MINDADDIG, AMÍG EZT A KORRUPT VÁLASZTÁSI RENDSZERT, A KORRUPT HATALMI INTÉZMÉNYEKKEL EGYÜTT KI NEM DOBTUK AZ ABLAKON. S erre van megoldás. Tiszta versenyhelyzetet kell teremteni, aminek a gondolata, a technikája civil fronton eléggé ismert és elterjedt, amiről azonban az ellenzéki média és a pártok holdudvara - holott tudnak róla - mélyen hallgat. (Vajon miért?) Nekem határozott meggyőződésem, hogy ebből az ellenzéki patthelyzetből a KETTŐS VÁLASZTÁS civil koncepciójának a megvalósítása jelenthetné a kiutat, ami úgy tudná együttműködésre késztetni a pártokat és a civil szerveződéseket, hogy kikerüli az ideológiai és világnézeti különbözőségek miatti zsákutcákat. Egy próbát megérne, beszélni mindenképpen kellene róla. Ehhez persze szükség volna a parlamenti pártok és a maradék ellenzéki média partnerségére is.
S ha egy ilyen kezdeményezés beindulna, ott majd letisztulna, hogy ki akar valójában rendszerváltást, s kinek egészen mások a motivációi.

Horváth András 

Kapcsolódó:
Budaházy: nagy az esély rá, hogy most tudok írni utoljára szabadon  <br>Forrás: https://kuruc.info/r/2/165421/Budaházy: "nagy az esély rá, hogy most tudok írni utoljára szabadon" (kuruc.info)
Hazafiak, honleányok, magyar testvéreim! Tegnap, október 26-án a rendőrség az ügyünkben lakhelyelhagyási tilalommal sújtott vádlott társainknál járt, hogy tájékozódjon a nyomkövető eszköz beüzemelésének lehetőségéről a háziőrizet helyén, mert a Fővárosi Ítélőtábla - ahová az ügyünk felkerült - erre utasította őket. Ebből az következtethető ki, hogy szigorítani akarnak a velünk szemben érvényben lévő kényszerintézkedésen, holott erre semmi okot nem szolgáltattunk, senki nem szegte meg a szabályokat, nem tűnt el vagy ilyesmi.
BENCSIK ANDRÁS: MINDEN KÖZÉPOSZTÁLYBELI KI TUD FIZETNI EGY FÉLMILLIÓS HELIKOPTEREZÉSTBencsik András: Minden középosztálybeli ki tud fizetni egy félmilliós helikopterezést (alfahir.hu)
Interjút készített Bencsik Andrással a Médiapiac szakmai portál. A beszélgetés valóságos mélyfúrás a Fidesz udvari értelmiségének lelkébe. Elsőként egy igen tanulságos történetet ismerhetünk meg arról, hogyan nézett ki a sajtószabadság a gyakorlatban, amikor épp a baloldal volt kormányon. A Magyar Demokrata főszerkesztője elmondja, hogy emberileg ugyan sajnálja a Népszabadság munkatársait, ám nem tud velük szolidaritást vállalni. 1997-ben ugyanis éppen a balliberális napilapból értesült arról, hogy meg fog szűnni az általa vezetett Demokrata.
Bencsik András: Habony gyógyította meg a nemzet lelkiségétBencsik András: "Habony gyógyította meg a nemzet lelkiségét" (propeller.hu)
Bencsik András 1990 előtt az MSZMP lapja, a Népszabadság újságírója volt, a magyar fiatalok szovjetbarát oktatásának fontosságáról írt cikkeket, majd a rendszerváltás után jött egy nagy kanyar és a Fidesz-közeli hetilap, a Demokrata alapító-főszerkesztője lett.
Farkas Flórián több pénzt vág zsebre az adónkból, mint Orbán ViktorFarkas Flórián több pénzt vág zsebre az adónkból, mint Orbán Viktor (vilaglato.info)
Továbbra is havonta csaknem egymillió forintot keresnek az Országos Roma Önkormányzat képviselői - derül ki a Romnet birtokába került hivatalos adatokból. Így az ORÖ havonta több mint 30 millió forintot juttat a Farkas Flóriánhoz és a jelenlegi elnökhöz hű képviselők zsebébe. A portál szerint a cigány szervezet jelenlegi vezetője havonta több juttatást kap, mint Orbán Viktor kormányfő vagy Lázár János miniszter.
Összesen hét képviselő ment ma be dolgozni a ParlamentbeÖsszesen hét képviselő ment ma be dolgozni a Parlamentbe (propeller.hu)
Horváth László fideszes képviselő felszólal az egyes gyermekvédelmi és egészségügyi tárgyú törvényeknek a gyermekek biztonságának és védelmének fokozása érdekében történő módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén.
Fizetés nélkül maradtak a 168 Óra újságíróiFizetés nélkül maradtak a 168 Óra újságírói (hvg.hu)
A cégvezető akaratlanul is elárult ezt-azt az értekezleten a Brit Media Befektetési Kft. mögött álló Brit Europe Foundationbe dollármilliókat öntő rejtélyes tulajdonosról. Például azt, hogy a Magyarországra szánt pénzt "még át kell futtatni ki tudja hány mindenen", hogy a New York-i finanszírozók elkerüljék a pénzmosás gyanúját. Az nem világos, pontosan miért is kell trükközni az utalásokkal, és az is homályos, kik is a Brit Media tulajdonosai.
Erősödne a forint, de az MNB nem fogja hagyniErősödne a forint, de az MNB nem fogja hagyni (index.hu)
Tegnap este jelentősen beerősödött a forint, az euróhoz képest másfél éves csúcsra került, 304,5 forint környékén is volt egy euró. Csütörtök hajnalban is még 305,1 forint környékén állt. Az baj, hogy hiába erősödne a forint az alapjaink, különösen a nemzetközi fizetési mérlegünk miatt, ha a törvényi céljaival ellentétben leginkább nyereséges akar lenni a jegybank, akkor azért fog dolgozni, hogy ez ne történjen meg. Itt olvashat bővebben az okokról és összefüggésekről.
Ötből négy magyarnak semmi sem marad hó végéreÖtből négy magyarnak semmi sem marad hó végére (balrad.com)
És ez már viszonylag jó hír, hiszen a válságot követő években 15 százalékig süllyedt azok aránya, akik félre tudtak tenni kisebb-nagyobb összegeket a jövedelmükből. A tavalyi trendfordulót követően már a lakosság 18 százaléka képes takarékoskodni. Elsősorban a váratlan eseményekre, a gyerekek jövőjére, a nyugdíjas évekre, lakásfelújításra, és ingatlanvásárlásra tesznek félre.
Fidesz: Stabilan növekszik MagyarországFidesz: Stabilan növekszik Magyarország (propeller.hu)
Az elmúlt évek alatt Magyarország nemcsak leküzdötte a válságot, hanem egyértelműen stabil növekedést ért el - mondta a Fidesz-frakció szóvivője a "gazdasági eredményekről" tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Halász János szerint 2013 óta minden évben 3 százalék felett emelkedett az ország gazdasági teljesítménye. A növekedés szerkezete is kiegyensúlyozott, a bővüléshez lényegében minden nemzetgazdasági ágazat hozzájárult.
  <br>Felmentette a bíróság a Sukoró-per fővádlottjaitFelmentette a bíróság a Sukoró-per fővádlottjait (pestisracok.hu)
Bűncselekmény hiányában felmentette a Sukoró-per két fővádlottját, Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot a hűtlen kezelés bűntettének kísérlete alól a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla - tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. két volt vezetője. A Sukoró-ügy lényege, hogy még 2008. július 30-án Joav Blum izraeli-magyar üzletember csereszerződést kötött az állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel (MNV). Blum egy befektetőcsoportot képviselt, amely King's City névvel kaszinóvárost akart építeni a Velencei-tó partjára, Sukoró területén.
Így lesz kancellár Orbán RáhelÍgy lesz kancellár Orbán Ráhel (rontgen.reblog.hu)
Elég szüreális világ kezd kibontakozni. Tegnap a parlament elfogadta azt a fideszes törvényjavaslatot, miszerint létrejöhetnek az egyetemi kórházak. Amely olyan, eddig nem ismert egységeket hozna létre az egészségügyben, mint például a Debreceni Egyetem és a megyei fenntartású szintén debreceni Kenézy Kórház fúziója. Persze nem is véletlen az utóbbi példa, hiszen a törvényjavaslatot egy debreceni Fidesz képviselőcsoport jegyzi, amelynek oszlopos tagja a Debrecenben csak Mr. 20%-ként, vagy országosan csak Lalibohócként emlegetett Kósa Lajos, mellette Pósán László és Halász János is.
Mészáros Lőrinc: Saját erőből értem el mindentMészáros Lőrinc: Saját erőből értem el mindent (hirorigo.net)
A HírTV Mészáros Lőrincet, Felcsút polgármesterét kérdezte arról, hogy ő lesz-e a felfüggesztett Népszabadság új tulajdonosa. Mészáros érdemi választ nem adott, csupány ennyit mondott: Hát, megerősíteni nem tudom. És hát... A sajtóhíreket nem cáfolom. Mert a sajtó azt ír, amit gondol. Mészárost ellenzéki politikusok rendszeresen Orbán Viktor strómanjának nevezik. A gázszerelőből lett milliárdos úgy fogalmazott, "Ez egy butaság. Ez egy butaság. Nézze, amit elértem, azt magam tettem, magam dolgoztam, illetve a körülöttem lévő embereim, akik hosszú évek óta értem dolgoznak"
Legálisan lopott pénzből vásárolják fel lassacskán az egész országotLegálisan lopott pénzből vásárolják fel lassacskán az egész országot (atlatszo.hu)
Mészáros Lőrinc áll a Népszabadság felvásárlása mögött. Nem az ellenzéki lapot kiadó vállalat volt az első cég, amit a felcsúti stróman felvásárol, és nem is az lesz az utolsó. Nem kell kormányt támadó sajtóterméknek lenni, hogy bekebelezzen a kisgömböc. Elég, ha jól csinálod a dolgod. Lehet, hogy a te céged lesz a következő?
Legálisan lopott pénzből vásárolják fel lassacskán az egész országotNem szeretek ilyeneket leírni, de rohadjatok meg, hazug, semmirekellő, alattomos gazemberek (kolozsvaros.com)
Igen, hivatalos. Már sejtjük egy ideje, pedig az arcátlan büdös bunkó mangalicaszerelő azt hazudta még pénteken is, hogy bár megcáfolni nem fogja, de megerősíteni sem hajlandó a hírt. Még az is lehet, hogy lapot vesz, médiát vesz, tévét vesz. De nem tervezi, nincs ilyen szándéka. És igen, tessék, itt van, a Mészáros Lőrinchez köthető Opimus megcsinálta az évszázad üzletét.
Elkelt a Mediaworks!Elkelt a Mediaworks (vg.hu)
Az Opimus Group Nyilvánosan Működő Részvénytársaság bejelentette: megszerezte a Népszabadságot, Világgazdaságot és tucatnyi vidéki lapot is kiadó Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100 százalékát. A részvények átruházásához a Gazdasági Versenyhivatal október 25-én hozzájárult, az Opimus Press Zrt. a jóváhagyás időpontjától gyakorolhatja részvényesi jogait. Olv: Mészáros Lőrinc a legnagyobb magyar gázszerelő, a strómanok strómanja megcsinálta (ezt is).

ORBÁN POLGÁRMESTERE VETTE MEG A NÉPSZABADSÁGOT, ÉS EZ MÉG CSAK A KEZDET A FIDESZ HATALOMÉHSÉGÉBEN!



Kanadaiak akarnak gázt, palagázt kitermeltetni Püspökladány környékénKanadaiak akarnak gázt, palagázt kitermeltetni Püspökladány környékén

Az ottani Koncessziós Kft. éppen hogy az idén megalakult, már megbízást osztogat a környezetre veszélyes kutatások elkezdésére.
Azért, hogy csökkenjen amerikai nyomásra az orosz gáz íránti függőségünk, feláldozzuk édesvízkészletünket is akár, hogy környezetkárosító módon egy rész palagázhoz jussunk? A többi másé lesz.
Normális ez a vezetés? Mit kaphattak zsebbe vajon azok, akik ezt eldöntötték?
"Érdekes cég ez a TDE Services Kft. már régóta létezik, de a tagjai, a SPIBUM Holding Zrt (székhely: 1138 Bp. Faludi u. 3.), aminek Dávoti György (Balatonvilágos) az egyszemélyes igazgatója, illetve a YARDSTICK Zrt., aminek szintén a Faludi utca 3. a székhelye és a képviseltre jogosult Szabó Mónika vezérigazgató (lakhely: Budapest)) csak 2012 után jegyezték be.
Ennek a TDE Services Kft-nek is Mónika és György az ügyvezetője és a széhelye a Kft.-nek Pasaréti út 46. I. em. 1.
A cégjegyzékek alapján viszont a Faludi utca forgalmas náluk. A lengyel TDE-nek is ő a vezetője.
A Pasarét i u 46-ban van Püspökladányi Koncessziós Kft. telephelye is.Keményen nyomják a kétszemélyes multinaCionális vállataikban, Zrt-ikben." (forrás: pi. - facebook)