Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. október 22., szombat

21.509 - Munkáspárt > 2016.10.21. > Lázár: a többség jótevőként gondol Kádárra

Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2016. október 21. 12:20
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2016.10.21.
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Munkáspárt, 2016.10.21.


346 embert rúgott ki idén a BKV

A második negyedév végén 10 498-an dolgoztak a BKV-nál, ami 175 fővel kevesebb az első negyedévinél, vagyis ennyi dolgozótól vált meg a közlekedési társaság három hónap alatt - derül ki a társaság honlapjára feltöltött dokumentumból. A leépítés döntő többségében a teljes munkaidőben foglalkoztatottakat érintette, a nem teljes munkaidős létszám egy fővel 172-re csökkent, míg a nyugdíjas kollégák 4-gyel többen, 29-en lettek. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Harcolni fognak a szakszervezetek?

„Ha bajban vagyunk, nem segítségre várunk, hanem a bennünk lévő erőt mozgósítjuk" – ez Eddy Stam üzenete, és ma már ez az ő képzésein részt vett magyar szakszervezetisek útja is. E közös filozófia mentén próbálják újraéleszteni a mozgalmat és mind többek számára vonzóvá tenni az érdekvédelmet. A holland tréner a közelmúltban tartott teltházas képzést a BDDSZ aktivistáinak, tavaly a HVDSZ 2000 tisztségviselőinek, ahol ennek nyomán már 232 új tag lépett be a szervezetbe, valamint az elmúlt egy év során hat alakalommal a KKDSZ-nek tartott tréninget. (http://bddsz.hu)

Bővebben...


Szíria: rossz döntés mellé állt a magyar kormány

Elítélték az orosz és szíriai kormányerők aleppói bombázását az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei hétfői luxembourgi tanácskozásukon, mivel véleményük szerint Moszkva szándékosan támadott meg kórházakat és vette célba a civil lakosságot. A tanácskozásról kiadott zárónyilatkozatban a külügyminiszterek kijelentették, hogy a szíriai rezsim és orosz szövetségese aránytalan intenzitással és mértékben bombázza Aleppót. Az Európai Unió mindent megtesz az Aszad-rezsimet támogató szíriai személyek és szervezetek, valamint a Szíriával szemben bevezetett korlátozó intézkedések betartásáért mindaddig, amíg az elnyomás tart - írták a miniszterek.
(http://mti.hu)

Bővebben...


A nagy magyar liberális handabanda

A Népszabadság kiadásának felfüggesztése és a korrupció ellen tüntettek vasárnap délután Budapesten az LMP, az Együtt és a PM szervezésében. (http://mti.hu)

Bővebben...


Munkáspárt: Dunántúli offenzíva

Indul a 2018-as országgyűlési választáson a Munkáspárt - jelentette be Thürmer Gyula, a párt elnöke keddi sajtótájékoztatóján Dombóváron. Thürmer Gyula úgy fogalmazott, elegük van az elmúlt 27 évből, abból, ami Magyarországon történt. Véleménye szerint a magyar politikában a magyar dolgozó rétegnek is hangot kellene kapnia, hiszen az ő érdekeiket nem képviseli senki. Mint mondta, ezért is járják az országot, ezért látogatott most a dunántúli régióban Dombóvárra a Munkáspárt. (http://dombomedia.hu)

Bővebben...


CETA-aláírás: a magyar kormány vizet prédikál és bort iszik

Felhatalmazta a kormány Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az Európai Unió (EU) és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) szövegének - a megerősítés fenntartásával történő - végleges megállapítására - derül ki a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányhatározatból. (http://www.napi.hu)

Bővebben...


Liberális pofátlanság

Eörsi Mátyás, a DK országos tanácsának tagja visszautasította a kormány jelölését a Demokráciák Közössége nemzetközi szervezet főtitkári posztjára, arra hivatkozva, hogy nem töltheti be hitelesen ezt a tisztséget, ha olyan kormány jelöli, amely a demokratikus intézményrendszer lerontásával híresült el. "Eörsi Mátyás maga kérte, hogy a Kormány fontolja meg az ő jelölését. – jelentette ki Szijjártó Péter. A kormány - a nyilvánvaló belpolitikai nézetkülönbségek ellenére - úgy döntött, hogy támogatja a kérést, tekintettel arra, hogy sokkal jobb ha egy magyar tölt be vezető pozíciót egy nemzetközi szervezetben, minthogyha nem. Arról a tényről, hogy Eörsi Mátyás a saját maga által kért támogatást utasította vissza, sarkos véleményünk van, ugyanakkor a tényt elfogadjuk." (http://24.hu)

Bővebben...


Az EU a gatyát is lehúzza a szerbekről

Az Európai Unió szerint Szerbiának eredményeket kell elérnie a jogállamiság reformjában, az igazságügy és a korrupció elleni harc erősítésében, és fokozatosan össze kell hangolnia saját biztonsági- és külpolitikáját az Európai Unióéval. Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerint ezekhez a kötelezettségekhez tartozik még a sajtó- és szólásszabadság szavatolása, de Szerbiának külön figyelmet kell fordítania a kisebbségekre és a kiszolgáltatott csoportokra. A dokumentum kitér arra is, hogy Belgrádnak és Pristinának folytatnia kell a normalizálási folyamatot az EU támogatásával, a dialógus megállapodásait pedig mindkét félnek végre kell hajtania. (http://www.vajma.info)

Bővebben...


Lázár: a többség jótevőként gondol Kádárra

Aggasztónak tartja a Miniszterelnökséget vezető Lázár János, hogy huszonhat évvel a rendszerváltás után erős kisebbségben vannak azok, akik Kádár Jánost, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) egykori főtitkárát egy köztörvényes gyilkosnak tartják. A többség ugyanis elsősorban jótevőként gondol rá, ami súlyos probléma, történelemhamisítás – mondta. Lázár János arra is felhívta a figyelmet, hogy az 1990-es évek óta a legnépszerűbb, legelismertebb történelmi figurák "top 3-jában" benne van Kádár János, és a megítélése nem romlik, hanem javul. Ezért szerinte a következő két évet mindenképpen fel kell használni arra, hogy "világosan elmondjuk csak a tényeket".(http://propeller.hu)

Bővebben...


A románok mindig ravaszabbak

Románia mindaddig fenntartásokkal él az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatban (CETA), amíg Kanada fel nem oldja a román állampolgárokkal szemben általa alkalmazott vízumkényszert - közölte szerdán Liviu Iolu román kormányszóvivő. (http://mti.hu)

Bővebben...


Meddig szórakozik még velünk Orbán és Tarlós?

A főváros a legnagyobb elképedéssel fogadta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) szerdán megjelent döntését és csodálkoznak azon, hogy a hatóság ilyen kockázatot vállalt - nyilatkozta Tarlós István Budapest főpolgármestere szerdán az MTI-nek. A KDB szerdán közölte, hogy megsemmisítette a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által meghirdetett tendert, amelyben a metrópótlás idején szükséges buszkapacitást rendelték volna meg. A KDB szerint az ajánlatkérő megsértette a közbeszerzési törvényt, egyebek mellett azért, mert a felhívásból nem derült ki, a buszoknak mikortól kell rendelkezésre állniuk, kell-e hozzájuk személyzet. Korábbi tervek szerint a BKV 110 Solaris típusú csuklós buszt vásárolt volna 9,7 milliárd forintból, a fennmaradó 40 buszt pedig más vonalakról csoportosították volna át. (http://mti.hu)

Bővebben...


Fasiszta diktatúra Ukrajnában

Újabb 60 napra meghosszabbították Alla Alekszandrovszkaja, kommunista politikus házi őrizetét. (http://korrespondent.net)

Bővebben...


Budapestről az "örök tavasz városába"

Budapest-Kunming közvetlen járat indulhat, emellett Kunmingben magyar vízum központ fog nyílni, jelentették be október 19-én, Yunnan tartományban, Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos látogatása kapcsán. (http://www.kinaon.com)

Bővebben...


A Sztrájk 2.0

A Sztrájk 2.0 címmel megjelent Berki Erzsébet könyve a munkavállalók, a szakszervezetek elmúlt 26 éves történetéről. (https://publioboox.com/)

Bővebben...


Az embereket provokálják Gyurcsányék

Ellenzéki pártok és civil szervezetek közös tüntetés keretében emlékeznek az 1956-os forradalomra, és tiltakoznak a kormányzati politika ellen vasárnap délután Budapesten, a Blaha Lujza térnél - közölte a demonstráció főszervezője, Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke. A pártok részéről felszólal majd Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Gyurcsány Ferenc, a DK vezetője, valamint a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Karácsony Gergely. (http://mti.hu)

Bővebben...


A kormányellenes erők nem engedik a civileknek elhagyni Aleppót

A szíriai kormányerők és az orosz légierő egységei betartják a fegyverszünet feltételeit. – közölte Lavrov orosz külügyminiszter Kerry amerikai külügyminiszterrel. a szíriai kormányerők és az orosz légierő kész meghosszabbítani a fegyverszünetet, ha a Dzsabhat Fatah as-Sam (korábban an-Nuszra Front) és a hozzá tartozó fegyveres csoportok nem sértik meg a fegyvernyugvást.  Lavrov kiemelte, hogy az orosz-szíriai intézkedés célja, hogy módot adjon a lakosságnak és a kormányellenes fegyvereseknek a város kormányerők által ostromlott keleti negyedeinek elhagyására, ennek ellenére megsértik a tűzszünetet és akadályozzák a lakosság evakuációját. (http://www.mid.ru)

Bővebben...