Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. október 20., csütörtök

21.501 - Nemzeti Hírháló: 2016 október 20. > Pénz mosás gyanúja az Unicredit Banknál


Feladó: Nemzeti Hírhaló 
Dátum: 2016. október 20. 3:22
Tárgy: [Lapszemle] Rendkívüli helyzet miatt írom ezt a segítség kérő levelet
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 október 20.
Pénz mosás gyanúja az Unicredit Banknál 

A Jogállamért Egyesület videófelvétele Orbán Tamás Péter bejelentéséről. 

Pénz mosás gyanúja az Unicredit Banknál 
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=hE_if2DPda8

MA GAZDÁT CSERÉLHET EURÓPA 
Sarkadi-Illyés Csaba 2016. 10. 18. Alfahír 

Kedden az Európai Unió Tanácsában az előzetes terveknek megfelelően véglegesíthetik az EU-Kanada közti szabadkereskedelmi egyezményről (CETA) szóló támogató közös európai álláspontot. Ugyan még elkeseredett utóvédharcot folynak, de hazánk már eltökélt a megállapodás megkötése mellett. 

A kanadai kormány és az Európai Bizottság október 27-én írná alá a CETA-t, és ezzel az aktussal szabadkereskedelmi egyezmény már 2017 elején ideiglenesen hatályba is léphet. 
S bár a végleges ratifikációja akár éveket is igénybe vehet (ez idő alatt kell a nemzeti parlamenteknek külön-külön is rábólintania a szerződés szövegére), és addig - legalábbis a mostani állítások szerint - nem perelhetnek az észak-amerikai központú multinacionális vállalatok, ám a kanadai mezőgazdasági termékek előtt megnyílik Európa kapuja. Tekintve, hogy a kereskedelmi jog kizárólagosan Brüsszel hatáskörébe tartozik. 
Felhatalmazták Szijjártót a CETA megszövegezésére 
A határozat szerint a kormány az egyezmény bemutatott szövegével egyetért, és a tárcavezetőre bízza, hogy adja ki a CETA szövegének véglegesítéséhez szükséges meghatalmazási okiratot - áll a jogszabályban.A szükséges magyar parlamenti jóváhagyás miatt Szijjártó Péternek és Trócsányi László igazságügyi miniszternek az egyezmény szövegének végleges megállapítása után a kormány elé kell terjesztenie a CETA kihirdetéséről szóló törvény tervezetét, a többi uniós tagállam általi megerősítés "előrehaladásának fényében". Elolvasom a cikket itt: alfahir.hu 

Tágra zárt ajtók 
Hazánk szempontjából ez óriási kockázatokkal jár, mert bár minőség terén felveszi a magyar gabona a kanadaival a versenyt, de az iparszerű mezőgazdasági termelés miatt jóval olcsóbban állítják azt elő a tengerentúlon. 
Ugyanilyen fontos szempont, hogy a CETA közös célkitűzésként jelöli meg a nemzetközi együttműködést olyan a biotechnológiával összefüggő kérdésekben, mint például a géntechnológiával módosított szervezetek alacsony szintű jelenléte. S ha egy agrárkultúra GMO-val szennyeződik, azt onnan kiirtani gyakorlatilag lehetetlen. 
Az Európai Bizottsággal szembeni küzdelem a legutolsó pillanatig tart. Még hétfőn sem volt biztos, hogy egyáltalán ma döntési helyzetbe kerülhet az Európai Tanács. Belgium és Ausztria biztos nem támogatja az egyezményt (valószínűleg tartózkodni fognak), és sokat várhatunk a német alkotmánybíróság döntésétől is, amely szintén a nemzetállamok és az EU közti jogkörök szétválasztásáról hozott határozatot. 
Ugyanakkor a civil nyomásgyakorlás sem csökkent, a hétvégén is több országban zajlott CETA-ellenes megmozdulás (persze, hazánk ebből a szempontból is kivétel), és jelen pillanatban is demonstrál a Greenpeace a Tanács épülete előtt. 
Ám ne legyünk álnaivak, Európa ma gazdát cserél. 

Hozzászólás: 
"Látni kell az összefüggéseket a különböző hírek között. ITT BIRODALOMÉPÍTÉS FOLYIK A SZEMÜNK ELŐTT, AMELY AZ ISZLÁMOT (az irtózatos engedelmesség vallását) NÉZTE KI MAGÁNAK ÁLLAMVALLÁSNAK. 
Innentől kétféle lehetséges kimenetel: 
-- Az iszlám megszünteti a techikai haladást (ez az iszlám egyik alaptulajdonsága), és a középkorba dobja vissza a birodalom szintjét, persze némi HADI technika lesz, hogy féken tudják tartani a lázongókat valamint egy nagy kiterjedésű birodalom összetartása is igényel valamennyi eszközt. 
-- Másik lehetőség a modern technika felhasználása a tömegek fékentartására. Totális kontroll, készpénz nélküli fizetés mindenütt, százmillió kamera, utazás csak engedéllyel (amit elektronikus úton gyorsan meg lehet szerezni) stb. 
Ennek az iszonyatnak a bevezetését megkönnyíti, ha az emberek meggyűlölik a saját szabadságukat. Ezért A SZABADSÁGGAL ÉS AZ EMBERI JOGOKKAL DURVÁN VISSZAÉLVE, ÁL-LIBERÁLIS MOCSOKGYALÁZATOT ERŐLTETNEK RÁNK egyre keményebben. Fordított értéksorrend, bűnözővédelem, hányingerkeltő deviánsok popsijának az arcunkba tolása erőszakkal, a becsületes dolgozó ember értékességének az álllatoké alá nyomása, stb. 
Valahogy mégsem megy ez a megutáltatás projekt, az emberek az ál-liberálisokat, a bűnözővédőket és a hasonlű szarokat kezdik egyre jobban megutálni. Sebaj -- gondolják AZOK -- még ezernyi másik fronton haladunk előre. 
Még 30 év és irigyelni fogjuk Észak-Korea Lakosságát! Emlékezzen mindenki a szavamra!" 

Volner: "lebuktattam a Fideszt: Brüsszelben máshogy beszélnek és szavaznak, mint itthon" (kuruc.info
Az Alaptörvény mai (tegnapi - a szerk.) vitájában bizonyítékok egész sorát hoztam arra, hogy a Fidesz európai képviselői milyen módon árulják el Brüsszelben a magyar érdekeket. 
Igazi kettős beszéd ez: miközben Orbán Viktor arról beszél, hogy minden eszközzel megvédi Magyarországot a migráció ellen, a Fidesz EP-képviselői támogatták az Orbánt felpofozó és a betelepítési kvótát szorgalmazó Jean-Claude Junckert, amikor ellene bizalmi szavazást kezdeményeztek. Ugyanígy a szavazatukkal támogattak több migrációpárti célkitűzést, a hazánkat génmódosított élelmiszerekkel fenyegető TTIP-t, és gyakorlatilag bármit, amit csak Brüsszel urai diktáltak nekik. Szégyelljék magukat ezért! - írja Facebook-bejegyzésében Volner János, a Jobbik frakcióvezetője. Alább a felszólalás. 
Zoltán Kiszelly
Ennyire kiszámítható és pitiáner Brüsszel: Amint megszavaztuk a CETA-t, már NEM VAGYUNK KORRUPT ORSZÁG. Mármint a következő nagy horderejű szavazásig... 

Kapcsolódó: 
Megvan a nagy horderejű brüsszeli döntés: százmilliárdokat kap MagyarországMegvan a nagy horderejű brüsszeli döntés: százmilliárdokat kap Magyarország (portfolio.hu
Amint azt a Portfolio múlt kedden Brüsszelből jelezte, valóban megszületett az Európai Bizottság nagy horderejű döntése a 3 éve húzódó aszfaltügyi vitában. A Bruxinfo friss értesülései szerint ugyanis múlt pénteken a testület úgy döntött, hogy azonnal kifizet mintegy 700 millió eurónyi aszfaltügyi számlát és a magyar hatóságoktól érkező további számlákat is kifizeti a pénzügyi bírsággal csökkentett mértékig. Utóbbi összesen 160 millió eurót tesz majd ki, azaz kb. 49 milliárd forintot, ami összhangban van a magyar hatóságok korábbi jelzésével. 
NEM VOLT KÖTELEZŐ: ÖNKÉNT SZAVAZTAK A FIDESZESEK A CETA-RANem volt kötelező: önként szavaztak a fideszesek a CETA-ra (alfahir.hu
Őszinte vita zajlott a nagyobbik kormánypárt frakciójában, ám végül a nemzetközi lobbisták véleménye kerekedett felül a Fideszben, ezért támogatták kedden a képviselők az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményt (CETA). Ugyanakkor kötelező frakció döntés nem volt, minden politikus a lelkiismerete szerint dönthetett, ám így is - a nyolctagú kereszténydemokrata frakció mellett - 94-en gondolták úgy, hogy támogatható az egyezmény. 
Mégis beengedik Magyarországra a génmódosított élelmiszert | VilágLátó HírmagazinMégis beengedik Magyarországra a génmódosított élelmiszert (vilaglato.info
Hamarosan életbe léphet az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás. A kormány már nem fél a választott bíróságoktól. Évek óta húzódik a vita az EU és az Egyesül Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodásról (Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség - TTIP), amelyről egyre többen úgy vélekednek: nem is kötik meg végül a felek. 
Elhalasztották a CETA megszavazásátElhalasztották a CETA megszavazását (hidfo.ru
Az Európai Unió kereskedelmi miniszterei elhalasztották az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezménnyel kapcsolatos szavazást, mert az uniós tagállamok egy része nem támogatja az egyezményt. A miniszterek ehelyett ma a Luxemburgban tartott találkozón egy közös közleményt adtak ki, miszerint a találkozón kinyilvánították, hogy "elsöprő többséggel" támogatják az egyezményt. 
Megnyertük a pert, a kormány mégsem adja ki az adatokatMegnyertük a pert, a kormány mégsem adja ki az adatokat (youtube.com
Jogállamban ezt nem szabadna így - Szél Bernadett vezérszónoki felszólalása az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat összevont vitájában. 
Rejtélyes tulajdonosok az OpimusbanRejtélyes tulajdonosok az Opimusban - A nyomok a felszámolás alatt álló Buda-Cashhez vezetnek (vg.hu
Szinte a semmiből bukkant fel december közepén a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett Opimus Group Nyrt. két új, 5 százalék feletti befolyással rendelkező tulajdonosa. Ráadásul a 24,54 százalékos pakettet birtokló Cariati Holding Ltd.-ről és a 15,86 százalékos részesedésű TAC Investment Ltd.-ről a cég közleményéből nem derül ki, hol vannak bejegyezve, és kik a tulajdonosai, és ezen információkat az Opimus hatályos adatai sem tartalmazzák. Az Opten Informatikai Kft. cégadatbázisában például tulajdonosként még a Bábolna Pharma Invest Kft. szerepel, apró szépséghiba, hogy az a tulajdonosi részesedését 1997. január 1-jén eladta. 
Orbán szomszédságában vett villát a terrorizmus pénzelésével vádolt szaúdi olajmágnás cége  <br>Orbán szomszédságában vett villát a terrorizmus pénzelésével vádolt szaúdi olajmágnás cége (444.hu
A kormánnyal több szálon is üzletelgető szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon köreihez sorolt cég vásárolta meg tavaly októberben a Kútvölgyi út és a Cinege utca közti 573 m2-es lakóterületű villát, ami történetesen Orbán Viktor házával szemben lévő telken fekszik - írja a csütörtökön utcára kerülő Magyar Narancs. A hetilap egyébként az "üzletember" teljes életpályájáról írt hosszú cikket. 
Megkezdődött az ukrán gazdasági bevándorlók titkos behozatalaMegkezdődött az ukrán gazdasági bevándorlók titkos behozatala (hvg.hu
Nem verik nagydobra, de 120-150 ukrán dolgozik jelenleg is a Samsung jászfényszarui gyárában, és a számuk augusztusi érkezésük óta folyamatosan nő. Beilleszkedésük a gyárban és tóalmási, illetve jászberényi lakóhelyükön is zökkenőmentes. Egyre több az ukrán vendégmunkás a munkaerőhiánytól terhelt Magyarországon, az Index Jászfényszarun és környékén készült riportja szerint ők a legolcsóbban behozható gazdasági migránsok. Itthon lakást építenek nekik, a cégek igyekeznek vonzóbb alternatívát mutatni a csehországi vagy lengyelországi munkaadóknál. 
Emeljük fel a fejünket, és vegyük vissza a Hazánkat!Emeljük fel a fejünket, és vegyük vissza a Hazánkat! (hirorigo.net
A migránstábor építése ellen ötven napon át bátran, kitartóan tiltakozó baranyai Martonfa nem tűrte azt, ami a magyar emberek többségének napi tapasztalata: nem alakítói, formálói vagyunk a rólunk szóló döntéseknek, hanem elszenvedői. Ők kezükbe vették a sorsukat, és győztek. Lehetnénk-e más területeken is kezdeményezői és megvalósítói az életünket érintő alapvető változásoknak? 
Hivatásuk az ételosztás - a Gauranga műsoránHivatásuk az ételosztás - a Gauranga műsorán (krisna.hu
A Civil Rádió Gauranga című műsorában ezúttal egy az Élelmezés Világnapjához (október 16.) és a Szegénység elleni küzdelem Napjához (október 17.) szorosan kapcsolódó témával a Krisna-tudatú Hívők Ételt az Életért Programjával, alkalmazottainak munkájával, lelkületével ismerkedhetnek meg a hallgatók. A még nyáron felvett felvételek az ételosztók mindennapjait mutatják be közvetlen testközelből, csillaghegyi telephelyükön beszélgetve. 
Újból emelkedik a minimálbér SzlovákiábanÚjból emelkedik a minimálbér Szlovákiában (vilagszam.hu
A jövő év elejétől ismét emelkedik a minimálbér Szlovákiában. A kormány döntése értelmében a minimálbér 30 euróval fog emelkedni, így a jelenlegi 405 euró helyett 435 euró lesz. A munkáltatók nem értenek egyet, a szakszervezetek még ennél is többet követeltek. A munkaügyi tárca terjesztette a kormány elé az újabb elképzelést, amelyet a kabinet jóvá is hagyott. A legkevesebbet kereső alkalmazottak így az új évtől havonta a jelenleginél 30 euróval többet kereshetnek majd. Ez azt jelenti: januártól a legkevesebb fizethető órabér a jelenlegi 2,32 euróról 2,50 euróra nő. 
Ilyen még nem volt: a szerb állam megduplázza a minimálbér összegét!Ilyen még nem volt: a szerb állam megduplázza a minimálbér összegét! 
(nkpress.blog) 
Óriási várakozás előzte meg a szerb államvezetés sajtótájékoztatóját, amelyen a miniszterelnök és csapata apró részleteket is elárult a tervezett nyugdíj- és béremeléssel kapcsolatban. Az előbbi esetében sajnos nem történt még meg a hivatalos bejelentés, mert a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyelőre nem támogatja a 20 ezer és 35 ezer dinár közötti nyugdíjak 10, a 35 001 és 50 ezer dinár közötti nyugdíjak 20, valamint az 50 001 dinár feletti nyugdíjak 300 százalékos növelését, s arra kérte a szerb államot, hogy egy igazságosabb rendszert dolgozzon ki. 
Hatalmas bukás lett az ócsai devizás telepHatalmas bukás lett az ócsai devizás telep (civilhetes.net
500 devizahiteles családot terveztek megmenteni az ócsai lakóparkkal, végül 80-at sikerült, nagyon drágán. A kormány pedig most végképp letett a projektről. Nem folytatja az ócsai devizahiteles-mentő projektjét a kormány, vagyis nem építenek több házat a méregdrágán felhúzott adós-lakóparkban. Az erről szóló 2011-es határozatot most hatályon kívül helyezte a kormány, az erről szóló döntést a Napi.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben. 
Szigorítások október 23-án - Végleges a programSzigorítások október 23-án - Végleges a program (mno.hu
Terrorveszélyre hivatkozva korlátozhatják a hatóságok az október 23-ára, a központi ünnepségidejére tervezett ellenzéki fellépést - derült ki Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára által tartott sajtótájékoztatón. Az '56-os emlékév októberi és novemberi ünnepi programjait részletező sajtóeseményen újságírói kérdésre Vargha Tamás elmondta: az augusztus 20-ai nemzeti ünnepséghez hasonlóan most is fokozott terrorfenyegetettség lép életbe, ezért a Kossuth Lajos térre tervezett ünnepi rendezvényen garantálni kell a megfelelő biztonsági környezetet.

Magyar Nemzet: már féláron is árulják a letelepedési kötvényt 
2016.10.01. Index 
Már a látszatra sem adnak a letelepedési kötvényt forgalmazó offshore cégek, miután hitelre is árulják a magyar tartózkodási engedélyt. Sőt, fél áron is hozzá lehet jutni a papírokhoz, igaz, akkor a befizetett összeg nem jár vissza - írja az Magyar Nemzet. 

Kínai és vietnami állampolgárok az eredeti 300 ezer eurós ár helyett, már 150-160 ezerért is hozzájuthatnak ugyanis a letelepedési kötvényhez, a vételár másik felére pedig hitel igényelhető, amit a China Construction Bank fedez. A remek leértékelést a Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) kínai nyelvű honlapján is hirdeti. A féláras vételnél az ár a futamidő lejártakor nem jár vissza pénz az ügyfélnek, a visszajáró pénzt a közvetítővállalkozás és a bank osztja el egymás között. 

A letelepedési kötvényekről már többször írtunk: ha egy külföldi 300 ezer euróért megvásárolja a magyar állam erre a célra kibocsátott papírját, végleges letelepedési engedélyt kap Magyarországon, amellyel szabadon mozoghat az Európai Unióban. A kötvényt azonban csak közvetítővállalkozásokon keresztül lehet lejegyezni. A közvetítő cégeknek pedig elég jó üzlet ez az egész. Most a Magyar Nemzet azt írja, hogy az akciós kötvényekkel a közvetítő cégek még jobban járnak, hiszen a 93 millió forintos kötvény eladásából 54-60 millió forintos haszonra tesz szert a cég, ami, 58-64 százalékos profitnak felel meg. 

Az eset egyébként azért is érdekes, mert a kormányzati kommunikáció fő érve a letelepedési kötvények mellett eddig az volt, hogy az azt megvásárlók vagyonos emberek, - szemben azzal az 1294 migránssal, akit be kellene az országnak fogadni. Ha azonban az amúgy is jutányos árú kötvény hitelre is megvásárolható, már igen nehéz ezzel érvelni. Hazánkban eddig 3917 kötvényt adtak el, családtagokkal együtt pedig 16 ezren szereztek letelepedési engedélyt. A kötvényhez szükséges erkölcsi bizonyítványt könnyen ki lehet játszani, egy olcsóbb kötvény esetében pedig mé szélesebb körben terjedhet el a magyar letelepedési kötvény, mint menekülő útvonal. 

A letelepedési kötvények forgalmazásával fogalakozó közvetítőcégek eddig 90-108 milliárd forint bevételhez jutottak, amelyből 35 milliárd forint közpénz. Az HSSDF egyébként az a cég, amelynek kínai vezérkara kapcsolatban állhatott Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóval 

Kapcsolódó: 
Bődületeset kaszálnak Rogán ötleténBődületeset kaszálnak Rogán ötletén (index.hu
Óriási, több tízmilliárdos üzletté nőtte ki magát a pénzes kínaiaknak kitalált letelepedési kötvény. Csak sajnos nem a magyar államnak, hanem pár ismeretlen hátterű offshore cégnek, akik ismeretlen helyre adják a nyereségüket. Furcsa, hogy úgy lett kialakítva a rendszer, hogy az államnak kevésbé érje meg. Az egészet egyébként Rogán Antal vitte rohamtempóban végig, ő igazolta az üzletembereket is, akik végül legtöbbet kaszálhatnak a magyar papírok kiárusításán. 
Magyar Nemzet: már féláron is árulják a letelepedési kötvénytMagyar Nemzet: Bűnözők is kaphattak letelepedési államkötvényt (index.hu
Bár elvileg erkölcsi bizonyítványt is be kell mutatni azoknak a gazdag gazdasági bevándorlóknak, akik letelepedési államkötvényt akarnak venni, sokan kijátsszák a szabályokat, így olyanok is vehettek letelepedési engedélyt, akiknek otthon zűrös ügyei voltak a hatóságokkal - írja a Magyar Nemzet. Mivel a szabály szerint az erkölcsi bizonyítványt abban az országban kell kikérni, ahol az ember bejelentett lakhelye van, ezért a lap szerint sok büntetett előéletű kötvényvásárló egyszerűen átjelentkezett valamilyen adóparadicsomba és ott kért magának erkölcsi bizonyítványt. 

FIATAL MIGRÁNSOK CSOPORTJA RANDALÍROZIK GYŐRBEN!Fiatal migránsok csoportja randalírozik Győrben! (egyazegyben.com
A kertvárosban a házakat dobálják! Győrben fiatal migránsok egy csoportja randalírozik a Vámosszabadinál lévő kertvárosi részen. A házakat dobálják amint elhaladnak előttük mindenfélével, ami a kezükbe kerül. Az ott élő emberek már eddig is féltek, de mi lesz ezután, hiszen ezek csak nem régen érkeztek a gyűjtőtáborba! Néhány hetet sem bírnak ki, a randalírozás és a törés-zúzás pedig mindennapos tevékenységükké vált, amit a helyi lakosok nehezen viselnek, hiszen nem ehhez szoktak! 
KOMOLY FEJFÁJÁST OKOZOTT VONA A NÉGYSZEMKÖZTI TALÁLKOZÓN ORBÁNNAKKomoly fejfájást okozott Vona a négyszemközti találkozón Orbánnak (alfahir.hu
A Jobbik elnöke a miniszterelnökkel folytatott négyszemközti találkozón kijelentette, hogy a letelepedési kötvény-biznisz megszüntetése esetén fogja a frakciója támogatni az alaptörvény-módosítást. A párt mindenféle betelepítéstől szeretné ugyanis megvédeni az országot, a "gazdag migránsoktól, terroristáktól" ugyanúgy, mint a "szegény migránsoktól, terroristáktól". 
Orbán 18 ezer bevándorlót engedett be pénzért az országbaOrbán 18 ezer bevándorlót engedett be pénzért az országba (propeller.hu
Magyarország az utóbbi négy évben nagyjából 18 ezer EU-n kívüli embert engedett be a letelepedési kötvények révén, amivel több mint egymilliárd euróhoz jutott - írja a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című német konzervatív lap. Más országok is keresnek így pénzt, hét további EU-tagállamba vásárolhatják be magukat idegenek, de egyik ország sem harcol hivatalosan annyira vehemensen és hangosan a menekültek befogadása ellen, mint Magyarország - írják. 
Orbán megfontolja Vona kérését: megszűnhet a letelepedési kötvényOrbán megfontolja Vona kérését: megszűnhet a letelepedési kötvény (index.hu
Az Orbán-Vona találkozó után Tuzson Bence kommunikációs államtitkár megerősítette, hogy a Jobbik elnöke újabb feltételt támasztott és megjegyezte, hogy ez már a sokadik feltétele a Jobbiknak az alaptörvény módosításának elfogadásához. Mint mondta, Vona azt kéri, hogy az országgyűlés szüntesse meg a letelepedési kötvényt, és Orbán Viktor, mint minden eddigi javaslatot, ezt is megfontolja. 
Így váltották át a frankhiteleket a szomszédbanÍgy váltották át a frankhiteleket a szomszédban (napi.hu
A svájci frankban felvett lakossági hiteleket eredeti árfolyamon váltják lejhitelre - az erről szóló törvénytervezetet egyhangúan fogadta el a román képviselőház kedden. A jogszabály szerint a frankhitelesek adósságát azon a jegybanki árfolyamon kell a bankoknak lejre váltaniuk, amely a szerződéskötés napján volt érvényes. 
Matolcsynak nincs felettese, nem elszámoltathatóMatolcsynak nincs felettese, nem elszámoltatható (hvg.hu
Vajon ki olvashat a jegybankelnök fejére etikai vétséget, ha - netán - ilyet követne el? Kiderült, hogy nagyjából senki: az MNB felügyelőbizottsága csak jogi problémákkal foglalkozik, a Matolcsyt kinevező államfő nemhogy nem intézkedhet, de még csak véleményt sem nyilváníthat az állami vezető viselt dolgairól. 
Matolcsy a bankszövetség vezetőjének luxuslakását használjaMatolcsy a bankszövetség vezetőjének luxuslakását használja (hirtv.hu
A jegybank által felügyelt UniCredit Bank elnökének luxuslakását használja Matolcsy György - írja a Népszabadság. A lap szerint a Magyar Bankszövetséget is vezető Patai Mihály budai Várban található ingatlanában lakik a Magyar Nemzeti Bank első embere. Az Országház utcai társasházban borospince, szauna, uszoda és edzőterem is jár a lakásokhoz, hasonló ingatlant havi egymillió forintért lehet bérelni az épületben. Az eddig sem volt titok, hogy a két bankszakembert évtizedes barátság köti össze.

Moszkva a Földközi-tengerre küldi az orosz flotta zászlóshajóját 
2016.09.21. MTI - Origo 
Az orosz flotta zászlóshajója, a Kuznyecov admirális és köteléke csatlakozik a Földközi-tengeren állomásozó orosz hajókhoz. A Kuznyecov és a fedélzetéről felszálló gépek várhatóan a szíriai polgárháborúban fognak részt venni. 

Csatlakozik a Kuznyecov admirális repülőgép-hordozó nehézcirkáló vezette hajókötelék a már a Földközi-tenger keleti medencéjében tartózkodó orosz flottacsoportosuláshoz - jelentette be szeptember 21-én, szerdán Moszkvában Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. 

A TASZSZ hírügynökség katonai forrásokból úgy értesült, hogy a Kuznyecov fedélzeti repülőgépei Szíriában harcoló terrorcsoportokra fognak csapást mérni. 

2013 óta folyamatos a jelenlét 
A tárcavezető szerint jelenleg a térségben legalább hat orosz hadihajó és három-négy kisegítő hajó állomásozik. Az orosz flottajelenlét 2013 óta folyamatos a Földközi-tenger keleti vizein. 

A Kuznyecov három hónapig marad 
A nyáron műszaki karbantartáson átesett hajó legalább három hónapig tartózkodik majd a térségben. 
A repülőgép-hordozó nehézcirkáló MiG-29K/KUB típusú fedélzeti vadászgépeket és Ka-52 K helikoptereket üzemeltet. 

Kapcsolódó: 
Szíriába menekülhetnek a dzsihadisták MoszulbólSzíriába menekülhetnek a dzsihadisták Moszulból (inforadio.hu
Moszkva katonai lépéseket tesz abban az estben, ha az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadistái az ostrom alatt lévő iraki Moszulból Szíriába menekülnek - közölte kedden Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Lavrov megjegyezte, hogy nem tudja, milyen okból, de az Iszlám Állam kezén lévő, mintegy másfélmilliós észak-iraki Moszult nem vették teljesen körbe a város visszaszerzésére törekvő haderők. Hozzátette: "Remélem csak azért, mert nem tudták, nem azért, mert nem akarták". 
Duterte Kína irányába tolódikDuterte Kína irányába tolódik (news.abs-cbn.com
Amíg sziklakeménnyé vált a kapcsolat az Egyesült Államok elnökével, Rodrigo Duterte október 18-án egy állami látogatásra Kínába repül, a Fülöp-szigeteki vezető öt év alatt először. 
Az Amerikai Hadsereg vezérkari tábornoka háborúval fenyegette meg Oroszországot és KínátSúlyos a helyzet: Az Amerikai Hadsereg vezérkari tábornoka háborúval fenyegette meg Oroszországot és Kínát (vilaghelyzete.blog) 
"Megállítunk benneteket és olyan kemény módon győzünk le titeket, ahogyan még soha nem voltatok elverve azelőtt! Efelől egy fikarcnyi kétségetek se legyen....!" - üzente az amerikai hadsereg vezérkari főnöke Oroszországnak. Olyan háborús retorikával feltüzelt beszédet mondott az amerikai hadsereg vezérkari főnöke és tábornoka, Mark Milley, amit egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni sem a szereplők súlya, sem a személy jelentősége és magának a beszédnek mondanivalója miatt sem. 
Az orosz és a szíriai harci gépek felfüggesztették az aleppói légitámadásokatAz orosz és a szíriai harci gépek felfüggesztették az aleppói légitámadásokat (oroszhirek.hu
Az orosz és a szíriai harci gépek közép-európai idő szerint kedden reggel kilenc órakor felfüggesztették az aleppói légitámadásokat - jelentette be az orosz védelmi miniszter Moszkvában. A támadásokat azért függesztették fel, hogy előkészíthessék a humanitárius folyosók október 20-i megnyitását, amelyeken a civil lakosok biztonságosan elhagyhatják a várost, és felkészülhessenek a betegek és sebesültek evakuálására - mondta Szergej Sojgu. 
Játszva megsemmisítem a NATO-t!Putyin: "Játszva megsemmisítem a NATO-t!" (legfrissebb.info
A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy Oroszországnak olyan hatalom van a kezében, hogy könnyedén megsemmisíti a NATO-t. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) és Oroszország viszonya jelentősen romlott az utóbbi időben, főként a szíriai háború kapcsán. Már szinte hidegháborús készülődések zajlanak. A 3. világháború beköszöntével a NATO megsemmisülne, az országok kilépnének a szövetségből, és az orosz nukleáris hatalommal találnák szembe magukat. 
Az oroszok a távközlési tornyokra szerelnek katonai GPS-zavarókatAz oroszok a távközlési tornyokra szerelnek katonai GPS-zavarókat (itcafe.hu
A rendszert már jó ideje fejlesztik, a nyáron végeztek a tesztekkel, és megkezdődött a hálózat kiépítése. Az Izvesztyijának nyilatkozva még augusztusban mondta el az orosz védelmi minisztérium szóvivője, hogy a hadsereg olyan, a rádióirányítást zavaró készülékeket szerzett be, melyeket a polgári infrastruktúrába építenek be - nevezetesen, ezeket az eszközöket a mobiltávközlési adótornyokra szerelik fel: ezekből jelenleg mintegy 250 ezer található Oroszország területén.