Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. április 15., vasárnap

22.901 - ​A választásokon nagyot bukó ellenzék szinte összes ismertebb arca kint volt szombaton Budapesten.> ​2018. április 14. 20:08

Gyurcsánnyal, Lendvaival, Bajnaival és Vonával követelték a szavazatok újraszámolását a "civilek"

​​
2018. április 14. 20:08

​​
A választásokon nagyot bukó ellenzék szinte összes ismertebb arca kint volt szombaton Budapesten.

Ugyan a Fidesz-KDNP ennyi szavazattal a világ bármelyik országában megnyerte volna a választást és egyedül alakíthatna kormányt, sokan mégis úgy érezték, most kell utcára menniük a szavazatok újraszámlálását követelni, és a demokratikusan, kiugróan magas részvétel mellett megválasztott kormánynak pedig le kell mondani, bár az még meg sem alakult.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A Facebookon szervezett eseményre 38 ezren jelezték vissza hogy ott lesznek, és 100 ezernél is többen érdeklődtek iránta. Ennyien biztosan nem voltak, de a Kossuth tér kétségtelenül megtelt emberekkel.

A tömegben a teljesség igénye nélkül olyan nagyágyúk voltak jelen, mint Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Kunhalmi Ágnes, Vona Gábor, Fekete-Győr András. Ne hagyjuk ki Juhász Pétert sem, aki a tüntetést arra használta, hogy kolduljon, mert mikropártja még az egy százalékot sem érte el, így az állami támogatást vissza kell fizetnie.

A Kossuth téren az ismert móka zajlott, ligetvédőkkel, unalmas rigmusokkal és Lukácsi Katalinnal, szóval volt minden, amit az elmúlt években megszokhattunk. Talán újdonság volt a viszonylag sok angol transzparens.

Este nyolcig atrocitás nem történt, békében zajlott a megmozdulás.