Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. április 5., csütörtök

22.950 - ÁLLÁSFOGLALÁSUNK A 2018. ÁPRILIS 8. MAGYARORSZÁGI ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOK ALKALMÁVAL


                                                                                             


ÁLLÁSFOGLALÁSUNK

A 2018. ÁPRILIS 8.

MAGYARORSZÁGI ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOK ALKALMÁVAL


Reményik Sándor:


Ahogy lehet

„Fogcsikorgató türelemmel,

Összeszorított szájjal –

Krisztus-követő bús próbálkozással

Majd daccal, lobbanóval,

Fojtott igével és visszanyelt szóval,

Tenyérrel, mely sima örökké,

Csak a zsebben szorul ököllé – ..."

„Ahogy lehet..."

A magyar nemzet többsége életénél is szentebbnek tartja hazánk függetlenségét és nemzetünk szabadságát, mert érettük bármikor hajlandó az életét is feláldozni. Ez történt 1956-ban is.

Szabadságharcunk győzelmét vereség követte. A kivívott és kikiáltott független és szabad Magyarországot ismét bilincsbe verte a szovjet bolsevik, imperialista túlerő. Hősök és mártírok vére szentelte meg a haza földjét.

Mi, akik még életben maradtunk, az öt világrészen szétszóródva folytattuk és folytatjuk ma is, '56-ban megkezdett harcunkat.

A nemzetközi politika alakulása tette lehetővé, hogy 1989-ben tiszteleghettünk, '56 hősei előtt és újra temethettük nemzetünk mártírjait. Könnyezett a szemünk, - Orbán Viktor - , a gyászszertartás alkalmával mondott beszéde alatt.

„...Céljaink máig nem változtak, ma sem engedünk a '48-ból, így nem engedünk '56-ból sem." Agyunk és szívünk érzékelte, hogy ez a fiatal magyar politikus lesz, aki újra felemeli és viszi győzelemre '56 lyukas lobógóját.

Huszonkilenc év távlatából elmondhatjuk, hogy Orbán Viktorban nem csalódtunk!

Szilárd meggyőződésünk, hogy Magyarországnak nyugalmas építő évekre van szüksége. Mi 56-os magyar szabadságharcosok továbbra is bizalommal tekintünk Orbán Viktorra és az általa vezetett koalícióra !


Orbán Viktor a XXI. század legnagyobb magyar politikusa lehet !? !?

HAJRÁ MAGYARORSZÁG !

Az öt világrészen szétszóródott 56-os magyar szabadságharcosok nevében:  Véghely Tibor

Soha nem látott mélységekbe süllyedt a közbeszéd Magyarországon, a választási kampány utolsó száz méterén. De vajon csak a kampány ideje alatt lesz farkasa magyar a magyarnak?

A kérdésre a válasz sajnos nem. A választási kampányban zajló acsarkodás csak a termés, a gyűlölet magvának újra vetése, és a vetemény gondos kezelése évtizedek óta folyamatos. Ennek megfelelőek az eredmények is. A virtuális, de mostanában fizikai síkra is kivetülő tömény gyűlölet áthatja a mindennapokat, és megmérgezi a magyar-magyar kapcsolatokat úgy Belső-Magyarországon, mint az elcsatolt területeken.

A közösségi média pontosan leképezi (amellett, hogy egyszersmind eszköze is) ezt a gyűlöletörvényt. A Facebook csoportokban, oldalakon, ilyen-olyan virtuális közösségekben két mondat után már megy az anyázás, a karaktergyilkosság, a fenyegetőzés, a verbális alázás, egymás virtuális kivégzése. Fontos eszköz a címkézés, ahol a jelzők egészen válogatottak: „mocskos komcsi", „rohadt náci", „szemét fideszes", „tetű jobbikos", „tápos pannonmagyar", „bocskoros oláh", „köcsög ukrán", „aljas judapesti", és még hosszan folytathatnánk a sort. A magyar nyelvű bulvármédia, a kamu híroldalak és blogok, a fizetett trollok serege persze előszeretettel keveri még büdösebbre a dolgot, hiszen ez lájkokat, kattintásokat, virtuális majd esetleg valódi szavazatokat is hozhat. A közmédia, melynek a kiegyensúlyozottság és a távolságtartás kellene alapelve legyen, élen jár a féligazságok vagy éppen nettó hazugságok terjesztésében, a karaktergyilkosságok pedig lassan a mindennapos gyakorlat részei.

De honnan is indul az egész? A gyűlölet alapja a bűnbakképzés: ebből nekünk magyaroknak jutott bal és jobboldali egyaránt. Elkezdte a magát baloldalnak nevező társaság a nácizással és rasszistázással, rátett egy lapáttal a külhoniak démonizálásával, a folyamatos, és napjainkban is napirenden tartott ellenünk hergeléssel. Közben sűrűn emlegetik az emberi jogokat, a humanizmust, szolidaritást. A jobboldali, magát nemzetinek és kereszténynek mondó társaság pedig átvette a stílust, a szótárat és a módszereket, csak a célcsoport és a mumus változott. Brüsszel, Soros, migránsok: ez a válasz minden kérdésre, bajra, nyomorra és kínra. Közben pedig beszélnek a szeretet és összefogás erejéről, békemenetről, és ehhez hasonlókról.

Így állunk hát: a XXI század elején, egy maroknyi nemzet a XX század gyűlöletének vámszedői láncán tartva, keresve a kiutat a politikai haszonszerzés aprópénzére váltott magasztos jelszavak, és a mögöttük kongó morális üresség világából, egy valódi közösségben megélhető, szerethető magyarság felé. Vajon van kiút az öngyűlölet örvényéből?

Barta Béla

(ittHON)


A választási eljárásról szóló törvény meghatározza, hogy a jelölő szervezetek logóját egy 20 milliméter magas, 40 milliméter széles területen kell feltüntetni

----------------------------------

Fidesz-KDNP,

MSZP-P,

Együtt,

A keddi határidőig további 37 párt adta le az országos listáját:

A Haza Pártja,

A Mi Pártunk - IMA,

Alternatív Magyar Néppárt,

Családok Pártja,

Demokrata Párt,

Együtt - A Korszakváltók Pártja,

Együtt a Magyar Kisebbségekért És Hátrányos Helyzetűekért Párt,

Elégedett Magyarországért Mozgalom,

Értünk-Értetek – A Hiteles Párt,

Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt,

Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt,

Hajrá Magyarország!,

Haladó Magyarországért Párt,

Iránytű Párt,

Jobbik Magyarországért Mozgalom,

Kell az Összefogás Párt,

Közös Nevező 2018,

Közösen Egymásért Demokratikus Néppárt,

Lehet Más a Politika,

Lendülettel Magyarországért,

Magyarországi Cigánypárt,

Magyar Igazság és Élet Pártja,

Minden Szegényért Párt,

Magyar Kétfarkú Kutya Párt,

Momentum Mozgalom,

Magyar Munkáspárt,

Magyarországon Élő Dolgozó És Tanuló Emberek Pártja,

Nemzeti Együttműködés és Megbékélés Párt,

NET Párt,

Összefogás a Civilekért Párt,

Összefogás Párt,

Rend és Elszámoltatás Párt,

Sportos és Egészséges Magyarországért Párt,

Szegény Emberek Magyarországért Párt,

Szegényekért Párt,

Tenni Akarás Mozgalom,

Tenni Akarók Magyarországi Pártja.


ELLENŐRIZZÉK A JELÖLTET AJÁNLÓK ALÁÍRÁSÁT IS!

Országos Választási Bizottság

Email: visz@nvi.hu


Tisztelt Országos Választási Bizottság!


Az alábbi hír elgondolkodtatott:

- Minden körzetben összeszedte a Fidesz a szükséges aláírásokat - (24.hu 2018. 02. 20. 18:54).

„A Fidesz egyéni képviselőjelöltjei mind a 106 körzetben összegyűjtötték az induláshoz szükséges aláírásokat – jelentette be Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója kedd este videoüzenetben."

De az is előfordult, hogy egy nap alatt a szükséges 500 hiteles aláírásnak az ötszörösét is képes volt az adott jelölt összegyűjtetni.

Többéves aktív politikai tapasztalatom alapján ez a hihetetlen gyorsaság annak gyanúját kelti bennem, hogy az ajánlások összegyűjtése aligha történhetett tiszta eszközökkel.

Ezért az alábbi panasszal, illetve kéréssel fordulok Önökhöz:

1. A választási szervek nem ellenőrzik a választópolgárok ALÁÍRÁSÁNAK hitelességét, - csak az adatok hi-telességét ellenőrzik. Minden ajánlás okirat, mégpedig az adott választópolgár valódi és hiteles aláírása te-szi hiteles okirattá. Az a tény, hogy az ajánlást tevő választópolgár aláírásának hitelességét NEM ellenőrzik magában rejti a választási csalás szervezett és nagyüzemi elkövetésének LEHETŐSÉGÉT.


2. A választások tisztaságának megőrzése, a választói bizalom megerősítése érdekében kérem, hogy azonnal kezdjék ellenőrizni a már leadott ajánlóívek aláírásainak a hitelességét:


2./1. A 2018.02. 21. 16 óráig leadott ajánló-íveket különítsék el és zárolják - mind a 106 egyéni válasz-tókerületben -, hogy a később leadott ívekkel ne keveredhessenek össze.


2./2. A választási szervek mielőbb kezdjék meg az ajánlások adatainak megszokott ellenőrzését - szoros biztonsági ellenőrzés alatt.

2./3. Függetlenül attól, hogy az adott választópolgár ajánlása érvényes adatokat tartalmaz-e, vagy nem, minden esetben ellenőrizni kell az aláírás hitelességét. Szükségesnek tartom, hogy legalább minden tízedik ajánlás aláírását is ellenőrizni kell, szúrópróba-szerűen. Vagy úgy, hogy az adott választópolgár központi nyilvántartásban rögzített aláírását összevetik az ajánlóíven lévő aláírással, vagy ha kétség merül fel, akkor az ajánlást tevő állampolgárt személyesen kell megkeresni, hogy írásos nyilatkozatban erősítse meg az ajánlás tényét és aláírásának hitelességét.

2./4. A választói bizalom megerősítése érdekében az egész ellenőrzési folyamatot egy olyan hét tagú megfigyelői csoport végezze, akiket az adott választókörzet választópolgárai közül véletlenszerűen válasz-tanak ki, és kiválasztásukban párttag vagy önkormányzati és egyéb állami alkalmazott ne vehessen részt. A megfigyelői csoport jelentése alapján az Országos Választási Bizottság a jelentést és a szakmai véleményét küldje meg a Magyar Köztársaság elnökének, hogy a teljes körű vizsgálat eredményének ismeretében ő hozzon döntést: a jelenlegi választási rendszer alkalmas-e a választások tisztaságának biztosítására.


Tisztelt Országos Választási Bizottság!

Amennyiben elzárkóznak az aláírások ellenőrzésétől, úgy kénytelen leszek politikai akcióba kezdeni a választások tisztaságának a megőrzése érdekében.

Ezen panaszlevelemet Önöknek emailben történő elküldése után a nagy nyilvánosság számára is elérhetővé teszem.

Budapest, 2018. február 20. 22 óra.

Takács András

pártfüggetlen előjelölt

Budapest, Rákospalota

Tel: 06(70)600-9741, E-mail: ta@szmm.hu