Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. április 28., szombat

23.006 - 168 óra > „A negyedik Orbán-kormány még az előzőnél is siralmasabb képet fest” > 2018. április 28.


Feladó: Gondola Hírlevél
Dátum: 2018. április 28. 6:04
Tárgy: Gondola Hírlevél - 2018. április 28.
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>
Timi legalább nem ócska
Karácsony Gergőről nem is beszélve
2018. április 27. 23:03

A Párbeszéd-frakció nem fogja megszavazni az új Orbán-kormányt. Karácsony Gergely és Szabó Tímea szerint egyértelmű, hogy ócska színvonalú, egyedül Orbánhoz való hűséget produkáló, de az emberek érdekeit továbbra is figyelmen kívül hagyó kormányzás várható a jövőben.

„A negyedik Orbán-kormány még az előzőnél is siralmasabb képet fest arról, hogy milyen jövőt képzel el Magyarországnak Orbán Viktor. Teljesen egyértelmű, hogy a szakmai alkalmasság továbbra sem játszik semmilyen szempontot a miniszterek kiválasztásánál, az egyetlen kritérium a miniszterelnökhöz való feltétlen hűség" – közölte a 168 Órával a Párbeszéd két társelnöke.

Karácsony Gergely és Szabó Tímea szerint az Orbán-kormány további nemtörődömségét mutatja, hogy a legfontosabb és legproblémásabb területek, mint például az egészségügy, az oktatás vagy a szociális és családügyek továbbra sem kapnak önálló tárcát. Külön elkeserítőnek nevezték, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának élére Kásler Miklós személyében egy olyan orvost nevezett ki Orbán, aki szerint az „Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!" vagy az „Isten nevét hiába ne vedd!" bibliai parancsolatokkal megelőzhetők a legsúlyosabb betegségek.

A Párbeszéd csak remélni tudja, hogy a kormány ennél komolyabban fogja venni a pusztuló egészségügy helyzetét. (...)

A Párbeszéd szerint egyértelmű, hogy ócska színvonalú, egyedül Orbánhoz való hűséget produkáló, de az emberek érdekeit továbbra is figyelmen kívül hagyó kormányzás várható a jövőben. Orbán Viktor, ha már mindenáron ragaszkodik a tízparancsolatot követő hűbéresekhez, a keresztény előírásnak inkább a „Ne lopj", „Ne hazudj" vagy a „Mások tulajdonát ne kívánd" pontokat kellene a körülötte dolgozó embereivel betartatnia.

A Párbeszéd parlamenti frakciója nem fogja támogatni szavazatával az új kormányt – tették egyértelművé.

„A negyedik Orbán-kormány még az előzőnél is siralmasabb képet fest"

168 óra