Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. április 28., szombat

23.003 - ​Éljen május elseje, a dolgozók nemzetközi szolidaritásának napja! > Munkáspárt > 2018.04.27.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2018. április 27. 12:52
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2018.04.27.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2018.04.27.


A magyar katona a hazát védje, és ne más népek elnyomója legyen!

Már több mint egy hónapja a koszovói műveleti területen teljesítenek szolgálatot az MH KFOR Kontingens 18. váltásának első, azaz „Alpha" századának katonái. A század teljes állománya az elsők között érkezett meg a műveleti területre, elsőként tettek sikeres a FOC (Full Operational Capability – Teljes Hadműveleti Képesség) vizsgát, illetve elsőként kezdték meg a járőr- és készenléti szolgálatokat. (www.honvedelem.hu)

Bővebben...


MSZP-Párbeszéd: a lóvé a lényeg!

A Párbeszéd három politikusához (Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Tordai Bence) csatlakozik az MSZP-Párbeszéd közös listájáról a parlamentbe jutott Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, valamint a szocialista Burány Sándor, aki továbbra is az MSZP tagja marad. (https://mszp.hu)

Bővebben...


A Fidesz és az MSZP 305 millió forintot vett el a Munkáspárttól

A Magyar Államkincstár szerint 16 pártnak kell visszautalnia a kampányra kapott pénzösszeget, mert nem érték el az 1 százalékos támogatottságot. Eddig egyetlen párt, a Munkáspárt fizette vissza az átutalt összeget. (http://hvg.hu)

Bővebben...


A cseh kommunistákra figyel a cseh politika

Ismét Vojtěch Filip lett Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának elnöke. Az elnökválasztás második fordulójában 165:143 arányban győzte le a másik jelöltet, Josef Skálat. (https://www.kscm.cz)

Bővebben...


Milyen szocializmus a kínai?

Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt főtitkára, államfő, hangsúlyozta, hogy az igazság megértése és a kínai sajátosságú szocializmus építéséhez szükség van a Kommunista Kiáltvány elmélyült tanulmányozására. (http://www.xinhuanet.com)

Bővebben...


Lehet-e becsülete a munkásnak és a munkának?

Olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van, ahol minden fiatal kezébe jut egy értékes szakma vagy hasznos diploma - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök. (www.mti.hu)

Bővebben...


Búcsúzunk Magyari Bélától

Életének 69. évében elhunyt Magyari Béla mérnök ezredes, a Szojuz-36 űrhajó tartalékszemélyzetének tagja. (www.mti.hu)

Bővebben...


Vigyázz, kész, rajt!

Bródy Gábor, az MSZP kulturális tagozatának alelnöke hivatalosan is jelentkezett az MSZP elnöki posztjára. A sajtó szerint ugyancsak szóban van Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Szanyi Tibor. (www.mti.hu)

Bővebben...


A szerbek Sorossal egyezkednek Orbán háta mögött?

"Alexander Soros úrral beszéltünk Szerbiának az Európai Unióhoz vezető útjáról, a vállalkozói kedv ösztönzéséről, a romák helyzetéről Szerbiában," – adta tudtul Aleksandar Vučić szerb elnök irodája arról a találkozóról, amelyet a szerb elnök folytatott   Alexander Sorossal, a Nyílt Társadalom Alapítványok alelnökével, Soros György fiával. (https://vucic.rs/vesti/)

Bővebben...


USA: döntsenek a fegyverek!

A nemzetközi kapcsolatok egyre inkább többpólusúvá válnak. Az USA a fegyverkezési verseny fokozásával akarja vezető szerepét megtartani – hangsúlyozták Putyin orosz elnök, Sojgu honvédelmi miniszter és Geraszimov vezérkari főnök megbeszélésén. (http://kremlin.ru/events/president/)

Bővebben...


Május 1, reggel 10 óra Thürmer beszél a Kodály köröndön

​​
Éljen május elseje, a dolgozók nemzetközi szolidaritásának napja! – olvashatjuk az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja májusi felhívásában. A világban mindenütt készülnek május elseje megünneplésére. (https://kprf.ru/party-live/cknews/)

Bővebben...


Nagyot tett az operettért, mégis odadobták a kutyáknak

Rendkívüli felmondással elbocsájtotta Kerényi Miklós Gábort az Operettszínház. Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház korábbi igazgatója 2017 novemberében kérte nyugdíjazását, majd az intézmény jelenlegi vezetője felmentette a munkavégzés alól, miután többen bántalmazással, fenekeléssel, zaklatással vádolták. A vádlók közül a nevét csak Maros Ákos egykori táncos vállalta, aki arról számolt be, Kerényi többször rácsapott a fenekére egy vállfából letört pálcával. Czapáry Veronika írónő azt állította, ő tizenegy olyan emberről tud, aki azt állítja, Kerényi molesztálta őket, de legtöbbjük név nélkül sem vállalta, hogy elmondja a történetét, és végül az Operettszínház által indított vizsgálat sem bizonyított szexuális visszaéléseket, ahogyan Kerényi is tagadja, hogy amit tett, annak köze lenne ilyesmihez. (http://szinhaz.hu)

Bővebben...


A parlament magyar, nem kell rá EU-zászló!

A Fodor Gábor vezette Liberális Párt a magyar néphez fordult: "Liberális, magyarként büszkék vagyunk arra, hogy az Európai Unió állampolgárai is vagyunk, és meggyőződésünk, hogy az EU alapértékeit szimbolizáló zászlónak ott lenne a helye a Parlament épületén, a magyar zászló mellett. Ennek érdekében aláírásgyűjtésbe kezdünk." (http://liberalisok.hu)

Bővebben...


Athén: nem hiszünk az álbaloldalnak!

Sok ezer görög nyugdíjas tüntetett az athéni utcákon a Sziriza-kormány tervezett nyugdíj csökkentő intézkedései ellen. (https://www.902.gr)

Bővebben...


Világ proletárjai nevessetek!

Megjelent A Szabadság május elsejei ünnepi száma. Május elsején ingyen megkaphatja Budapesten, a Városligetben és a Munkáspárt más rendezvényein. Üzenjen és küldjünk Önnek egy példányt (info@munkaspart.hu)

Bővebben...


Békét Korea és világ népeinek!

Több mint egy óráig tartó megbeszélés után véget ért Mun Dzse In dél- és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető történelmi tárgyalásainak első fordulója. (http://hvg.hu)

Bővebben...


Moszkva a Győzelem Napjára készül

Május 9-e, a fasizmus feletti Győzelem Napján Moszkvában díszszemlét tartanak, amelyen 13 ezer katona, 159 harci jármű és 73 repülőgép vesz részt. (https://function.mil.ru)

Bővebben...


Pásztó: a nagy pártok harca helyett az emberek szolgálatát!

Csütörtöki ülésén feloszlatta magát a Nógrád megyei Pásztó város önkormányzata, a döntést hét igen szavazattal, és Dömsödi Gábor (független) polgármester tartózkodása mellett hozták meg - erről Farkas Attila (Fidesz-KDNP) képviselő tájékoztatta az MTI-t. (www.mti.hu)

Bővebben...


Munkáspárt: tegyük Záhonyt ismét erős kereskedelmi-közlekedési központtá!

Május 6-án Záhonyban időközi önkormányzati választás lesz. A polgármesteri székért ketten pályáznak: Helmeczi László (független) jelenlegi polgármester és Magyar Zoltán (MSZP). A 6 képviselői helyért 23 fő indul, köztük a Munkáspárt két képviselője, Tóth Péter és Nagy István. (http://www.zahony.hu)

Bővebben...