Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 3., kedd

18.853 - A Kúria szerint sem szabad szélsőjobboldalinak nevezni a Jobbikot


Feladó: Illés György
Dátum: 2014. június 3. 17:20
Tárgy: A Kúria szerint sem szabad szélsőjobboldalinak nevezni a Jobbikot
Címzett:  Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>
,
Anyaország :: 2014-06-03. 13:19
A Kúria szerint sem szabad szélsőjobboldalinak nevezni a Jobbikot
Még 2012 végén kifogásolta a Jobbik, hogy az ATV egy hírműsorában parlamenti szélsőjobbnak nevezte a nemzeti pártot, így "megsértette a politikai hírhez hírolvasói véleményfűzésére vonatkozó törvényi tilalmat". A Médiahatóság, majd a Médiatanács is megállapította a jogsértést, ám az ATV bírósághoz fordult. Emlékezetes, az ATV hírigazgatója kijelentette, "nem engedik, hogy megfélemlítse őket a Jobbik", ezért fordulnak bírósághoz.
Az első fokú bíróság szerint a csatorna nem sértette meg a médiatörvényt, a Jobbik belefér a szélsőjobboldali kategóriába. A Kúria azonban megváltoztatta ezt az ítéletet, és megállapította, hogy az elsőfokú bíróság téves döntést hozott, a szélsőjobboldali jelző negatív hatást kelt a nézőkben, így a Médiahatóság és a Médiatanács helyesen járt el, amikor megállapította az ATV törvénysértését.
A Kúria végleges, megmásíthatatlan döntésével az ATV immár sokadik eljárását bukta el a Jobbikkal szemben a médiatörvény sorozatos megsértése miatt - áll a párt közleményében.