Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 6., péntek

18.871 - Megtudjuk, Orbán emberei mit terveznek > http://index.hu/belfold/2014/06/03/meghallgatas/


Feladó: Nemzeti Hirhalo 

Dátum: 2014. június 4. 12:45
Tárgy: Megtudjuk, Orbán emberei mit terveznek
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Magyarország Magyarországban 
Készült: 1939


Megtudjuk, Orbán emberei mit terveznek 
http://index.hu/belfold/2014/06/03/meghallgatas/ 

Ma kezdődnek a harmadik Orbán-kormány minisztereinek bizottsági meghallgatásai, ahol a leendő tárcavezetőkről az ellenzéki be- és kormánypárti alákérdezések kereszttüzében remélhetőleg kiderül, mit is gondolnak a rájuk bízott szakterületekről, meg úgy egyáltalán, saját szerepükről. Az Index élőben közvetít Navracsics Tibor, Trócsányi László, Balog Zoltán, Semjén Zsolt, Varga Mihály és Seszták Miklós meghallgatásairól, egyetlen kínos kérdésre adott még kínosabb válasz sem fog kimaradni! 
Fontosabb részletek 

    Kedden és szerdán hallgatják meg a parlamenti bizottságok Orbán Viktor miniszterjelöltjeit. A miniszterek bemutatkoznak, aztán válaszolnak a kérdésekre, végül a bizottságok nyílt szavazással támogatják vagy elutasítják a kinevezésüket. 
    Mivel minden bizottságban fideszes többség van, természetesen mindenütt megszavazzák őket. De az ellenzéknek most legalább van lehetősége egy kicsit keménykedni. 
    A harmadik Orbán-kormánynak nincs kormányprogramja, ami először fordul elő 1990 óta. Ráadásul a Fidesz választási programot sem írt, így most, a miniszterek meghallgatásán derülhetnek ki a fontosabb részletek, melyik miniszter mit akar. 
    Trócsányi László bejelentette, halálbüntetés nem lesz, de marad a tényleges életfogytiglan. Ő ugyebár az új igazságügyi miniszter. Vagyis lesz. 
    Navracsics Tibor sikertörténetnek nevezte az elmúlt 25 év külpolitikáját. Négy évre vállalja a miniszterséget, de ha máshol van rá szüksége, időarányosan fog sokat dolgozni a minisztériumában. Ezzel arra utal, hogy valószínűleg ősztől uniós biztos lesz, és Szijjártó Péter váltja. 
    Balog Zoltán egy sor változást jelentett be: lesz önálló ifjúsági és családügyi államtitkárság, kancellárrendszer a felsőoktatásban, a Balassi Intézetek mennek Navracsiccsal a külügy alá, az MMA-t pedig tovább erősítik. 
    Seszták Miklós leendő NFM-miniszter tagadta, hogy offshore-lovag lenne, államosításokat, a rezsicsökkentést megalapozó nonprofit cégcsoportot és a MÁV átszervezését ígérte. 
(...) 

Egy olvasónktól a Fidesz szavazóknak! 
Elindult a balatoni állami pénzbehajtás. Nav, Ántsz, Nébih, Munkavédelem (mekkora hazug név, jobban hangzana, munkás büntető) Katasztrófavédelem és még ki tudja milyen nevű állami "cégek" ellepték a Balaton déli partját. Ahol lehet büntetnek, pénzt vesznek el a vállakozótól, akik a Pünkösdre kinyitottak. Még vendég nem volt, de ellenőr annál inkább. Most kell beszedni mindenhonnan a válsztások költségeit. A legmegdöbbentőbb az, végig a parton cikkáznak a rendőrautók. Reggel még senki nem értette miért? Már sokan tudják, szolgálnak és védenek, de nem az adófizető állampolgárt, hanem az állami adóbehajtókat. Szerbusztok Fideszesek, köszönjük Nektek!!! 
Mit is mondott Szálasi? A bukásra ítélt hatalom erószakos, mint ősszel a légy, tudja, hogy pusztul.... 


Új autókat kapott a rendőrség

Felmondtak Sáling Gergőnek, az Origo főszerkesztőjének. Sáling a hírt kedd reggel jelenti be a szerkesztőségben. 
Magyarország 2014!