Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. január 22., péntek

20.924 - Szigeti Rózsa:​ A Kormány, Ákos melletti gyors és főleg zseniális kiállása nagyot fordított a meccsen.


Feladó: Rózsa Szigeti
Dátum: 2016. január 19. 10:47
Tárgy: EGY ÉRDEKES CSATA ....GYŐZELEMMEL!
Címzett:


A Kormány, Ákos melletti gyors és főleg zseniális kiállása nagyot fordított a meccsen. Az most már nem arról szól, hogy Ákos mit mondott a női és férfi szerepről! Most már arról szól a háború, hogy mit tehet meg büntetlenül egy multi Magyar(?) Telekom a nyugati agyatlan multikulti ízlés- és véleménydiktatúra erőszakos terjesztésében Magyarországon. Mint kiderült: egyre kevesebbet hála Istennek.

Nem sértett                        törvényt, nem volt sem erkölcstelen, sem                        etikátlan, sem jó ízlésbe ütköző

Nem sértett törvényt, nem volt sem erkölcstelen, sem etikátlan, sem jó ízlésbe ütköző

Elöljáróban szögezzük le a tényeket: Ákos adott egy interjút, amiben elmondta, hogy mit gondol a férfi és a női szerepekről. az is tény, hogy mint minden embernek, Kovács Ákosnak is lehet önálló véleménye a világ fontos dolgairól és azt el is mondhatja, különösen, ha rákérdeznek. Az pedig vitathatatlan tény, hogy amit Ákos mondott, azzal nem sértett törvényt, nem volt sem erkölcstelen, sem etikátlan, sem jó ízlésbe ütköző.  
Az is tény, hogy a véleményének elmondásáért a Magyar(?) Telekom fölbontotta azonnali hatállyal a szponzori szerződését a Kossuth-díjas Ákossal. Mint minden ilyen jellegű szerződésben, ebben is biztosan szerepel egy pont, hogy miért és milyen feltételekkel mondható föl a megállapodás. Hogy jogszerű-e az remélhetőleg a bíróságon kiderül.  

A véleményszabadságért kiálló Magyar Kormány a véleményszabadság jelzésértékű védelme érdekében fölbontja a mobilszerződéseit a Magyar(?) Telekommal. Mint minden szerződésben, ebben is biztosan szerepel egy pont, hogy miért és milyen feltételekkel mondható föl a megállapodás. Hogy ez jogszerűen fog történni, afelől semmi kétség.
Eddig tehát a biztosan tudott tények.
Tapasztalati tények: néhány politikailag motivált kiállás a Magyar(?) Telekom mellett és elemi erejű felháborodás, összefogás a Magyar(?) Telekom ellen. Ezrével (sőt, talán tízezrével) visszaadott telekom előfizetések, amely hosszútávon sok-sok milliós bevétel (és nyereség) kiesést jelent a cégnél, amelynek goodwillje ráadásul Magyarországon hosszútávon sérült.

És akkor ami a tények mögött van:
A telekom valamiért úgy döntött, (talán otthoni, német sugallatra) hogy rúg egyet a magyar kormányon. Mindezt a szokásos political correct-ség ideológiai mázával leöntve, azaz hivatalosan azt akarta demonstrálni, hogy kiáll egy számára - legalábbis - verbálisan (mert mint kiderült a gyakorlatban egyáltalán nem) fontos elv mellett.
Erre egy olyan kemény és ütős válasz érkezett, amire nem számítottak. Hiába volt a political correct máz, hiába volt, hogy hivatalosan Ákosba és nem Kövér Lászlóba, illetve a Kormányba rúgtak bele, a Kormány értette a célzást és fölvette a kesztyűt. Ahogy hivatalosan a Magyar (?) Telekom kiállt egy számára fontos ügy mellett, ugyanúgy a Magyar Kormány is kiállt egy számára fontos ügy mellett. A szólás- és véleményszabadság mellett. Valójában ezzel látványosan demonstrálta, hogy Magyarországon egy külföldi multi gazdasági társaság nem tarthat öncélú népnevelést.
Orbán Viktor zseniális taktikai érzékét
dicséri az ügybe való beleállás. Az ostoba Telekom tálcán kínált egy ügyet arra, hogy a Kormány a saját táborát egyben tartó, megerősítő ellenségképet tudjon fölmutatni. Mivel a Fidesz, azaz Kormány gyakorlatilag visszaszerezte az eredeti táborát, így más feladata két választás között nincs is, mint az, hogy időről időre "magához kösse" valami szimbolikus üggyel. Ilyen ügyeket - a látszat ellenére - nem olyan könnyű kreálni hitelesen. Most kreálni sem kellett, a Magyar(?) Telekom az ostoba viselkedésével maga teremtett ilyen ügyet.
Ráadásul duplán nyert a Kormány a botrányon! Hiszen nem csak egy olyan ügy lett belőle, amely egységbe kovácsolja a Kormány mögött a teljes jobboldali tábort, hanem kiváló alkalmat adott arra Orbánék erőt mutassanak föl.

Erőt és cselekvést. A Kormánynak ugyanis jelenleg édes mindegy, hogy melyik külföldi mobilcégnek fizetnek ki éves szinten néhány százmilliót a mobilos szolgáltatásokért. De azon politikailag sokat nyerhet, hogy a verbális kiállás mellett még egy határozott, azonnal cselekvő, erős kormány képét tudta mutatni.
A Magyar(?) Telekom viszont biztosan veszít az ügyön. Néhány erőltetett elismerő pr cikk a nemzetközi sajtóban, amelynek hatása - ha van egyáltalán - igencsak rövidtávú lesz. Ezzel szemben állnak a megbántott és elveszített előfizetők tízezrei, a Kormánnyal való újabb nyílt konfrontáció, amelyeknek hatása egészen biztosan hosszú távú lesz. A Magyar(?) Telekom goodwillje, azaz jó híre is nagyot sérült. Ha helyre akarja állítani, az sokszorosába fog kerülni a cégnek, mint amennyit most 

Ákoson megspóroltak és közben még hosszú ideig a gúny és megvetés céltáblái lesznek.
Ákos helyett ugyanis kénytelenek lesznek olyan szponzorációkat bevállalni a megbántottak kiengesztelése érdekében, amely alaposan megfekszi majd az Ákos kirúgásáról döntő idióták gyomrát. Ha még ott lesznek. Ilyen óriási bukta után ugyanis csöndben, kicsit később, de fejek szoktak hullani. A részvényesek ugyanis két dologra kényesek nagyon: a profitra és a cég jó hírére. Ezeket most jól elcseszték, ráadásul nem rövid távon.

Egy - remélhetőleg mihamarabb beköszöntő - normálisabb, szebb világban egészen biztosan iskolapélda lesz a Magyar(?) Telekom mérhetetlen gőgjéből és ostobaságából adódó bukás. 

 Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!!!
                        Szeretettel üdv:Rózsa