Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. január 10., vasárnap

20.840 Dr. Eva Maria Barki nemzetközi jogász beszéde: ​Háború van, az Iszlám Állam modern amerikai fegyverekkel rendelkezik

Feladó: Peller Géza 
Dátum: 2016. január 9. 20:44
Tárgy:  Dr. Eva Maria Barki nemzetközi jogász beszéde 2015. dec. 5-én. Ha eddig nem esett le, mi folyik a világban, ettől le fog...
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>,

Dr. Eva Maria Barki nemzetközi jogász teljes beszéde a 2015. december 5-i menekültjogi és a migráció kérdéseiről tartott konferencián

​​
Háború van, az Iszlám Állam modern amerikai fegyverekkel rendelkezik

Tisztelt Elnök Asszony, tisztelt  Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim !

Nagy szeretettel köszöntöm Önöket, köszönöm a meghívást és köszönöm, hogy ismét Önök között lehetek. Köszönöm, hogy ezzel a fontos témával, a  menekült üggyel, és főleg a migrációval foglalkoznak.

Köszönet  Magyarországnak,  mert  ez  az  egyetlen  ország Európában,  amely nemcsak  helyesen  látja  a  problémákat, hanem meri  ezeket  kimondani  és  mer tenni is a megoldásért. Végre nyugaton is az átlag emberek egyre többen kezdik észrevenni a nagy veszélyt, ahová Európa feltarthatatlanul sodródik, de a politikusok közül csak azok  merik a véleményüket hangosan kimondani, akik már nyugdíjban vannak. Nem régen mondta nekem egy magasabb rangú tisztviselő a külügyminisztériumban, hogy ha Orbánról beszélnek ezt csak halkan merik tenni. A migráció ügyében is. De más témában is. Mert a politikai korrektség ezt nem engedi meg. Oroszország és Magyarország mellett most Lengyelország is a nagy veszély.

A Berliner Zeitung ezt ezen a héten így fejezte ki: "Magyarország és Lengyelország Európa számára nagyobb veszélyt jelent mint az Iszlám Állam." Ezt azon a napon írták amikor az IA harcosai 77 gyereket meggyilkoltak. 

És itt vagyunk a mai témában:

Kulcsszerepet játszik az Iszlám Állam, amely elől menekülnek az emberek Szíriából és Irakból. Az Iszlám Állam ellenőriz egy területet, amely nagyobb mint Nagybritannia. Amerikai források 30.000 harcosról beszélnek akik külföldről csatlakoztak az IS Milizhez, de a pontos  számot  nem  tudjuk.  Ezek  fel  vannak  szerelve  modern amerikai fegyverekkel,  új  Audi  flottával,  a  bevételük  havonta minimum  80.000  dollár, amely főleg az olajkereskedelemből származik, ahogy kiderült Törökországgal.

Az emberek százezrei azok elől menekülnek, azok elől, akik nem csak a szíriai kormány ellen harcolnak, hanem brutális terrorral sakkban tartják a területet, akik lemészárolják a keresztényeket és más nem muzlimokat, akik  kimondják, hogy Európát is el akarják foglalni és Európában is létre hozni egy kalifátus rendszert.

Tényleg  azok  veszélyesek,  akik  védik  a  népüket  a  gyilkosoktól,  akik  védik  a többszáz éves felépített kultúrájukat, a vallást, a hagyományt, a szabadságukat, a méltóságukat és nem azok, akik gyilkolnak, rabolnak, szétrombolnak és tönkretesznek mindent ?

A  Berliner  Zeitung  csak azt írta, ami  a  politikában látszik: A Nyugat az Iszlám Államra   nem  mint  ellenségre  tekint,  hanem támogatja.  Az  Iszlám  Állam  ellen eddig csak látszatharcot vívtak, mert az az ő teremtményük. És az IA szükséges Szaud-Arábiának és Törökországnak is. Most végre Oroszország harcol az IA  és a terroristák ellen.

Az EU bizottság foglalkozik minden magyarellenes kezdeményezéssel, de nem tesz semmit sem a 3.000 csempészszervezet  ellen, amelyeknek 29.000 tagja van és akik koncentráltan Európába viszik a migránsokat. Hallgatott, amikor Berlinben az EU bizottság képviselete előtt nagy ünnepségen piros szőnyegen és Juncker kép előtt átadták a nagy érdemrendet szalaggal a sikeres csempészeknek.

Oroszországot szankciókkal akarják gyengíteni, de Szaud- Arábiát, ahol a pénteki ima után most 50 férfit egyszerre lefejeztek, vagy Törökországot, amely csak úgy lelő egy orosz repülőgépet és a gazdasági problémáit  az ISIS államtól vásárolt olcsó olajjal oldja meg, támogatják.

Milyen világban élünk ?

A háború világában. Kedves barátaim: háború van. Szubverzív háború, burkolt háború, hibrid háború. A migráció áradat ennek a háborúnak az egyik eszköze.

Kik a szereplők és mi a háború célja ?

Amikor  25  évvel  ezelőtt  győztünk  a  kommunizmus   és  a totalitárius  diktatúra felett, amikor lebontottuk a vasfüggönyt és a berlini falat, amikor összeomlott a keleti blokk és szétesett a Szovjetunió  egész Európa eufóriába esett. Álmodtunk az európai házról, amelyben minden európai népnek az otthona lesz  és amelyben mindenki otthon fogja érezni magát. És ma ezt az európai házat másokkal akarják megtölteni, tőlünk idegen népekkel és más, idegen kultúrával. Ki akarják cserélni az európai népeket és kiírtani az európai kultúrát. Ezen a héten a volt Sachsen igazságügyi minisztere Steffen Heitmann, aki  Merkel politikája miatt tiltakozásul kilépett a CDU- ból azt mondta, hogy soha nem érezte magát ilyen idegennek a saját országában, az NDK- ban sem.

Mi történt az utóbbi 25 évben hogy ilyen vészhelyzetbe jutottunk ?

Nem   vettük   észre,   hogy   a   kommunizmus   bukása   után egy másik   és   még veszélyesebb diktatúra alakult ki. A bipoláris világrend után az Egyesült Államok maradt az egyetlen világhatalom.  Ők mondták: megnyertük a hidegháborút, mivel az oroszok azt mondták: mi befejeztük a hidegháborút. És ebben a győzelmi mámorban  kezdték korlátlanul megerősíteni és kiépíteni a  hegemoniális törekvéseiket az egypólusú világhatalom érdekében.

George H.W. Bush elnök már 1991- ben beszélt az új világrendről, amelyben az Egyesült Államok az egyetlen szuperhatalom. Barack Obama elnök az idén az újévi beszédében mondta: Nem az a kérdés, hogy uraljuk a világot, hanem az, hogy hogyan uraljuk a világot. És egy interjúban pár nappal később: Ha egy ország nem azt teszi amit mi akarunk, kénytelen vagyunk eltörni a kezét. Tehát az amerikaiak nagyon őszinték, a céljukat  és a stratégiájukat nem is titkolják el.

Ha meg akarjuk érteni  a mai politikai helyzetet és az ezzel összefüggő migráns problémát,  meg  kell  érteni  az  amerikai külpolitikát,  amely  főleg  két  alapon nyugszik:

Az egyik a Wolfowitz Doktrina, amelyet  Wolfowitz már 1992- ben kidolgozott, amely az Egyesült Államok excepcionality-ből - különlegességéből indul ki és amelyet a "National Security Strategy 2002" ( Nemzeti Biztonsági Stratégia 2002) tartalmaz.  Ez a doktrina azt mondja:  Nem szabad hagyni, hogy bármilyen rivális bárhol erősödjön. Minden ellenséges hatalmat abban kell akadályozni, hogy domináljon egy régióban" Ez Oroszországról és az orosz-európai visszonyról szól. És ez lényegében a régi Heartland (szívország) elmélet, amelyet az angol geográfus Halford Mackinder írt 1904-ben ("The Geographical Pivot of History"), és amelyet a mai napig tanulniuk kell az amerikai tiszteknek:

"Aki uralkodik Kelet-Európán, uralkodik a szívországon. Aki uralkodik a szívországon, uralkodik a világszigeten (ez Eurázsia). Aki uralkodik Eurázsián, uralkodik az egész világon".

Emiatt akarja az Egyesült Államok visszaszorítani Oroszországot, meg akar akadályozni egy eurázsiai gazdasági együttműködést, amelyet már De Gaulle akart és amelyről most Putyin álmodik; egy szabadkereskedelem Lisszabontól Vlagyivosztokig.

Zbigniew Brzezinski  a "The Grand Chessboard" könyvében is  arra építi hitvallását, hogy Ukrajna az eurázsiai sakktáblán egy fontos szerepet tölt be mint geopolitikai középpont. Oroszországnak szüksége van Ukrajnára. Mert Ukrajna nélkül Oroszország nem világhatalom, hanem csak regionális hatalom - amit Obama mindig is hangsúlyozni szokott.

Ugyanúgy George Friedmann, a Stratfor politológusa egy élő adásban nem régen mondta, hogy ez már 100 éve az Egyesült Államok célja, megakadályozni egy eurázsiai kontinentális hatalom létrejöttét,mert ez komoly veszélyt jelentene Amerikának. Eurázsiát talán nem lehet meghódítani, de akkor legalább a nemzeteket egymás ellen kellene felheccelni és az egyensúlyból kiütni, mondja Friedmann. És ez az Amerikai külpolitikának a második alapelve:

Hogy  ne  legyenek  erős  államok,  hanem  gyenge,  összeveszett társadalmak, amelyeken uralkodni lehet, ahhoz kell a káosz megteremtése. Nem ez történik most?  Ukrajnában, Szíriában és most egész Európában a migráció problémával? De mindenhol ahova az amerikaiak a lábukat  beteszik, Afganisztánban, Afrikában ?És itt a kör bezárul és vissza kerülünk a témához:

A  migránsok  kizárólagosan  olyan  területekről  jönnek,  ahol  az amerikaiak  vagy nemzetközi   jogellenes   háborút   vívtak   vagy másképpen   beavatkoztak. De   a menekülteket nem Amerika fogadja be, hanem Európába küldik. A  migránsáradat,  amelynek csak  a  kezdetén  vagyunk,  az  Egyesült Államok  és néhány nyugati állam politikájának a következménye. Ez sem véletlen, ez is a stratégiához tartozik. Ezt hogy lehet megérteni? Kinek az érdeke a társadalmi és jogi rendszer összeomlása és konfliktusok kirobbantása Európában ?

A megálmodott világuralomnak az alapja és feltétele a globalizáció. Az összefonódás  minden területen:  politikában,  gazdaságban, kultúrában, oktatásban, társadalmi életben. És mi a globalizációnak a legnagyobb akadálya és ellensége? - A nemzetállam és a sokféleség Európája.

Ha  figyeljük  az  amerikai  és  az  európai  uniós  amerikafüggő politikusok nyilatkozatait és tevékenységét, akkor látnunk kell, hogy ők egyhangúan és egyre jobban fellépnek a nemzetállamok ellen és támadják a nemzetállam eszméjét. A nemzetállam, az államok szuverenitásának és a népek önrendekezésének a megsemmisítése a cél.  Tony Blair volt az első, aki 1998- ban a szuverén nemzetállam megszüntetését követelte, és ezzel kezdeményezte a NATO  doktrina változását, amely veszi magának a jogot, szuverén államok megtámadásához  a "responsibility to protect"  (felelősség a védelemhez) ürügyén. Koszovó volt az első eset, számtalan más háborús akciót is folytattak.

Az Egyesült Államoknak fontos egy olyan Európa, amely hűséges vazallusként végrehajtja az amerikai érdekeket - és nem kell eltörni a karjukat. Ez csak akkor működik, ha nem egyes államok állnak szemben, hanem csak egy partner, az Európai Unió. Az Unió már szemmel láthatóan a  végét járja, túl sok problémával küzd és  már nem is  működik.  Sokan már  arról  beszélnek, hogy  vissza kellene állítani az állam szuverenitását. Tegnap Dánia is az Európai Unió ellen szavazott egy referendumban.

Az  Európai  Unió  soha de soha nem is  működhet.  Egyetlen  egy ok miatt nem is működhet: nem működhet mert nem létezik egy európai nép. Tehát ki kell cserélni a népeket. Teremteni kell egy új keverék népet, amely homogén, nem nacionalista, egységes és irányítható. A migrációval ezt nagyon elegánsan el lehet érni  úgy, hogy nem is veszik észre a szándékot - mint Jean Claude Juncker szokta mondani - vagy amikor észreveszik már túl késő. Mert ez a folyamat visszafordíthatatlan.

Kedves barátaim, ez a legrafináltabb háború a történelemben. Hadüzenet nélkül, a tolerancia nevében tönkre lehet tenni egy országot.

Hogy ez túlzás vagy összeesküvés ?

Nézzük meg, hogy mit írt a katonai szakértő Thomas P.M. Barnett, aki a védelmi miniszter Donald Rumsfeld tanácsadója is volt. Barnett 2004-ben és  2005- ben két könyvet írt: "The Pentagons New Map" és "Blueprint of Action"

Ebben a két könyvben Barnett felrajzolja  a stratégiát a világuralom eléréséhez. Mivel   csak   a   globalizáció   garantálhatja   a világbékét, Amerikának   mint a globalizáció vezércsillagának  cselekednie kell. Ennek a feltétele egy akadálytalan migrációs áradat, amellyel szét kell bomlasztani a népeket és kultúrájukat. A cél - ugyanaz mint Coudenhove-Kalergi akarta - Európában: egy világos barna faj, egy egységes társadalom nemzetiségi, kulturális vagy vallási különbségek nélkül. Egy összekevert nép, amelynek az IQ 90, tehát gondolkodáshoz túl kevés, de elég a munkához.

Barnett azt is írja már 2005-ben hogyan lehet elérni ezt a célt Európában, és pedig: Egy és fél millió bevándorló  szükséges évente a harmadik világból . Most éppen itt tartunk. Az első kontingens már megvan. Ezt a célt el kell érni. Senkinek sem szabad akadályozni az amerikai katonaságot - semmilyen államnak, országnak vagy kormánynak. Ha egy politikus ellenáll, azt el kell tüntetni, de nagyon gyorsan. És ha valaki a globalizációra veszélyes -  azt meg kell gyilkolni, írja Barnett.

Kevesen ismerik ezeket a könyveket. Kevesen ismerik  Kelly M. Greenhill könyvét is "Weapons of Mass Migration", A tömegmigráció fegyverei. Greenhill kimutatja a tanulmányában, hogy a migráció nem egyszer, hanem már többször  szerepelt mint fegyver.

Sajnos ez  történik most is. A modern háborút már nem páncélosokkal vívják, hanem mindent lehet használni mint fegyvert, amely kárt okozhat és megsemmisítheti az ellenfelet. A migrációban az embereket is használják mint fegyvert.

Kedves barátaim!

Nem akarom ezekkel a pesszimizmust okozó szavakkal  befejezni a beszédemet. Én nem lennék itt, ha nem remélném, hogy ezt a katasztrófát, amely már úton van, nem lehetne kikerülni. Ez mindenesetre Magyarországra és a középeurópai országokra  vonatkozik.  Itt  még  látok  erőt  és  bátorságot  a  manipulációnak ellenállni.  A szeretet a nemzethez, a hit a gyökerekhez, a bátorság  a történelemhez és az igazságossághoz meg fog menteni bennünket ebben a viharos időben.

Ezt mind az úgynevezett nyugatról nem lehet elmondani. Ott  még nem látom az esélyt a regenerációhoz és túléléshez.  Nyugaton túl kevesen vannak, akik megőrizték az európai értékeket, ezek  csak itt Magyarországon és a volt keleti országokban találhatók.

Én tudom, hogy azok az emberek nyugaton, akik még élnek az értékekkel, nagyon várnak egy impulzust Magyarországról. Sokan jönnek hozzám és a reménynek adnak  kifejezést,  hogy  Magyarország   meg  fogja  menteni   Európát  mint  már többször a történelemben.

Ez legyen az új magyar kihívás! Köszönöm szépen.