Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. január 13., szerda

20.870 - ​Robert Fico szlovák miniszterelnök: ​védett fajként kezelik a migránsokat ​​


Feladó:
​​
Hegedüs Endre

Dátum: 2016. január 13. 20:49
Tárgy:
​ 
Robert Ficonak igaza van! Most ő mondja ki legőszintébben az igazságot! H.E.
Címzett: 

Fico:
​​
védett fajként kezelik a migránsokat

​​
Robert Fico szlovák miniszterelnök a Kölnben történt szexuális zaklatásokat követően egy televíziós vita során kijelentette; a bevándorlást azonnal le kell állítani, az Európai Unió rendkívüli találkozón kell határozzon a migrációs hullám megfékezéséről.

A szlovák vezető a TA3 TV-csatorna által szervezet nyilvános vita során Angela Merkel német kancellár liberális politikáját, a politikai korrektség fenntartását egyaránt elfogadhatatlannak nevezte. Elmondása szerint a Kölnben történtek éppen azt mutatták: a sajtó és a hatóságok szándékosan elhallgatják a botrányos eseteket, és a közéletre ráerőltetett politikai korrektség lehetetlenné teszi, hogy Európa vezetői megfogalmazzák a valós problémákat. Az elhallgatás azonban csak a feszültség robbanásához vezet. Fico szerint a liberálisok "védett fajként kezelik a migránsokat"; még a terrortámadások sorozata, a tömeges szexuális zaklatások és nemi erőszak után is igyekeznek pozitív képet kialakítani az Európába érkező bevándorlókról, akik azonban a valóságban gyakran nem felelnek meg annak a sztereotípiának, amit a toleranciát sulykoló média megpróbál kialakítani róluk.

"Nem vagyok hajlandó védett fajként kezelni a migránsokat, és hazudni a szlovák közvéleménynek."

Fico arra kérte Európa vezetőit, hogy egy rendkívüli találkozón határozzanak a tömeges bevándorlás azonnali leállításáról. Magyarország és Lengyelország kormánypolitikusai már kifejezték támogatásukat erre vonatkozóan; Orbán Viktor napokkal ezelőtt arra tett javaslatot, hogy az Európai Unió Görögország északi határain védje meg Európa határait, mert a Törökországnak adott 3 milliárd euró nyilvánvalóan nem állítja meg a migránsáradatot – ellenben a kerítéssel és szögesdróttal, ami a magyar határon már bizonyította hatékonyságát. Fico korábban kijelentette; a bevándorlók kötelező érvényű szétosztását akkor sem fogadja el, ha Nyugat-Európa továbbra sem hajlandó megálljt parancsolni a migránsáradatnak, annak reményében, hogy a probléma egy részét majd áttelepítéssel más országokra hárítják. A szlovák vezető egyértelművé tette; muszlim bevándorlókat nem hajlandók befogadni, és a Kölnben történtek tapasztalatai alapján a továbbiakban nem is akarja, hogy Szlovákiában nagyobb muszlim közösség jöjjön létre. Románia kormánya szintén nem támogatja a migránsok szétosztását a tagállamok közt, Traian Ungureanu román törvényhozó pedig kijelentette, hogy Angela Merkel befogadás-politikája az évszázad katasztrófáját alapozta meg Európában.

Fico ugyanakkor azt is egyértelművé tette, hogy a muszlim közösségek befogadásának elutasítása nem valamiféle retorikai fogás, hanem a valóságban nem működik az, amire hivatkozva Európa vezetői le akarják telepíteni őket. "Nem csak az elosztási kvótát ellenezzük, de soha nem fogunk önként olyan döntést hozni, melynek eredményeként egységes muszlim közösség jönne létre Szlovákiában. A multikulturalizmus egy fikció. Abban a pillanatban, ahogy beengedjük a migránsokat, szembesülünk ezzel."

A szlovák kormányfő kijelentette; a november 13-án, Párizsban történtek, és az Európa-szerte tömeges jelleggel történt nemi erőszak esetek igazolják, hogy a multikulturalizmus a gyakorlatban nem működik, ezért a továbbiakban a bevándorlást sem érdemes erőltetni.