Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. január 18., hétfő

20.902 - ​Taxisok kezdtek tüntetésbe hajnalban Budapesten – 2016. 01. 18.


Feladó: Propeller 
Dátum: 2016. január 18. 19:32


Kutasi József Antal, ezek a nap legfontosabb hírei – 2016. 01. 18.
Durvul a taxishiszti: lezárták a Bajcsyt és az Andrássyt
Lezárták a taxisok a Bajcsy-Zsilinszky utat a Deák Ferenc tértől a Szent István-bazilikáig és az Andrássy út elejét, sok taxi keresztbe állt az úttesten.
Ütik-vágják a kommentelők a taxisokat
A hétfői taxistüntetés oldalán beindult a kommentháború. A taxisokat elsősorban taxisok védik, az Uber-rajongótábor segítségére vannak viszont a taxisokat alapból utálók, no meg azok, akik felháborodnak az ilyen hozzászólásokon:
​​
​​
Taxisok kezdtek tüntetésbe hajnalban Budapesten
Taxisok kezdtek tüntetésbe hajnalban Budapesten
Be nem jelentett demonstrációt tartanak a taxisok Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn kora reggel honlapján.
Übereltévedt taxisok, avagy mérd fel a helyzeted, ha tüntetsz
Übereltévedt taxisok, avagy mérd fel a helyzeted, ha tüntetsz
A tüntető taxisok teljesen félreértik a helyzetet, s mivel nem ismerik fel, mit kellene úgy igazán követelniük, csak maguknak és a taxi-szolgáltatás jövőjének ártanak. Az Uber betiltását követelni pont annyira előremutató, mint az iPodok betiltását várni arra hivatkozva, hogy gyártásuk csökkenti a CD-eladásokat. Semmi, de semmi értelme.
A taxisok megírták az évtized tüntetésre hívását
A Propeller is beszámolt a hajnalban indult, bejelentés nélkül kezdődött belvárosi taxis-tüntetésről. A Facebookon található azonban egy nem akármilyen felhívás egy ma délelőtti, előre bejelentett tüntetésre is.
21. század? Az hát! Honlapján keresztül zavarná szét a BRFK a taxistüntetőket
Szokatlan módon "küzd" újabban a rendőrség a jogszerűtlen forgalombénítós megmozdulások ellen: a BRFK a honlapján (!) üzent az Uber miatt szerveződött taxistüntetés szervezőinek és résztvevőinek, miután a tiltakozók egy-egy útszakaszt teljesen lezártak a fővárosban . A rendőrség kiemelte: a demonstráció résztvevői jelenlegi magatartásukkal jogsértést követnek el.
Így néz ki a taxisblokád a magasból
Megérkezett a Drone Media Studio szokásos, ezúttal is igencsak impresszív drónfelvétele: így néz ki az Uber-ellenes taxisok blokádja a magasból.
Negyed óra alatt elkapkodták a 170 adag pörköltöt – Ételosztás a „gazdag" Siófokon
Negyed óra alatt elkapkodták a 170 adag pörköltöt – Ételosztás a „gazdag
Sertéspörkölt tésztával a tizennyolcadik vasárnapi ebéd a siófoki Újpiac téren. Margó újpiactéri étkezdéje ezúttal a soros, szeptember óta tizennyolcadik hete tart ételosztást vasárnap déli harangszóra a Siófok Városért Egyesület.
Ilyen volt a teljes blokád a Bajcsyn – képek
Így nézett ki, amikor a taxisok lezárták a Bajcsy-Zsilinszky utat a Deák Ferenc tértől a Szent István-bazilikáig és az Andrássy út elejét, sok taxi keresztbe állt az úttesten.
Csalódottan jöttek el a taxisok Tarlóstól
Átadták a taxisok képviselői petíciójukat Tarlós Istvánnak, s tárgyaltak is a főpolgármesterrel. A 444.hu úgy tudja, a távozó taxisok elégedetlenek voltak, mert Tarlós nem tett nekik semmiféle ígéretet, s ugyan kifejezte elvi támogatását, azt is kijelentette, nincs kompetenciája az ügyben.
Már nyíltan fenyegetőznek a taxisok
Taxisokból álló küldöttség indult hétfő kora délután a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, valamint az Uber irodájához; a taxisok célja, hogy információt kérjenek követelésük teljesítésének időpontjáról.
Ittasan karambolozott a Fradi két focistája Varga Roland és Busai Attila
Ő a kölni szexuális zaklatások első gyanúsítottja
Balhé a roma önkormányzat közgyűlésén, kórházban az elnök
Gyárfás Tamás védi a doppingvétséggel vádolt Hosszú Katinkát
Részben felszabadult a Bajcsy és az Andrássy