Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. január 13., szerda

20.871 - ​K. Bernd álnéven nyilatkozó rendőr: ​“sürgősen vissza kell fogni a politikát, vagy nagy bajok lesznek.”


Feladó: Hegedüs Endre >
Dátum: 2016. január 13. 20:33
Tárgy:
​ 
A rendfenntartás a politika felett kell álljon
Címzett: 

​​
A
rendfenntartás a politika felett kell álljon

"Vissza kell fogni a politikát, vagy nagy bajok lesznek". Egy német rendőr a Kölnben történt erőszakos bűncselekmények kapcsán számolt be a keserű tapasztalatokról: olyan méreteket öltött a "politikai korrektség", hogy ma már nem szabad betartatni a törvényt, ha egy bűnelkövető a védett kisebbség tagja.

A Bild német napilapnak nyilatkozott egy valódi neve elhallgatását kérő rendőr, aki megerősítette azokat az információkat, miszerint a rendőrség felsőbb utasításra nem számolhat be azokról az erőszakos bűncselekményekről, melyeket bevándorlók követtek el. A lapnak

​​
K. Bernd álnéven nyilatkozó rendőr szerint igazak azok az információk, melyeket a sajtó gyakran "hangulatkeltésnek" és "populista retorikának" nevez: az újonnan érkező nem-európai bevándorlóknak tényleg 95%-a fiatal férfi, akik rendszeresen követnek el erőszakos bűncselekményeket. Elmondása szerint felsőbb utasítás van érvényben arra vonatkozóan, hogy az ellenőrzések során a bevándorlókat nem lehet akaratuk ellenére feltartani, mert az már túlzó erő használatának minősülne, amivel egy rendőr könnyen derékba törheti saját karrierjét. Bernd elmondta, hogy az igazoltatások során, ha egy bevándorló menekülni kezd, hagyni kell elfutni, mert a feltartóztatás már testi sértésnek minősülhet.

A neve elhallgatását kérő rendőr elmondta, hogy a migránsok rendszeresen követnek el szexuális zaklatást nők ellen, gyakori az utcai nemi erőszak, de a rendőrök keze kötve van; ha intézkedni akarnak egy bűnelkövetővel szemben, és ez a bűnelkövető történetesen egy bevándorló, az esetben nem tehetnek semmit, mert automatikusan rájuk sütik a rasszizmus vádját, ami állásuk elveszítésével, akár több évi börtönbüntetéssel járhat. Ha egy bevándorló hagyja is igazoltatni magát, többségüknek nincsenek személyes iratai, és nem szerepelnek semmilyen nyilvántartásban, ezért a hatóságok tehetetlenek velük szemben. A rasszista-vád azonban alapjaiban lehetetleníti el a rendőrök munkáját – a sajtó és a politikai pártok olyan mértékben rátelepedtek a rendfenntartás működésére, hogy a rendőrök gyakorlatilag már nem mernek intézkedni, ha a bűnelkövető bevándorló.

Kijelentését pedig alátámasztják az újévi utcai erőszak során történtek: a kölni dóm környékének biztosításában több száz rendőr vett részt, és a migránsok a rendőrök szeme láttára zaklatták a nőket. Intézkedni csak akkor mertek, amikor már telefonos bejelentés történt, és arra közvetlen vezetői utasítást kaptak. Berndt kijelentette:

​​
"sürgősen vissza kell fogni a politikát, vagy nagy bajok lesznek."

A Bildnek nyilatkozó egy másik rendőr elmondása szerint a legtöbb utcai rablást észak-afrikaiak követik el. Még ha fel is hagyna a sajtó és a politika az állandó nyomásgyakorlással, a bevándorlókat tömegesen elszállásoló nagyvárosokban és azok környékén olyan mértékben megnőtt a kriminalitás, hogy a rendőrség nagy arányú létszámbéli megerősítésére van szükség, ha tartani akarják a lépést a bűnözők fokozódó aktivitásával.

A Berndt által mondottak arra hívják fel a figyelmet, hogy a liberálisok által megkövetelt pozitív diszkrimináció már természetellenes, groteszk méretet öltött: akkor is a bevándorlókat védelmezik, amikor már nem menedékkérő, védtelen személyekről, hanem nyilvánvalóan Európába tömeges jelleggel özönlő bűnözőkről van szó. A politika és a sajtó rátelepedett a rendfenntartásra: többé nem megőrizhető a közrend, ameddig az ország vezetői nem hajlandók ténylegesen felszámolni a "politikai korrektségnek" ezt a formáját. Ha az utcán ezer arab bevándorló csoportokba verődve szexuális zaklatást folytat a nők ellen, akkor ott ezer bűnözőről van szó, akik ellen a rendőrségnek kíméletlenül – erőszakot alkalmazva – intézkednie kell.

Ellenkező esetben garantálható a társadalmi feszültség robbanása. Kölnben már számos szélsőjobboldali tüntetés zajlott le az újévi történések hatására, és a Facebook-on spontán csoportok szerveződnek a bevándorlók elleni utcai agresszió céljából. Utóbbiért pedig egyértelműen nem a szélsőjobboldalt kell hibáztatni: a bevándorlók ellen elkövetett bűncselekményekért azok a sajtóorgánumok és politikai közösségek tehetők felelőssé, melyek véleményterrort alkalmazva megkötik a rendfenntartás kezét, és lehetetlenné teszik, hogy a rendőrség kellő erőt alkalmazva biztonságossá tegye az utcákat.