Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. január 13., szerda

20.867 - ​168 Óra > ​Ma körülbelül 800 ezer alkoholista van Magyarországon, ám számuk egy-két éven belül egymillióra nőhet


Feladó:
​​
168 Óra

Dátum: 2016. január 13. 9:51
Tárgy: A milliomos CSOK-osokat úgy hívják, hogy...
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A 168 Óra XXVIII. évfolyam 2. számából ajánljuk!
2016. január 14-től keresse az újságosoknál.
Az év polgára
A civil bátorságról beszél a csütörtökön megjelenő 168 Órának adott interjújában Pataki Ági. Az üzletasszony, filmproducer – aki a Forbes magazin listája szerint egyike a legbefolyásosabb magyar nőknek – folyamatosan segítette a bajba jutott menekülteket. „Civil kezdeményezésekben láncszemként megvan a helyem – mondja –, de egy politika pártban még láncszemként sem."



Oligarchák is jól járhatnak a csok-kal

Óvatos becslés szerint három év alatt 150 ezer családot érinthet és akár ötszázmilliárdos lukat üthet a büdzsén a kormány családi otthonteremtési kedvezmény (csok) programja. Nemcsak a Fidesztől elpártolt fiatalok járnak jól, hanem a kormány közeli oligarcháknak is juthat a haszonból. Hogy mi módon, az kiderül a 168 Óra csütörtökön megjelenő számából.

150 ezer családnak adhat reményt a reménytelenségben

Reményt ad a csok. Bár kevesebben élnek majd a lehetőséggel, sokan gondolhatják, hogy eljuthatnak idáig, és ez jó politikai üzenet – véli az elemző. Az érintett, aki hét gyereket nevel, azt mondja, nem tudja, hol vannak a családok százezrei, akik igénybe tudják venni ezt a támogatást. Részletek a 168 Óra csütörtökön megjelenő számában.

Puccs kormánypénzen?

Puskaporos a hangulat a hazai cigány politikusok körében. A harcra készülő egyik csapat vezére Farkas Flórián, a cigányügyekért felelős miniszterelnöki biztos, akinek neve összefonódott a százmilliós visszaélésektől hangos Híd a munka világába programmal, amellyel kapcsolatban büntetőeljárást indított a Legfőbb Ügyészség. A háborúra készülő másik sereg vezetője Hegedüs István, a roma önkormányzat hivatalban lévő elnöke, aki szerint a küzdelem tétje, hogy sikerül-e feloszlatni az Országos Roma Önkormányzatot, hogy aztán új választás kiírásával a kormányzat számára szalonképes elnököt találjanak. Erre azért is szüksége lenne a politikának, mert a bűncselekmények árnyékában ügyködő Far kas Flórián egyre kínosabb a Fidesz számára, ugyanakkor Orbán Viktor szóba sem áll a Farkas ellenfeleként számon tartott, de törvényesen megválasztott önkormányzati elnökkel. Kardos Ernő interjúját a csütörtökön megjelenő 168 Órában olvashatják.

Részeg ország

Az M1 január 3-i reggeli adásában Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetője az alkoholizmusról beszélt. Drámai adatokkal sokkolta a nézőket.
​​
​​
Ma körülbelül 800 ezer alkoholista van Magyarországon, ám számuk egy-két éven belül egymillióra nőhet: „Olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutyafüle" – mondta a főorvos a tévében. Szerinte az alkoholizmus több mint lassú öngyilkosság: nálunk évente 30 ezren halnak meg az alkohollal kapcsolatos betegségekben. Hozzátette: „Az alkohol az a kémiai anyag, amely legtöbbet ártott az emberiségnek, és ma is a legártalmasabb." Megdöbbentő adatok a csütörtöki 168 Órában.







--