Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 22., kedd

11.098 - Esztergom tartozása miatt leáll a közétkeztetés az iskolákban

From: Dr. Somogyfoki György

Date: 2011. november 22.
Subject: Esztergom tartozása miatt leáll a közétkeztetés az iskolákban
To: Kutasi József Antal

2011, november 21
 
Az esztergomi önkormányzatot érintő tartozások túlnyomó része a fideszes Meggyes Tamás polgármestersége alatt keletkezett. 

Az esztergomi önkormányzat adóssága miatt szerdán felfüggeszti a közétkeztetési szolgáltatást a városi fenntartású oktatási intézményekben és a szociális központban a HunGast Esztergom Kft. - tájékoztatta a társaság ügyvezetője hétfőn az MTI-t.

Herczeg Csaba közlése szerint a Vaszary Kolos Kórházban továbbra is lesz közétkeztetés, az önkormányzat adósságai miatt azonban máshol nem biztosítják a szolgáltatást.

Tétényi Éva független polgármester az MTI-nek elmondta, pénteken a Fidesz-frakció vezetőjével egyeztetve olyan költségvetési módosítást terjesztettek a testület elé, amely alapján kifizették volna a HunGastnak járó 27 millió forintot, illetve a közvilágítást végző Tivi Kft.-nek járó 19 millió forintot.

Steindl Balázs frakcióvezető az ülésre betegsége miatt nem ment el, a testület fideszes tagjai pedig Meggyes Tamás volt polgármester módosító indítványát szavazták meg, amely mindkét cégnek csak 10-10 millió forintot biztosított - emlékeztetett a polgármester.

Tétényi Éva az MTI kérdésére hozzátette, a helyzet megoldására nem hív össze testületi ülést, ugyanis nem tudja garantálni, hogy a fideszes képviselők megjelennek, távolmaradásukra pedig már volt példa. Mint elmondta,  legközelebb pénteken találkozik a képviselő-testület, addigra a szakirodákkal újra előkészítik a válságköltségvetés módosítását.

A polgármester rámutatott, a testület el sem fogadhatta volna a 10-10 millió forint átcsoportosításáról szóló előterjesztést, mert a közétkeztetésre szánt összegeket az egyes intézmények költségvetési sorába kellett volna beállítani.

A pénteki ülésen elhangzott, hogy az adósságrendezés alatt álló önkormányzat a HunGastnak 100 millió forintot meghaladó összeggel tartozik, a közvilágítást végző Tivi Kft.-nek pedig 150 millióval, s a lejárt adósság túlnyomó része Meggyes Tamás polgármestersége alatt keletkezett.

Steind Balázs frakcióvezetőt, Meggyes Tamás volt polgármestert és a Tivi Kft. ügyvezetőjét, Drága Bálintot az MTI-nek hétfőn nem sikerült elérnie. Drága Bálint pénteken azt mondta: "az is lehet, hogy csontsötétre lekapcsolom a várost, ha nem látok más megoldást".

MTI – http://www.barikad.hu/esztergom_tartoz%C3%A1sa_miatt_le%C3%A1ll_k%C3%B6z%C3%A9tkeztet%C3%A9s_az_iskol%C3%A1kban-20111121