Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 22., kedd

11.102 - Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége > 2011. november 21.


vosz-kmrsz_hirlevel.jpg
1

             hirlevelfejlec_20111147.jpg


Tisztelt Kutasi József !

nevnap_25.jpgSok szeretettel köszöntjük: Olivér, Cecilia, Kelemen, Klementina, Emma, Katalin, Virág, Virgil nevű olvasóinkat. 
          
     
Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!


 

Tájékoztató a 2011.  Évi Regionális Príma  Díjátadási ünnepségről 

 A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezetének Elnöksége ötödször hirdeti meg 2011-ben a Regionális PRIMA Díjat, amellyel a régió kiválóságait kívánjuk elismerni.

A díjak átadására ünnepélyes keretek között, 2011. november 25-én 18 órakor kerül sor a Material Event  Centerben. /1134 Budapest, Róbert Károly krt. 54-58./

 A rendezvény fővédnöke:
Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter

A rendezvény védnökei:
Szatmáry Kristóf nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár

Farkas Imre közigazgatási államtitkár 
                          Vidékfejlesztési Minisztérium                                   

A rendezvény: díjátadóval, gálaműsorral, ünnepi vacsorával, ismerkedési esttel, valamint jótékonysági célú tombolával kellemes időtöltést nyújt a kedves vendégeknek.

Ezúton tisztelettel felkérjük Önöket a csatlakozásra illetve kérjük szponzorálási, támogatási felajánlásukat.

Szponzorálás, Támogatás
A díjak, a gálaműsor szervezésének költségeihez – amennyiben lehetőségük engedi – a közép-magyarországi régió vállalkozóinak, önkormányzatainak támogatását kérjük.
A támogatás mértéke korlátlan.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy-egy cég , baráti társaság üzleti vacsorára hívja partnereit, barátait,  melyhez 10 fős asztalok állnak rendelkezésre 19 000 Ft/fő bruttó értékben. ( Lehetőség van 10-nél kevesebb belépő megrendelésére is!)

A támogatásokat Gyémánt (1 millió Ft), Arany (700 ezer Ft), Ezüst (500 ezer Ft), Bronz ( 250 ezer Ft), mint kiemelt fokozatokban határoztuk meg. Valamennyi támogatót a rendezvény helyszínén, az előkészítő marketingben, a meghívókban feltüntetünk.

Jótékonysági tombolára is várjuk a felajánlásokat. A tombola bevételét a Thököly LIONS Klubbal közösen jótékonysági célra a Vakok és Gyengénlátóknak és a Bethesda Gyermekkórház részére ajánljuk fel

További részletes tájékoztatással is állunk rendelkezésre: 06 1 222 6234 faxon, telefonon:06-70/436-5253 illetve a  marjay.gyula@vosz-kmrsz.hu, titkarsag@vosz-kmrsz.hu  e-mail címeken.


Vállalkozók az adósság, és politikai csapdájában 
V. rész

Teendők a kiúthoz
A politikának fel kellene ismerni, hogy érdemes megosztani elfoglalt bástyáit. Meg kéne érteni, hogy a csapdákból az út a vállalkozások vállalkozási képességének, fejlesztésének, a versenyképességük megteremtésén keresztül vezet, ami az ország gazdasági kibontakozásának elemi érdeke.
A vállalkozásokat ki kell szabadítani a politika teremtette bürokrácia csapdájából. A politika szereplőinek sajátos elveik szerint védett érdekeiket össze kellene hangolni, és az ország érdekében minden erőforrást a közös gazdasági és társadalmi érdek megteremtésére kellene fordítani. Nem lehet ma önös érdekből az ország polgárait felelőtlenül bizonytalanságban tartani.

Elemi érdekünk a valós értékrendek feltárása, és versenyképességünk megteremtésének érdekeit szolgáló eszközök kialakítása. Az adópolitika, költséghatékony, a technika vívmányit teljes körűen felhasználó államigazgatási- és közigazgatási rendszer kialakítása, a valutarendszerünk, a tulajdoni viszonyok érdekeink szerinti rendezettségének megteremtése, a gazdaság bővülését elősegítő reformok, a hatékonyság bevezetésével járó fájdalmas lépések megtétele, szükségességének megmagyarázása, megértetése a legfontosabbak a sikeresség útján. A hatalmi attitűdök félreérthető megnyilvánulásai helyett a megoldások konzekvens keresése, és a legjobb szakmai megoldások kialakítása az igazán méltóságos út.

Hát így állunk az újabb válság előszelének érzetében a politika, és az adósságcsapda fogságában, a virtuális sötétségben, és csak keressük, csak keressük a kiúthoz vezető megoldásokat. Ma, amikor az idő csapdájában vergődünk, és járunk körbe-körbe, mintha nem találnánk a kiutat. Ma a tettek mezején, a szakmai elkötelezettség fegyverével a szakmaiságnak kéne prioritást adni, és a sajátos gazdasági eszközeinkkel érdekeink mentén kellene vívni csatánkat a csapdánk ketrecében, hogy eredményeként a csapda mögöttünk maradjon.


Belső Mongólia Hohhot Város (Kína) Kereskedelmi Iparkamarájának és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)
üzletember találkozója


Radács Ferenc
Mérnök közgazdász
VOSZ társelnök
VOSZ KMRSZ tiszteletbeli elnök.

 2011. november 21. (hétfő) 9.00-16.30 óra

Helyszín: BKIK Székház VII. em. Széchenyi terem (1016 Budapest, Krisztina krt. 99.)

A rendezvény fővédnöke: Szatmáry Kristóf - a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkára
Levezető elnök: Dr. Kiss Zoltán - a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke

A 26 tagú kínai delegáció tagjai olyan nagyvállalkozások képviselői, melyek a magyarországi ingatlanfejlesztésbe, naperőművekbe és a napelem farmokba kívánnak beruházni. Befektetési célterületeik továbbá a növény-termesztés, élelmiszer-feldolgozás, kisállat-tenyésztés, illetve nagyobb sertés-, és szarvasmarha- telepek felvásárlása, vagy vegyes-vállalatok létesítése.

A kínai cégek tervezett partnerei elsősorban a hazai nagyobb vállalkozások és önkormányzatok. Ezért kérjük, hogy elsősorban közepes-, és nagyobb vállalkozások küldjék meg hozzánk jelentkezési szándékukat írásban a
badics.bernadette@bkik.hu e-mailcímre. Kisebb vállalkozások részvételét egyeztetett nagyobb projekt esetén tudjuk elfogadni.

Kínai partnereink konkrét befektetési ajánlatokat várnak. Lehetőség szerint kérjük, hogy ajánlataikat küldjék meg kínaiul vagy angolul írásban már a konferencia előtt, hogy partnereink felkészülhessenek a tárgyalásra. Várjuk azon vállalkozások jelentkezését is tagnak, akik szakmai munkájukkal elő kívánják mozdítani Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kínai Kapcsolatok Fejlesztéséért Szakmai Osztályának eredményes belföldi és kínai munkáját. Érdeklődő leveleiket előre is köszönünk.

Az üzletember találkozó hivatalos nyelvei a magyar és a kínai. A rendezvényen a könnyebb érthetőség kedvéért több tolmács áll majd a résztvevők rendelkezésére.
Az esemény TV videó rögzítésre kerül, melyet magyarországi, illetve a Kínában regisztrálásra kerülő honlapokon, kínai szinkron tolmácsolt hanganyaggal hozunk nyilvánosságra.

Tisztelettel: Károly László sk. a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kínai Kapcsolatok Fejlesztéséért Szakmai Osztály elnöke
Budapest, Krisztina Krt. 99.
Fax: +36 1 488 2105
Telefon: +36 1 488 2158
E-mail:
badics.bernadette@bkik.hu
www.bkik.hu

ADVENTTŐL VÍZKERSZTIG SZENTENDRÉN
2011. november 27. – 2012. január 8.

Az adventi szabadtéri programok helyszíne, Szentendre uniós forrásból megújult történelmi belvárosa ünnepi díszbe öltözve várja a látogatókat november 27-étől január 8 –ig.
A négy adventi vasárnapon a város lakói már hagyományosan közös gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. Advent első vasárnapján az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal képviseletében Szentendre polgármestere gyújtja meg az első gyertyát. A következő vasárnapon a pedagógusok és egészségügyi dolgozók, majd a város iparosai és kereskedői, az utolsó alkalommal pedig a város művészei és sportolói gyújtják meg az adventi lángot. A gyertyagyújtás előtt a város óvodásai adnak rövid műsort, utána pedig a város éttermei jóvoltából pogácsával, forralt borral és teával kínálják az ünneplő közönséget.
Az adventet megelőző szombatokon délután 3 órától a város iskolásai adnak rövid adventi műsort a Fő téren. Ugyanitt kerül sor a szentendreiek közös óévbúcsúztató ünnepére, ahol a koccintást utcabál követi. Tovább>>>             Program

Szakképzés​i reform véleményez​ése

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara részt vesz a kormány által frissen jóváhagyott szakképzési reform véleményezésében, támogatásában a piaci tapasztalatok, gyakorlati munkaerő-igények felmérésén és megosztásán keresztül. 
Cél, hogy a szakképzés a piac igényeit kielégítve megfelelő mennyiségű és képzettségű munkavállalót termeljen ki rövid és hosszútávon egyaránt.

Felmérésünket a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltatóval közösen végezzük a kis- és középvállalkozói kör, illetve a multinacionális vállalatok egyidejű bevonásával.

Szeretnénk felkérni, hogy Vállalata vegyen részt a felmérésben az alábbi kérdőív kitöltésével - hozzájárulva ezzel a hazai szakképzés megfelelő irányú fejlesztéséhez. A kitöltés önkéntes, nem tartalmaz cégnevet, kötelezően kitöltendő mezőket és nagyjából 20 percet vesz igénybe. Minden megadott adat fontos számunkra.

Kérjük, olvassa el figyelmesen a kérdéseket, és válaszolja meg azokat a megjelölt módokon - kifejtős válasszal vagy a megadott válaszlehetőségek egyikének kiválasztásával.

A kérdőív a szakmunkás foglalkoztatottaira, illetve jövőbeni szakmunkás képzettségű munkavállalóira vonatkozik. Szakmunkás foglalkoztatottak alatt azon munkavállalókat értjük, akik rendelkeznek szakmunkás bizonyítvánnyal, vagy szakképesítést adó egyéb végzettséggel.

Kérjük, a kitöltött kérdőívet az alábbi e-mailcímre küldje vissza 2011. november 25-ig:
szurdoki.maria@bkik.hu.

A kérdőív kitöltésével kapcsolatos bármilyen kérdés esetén forduljon bizalommal Szurdoki Mária kollégánkhoz a +36 1 488 2167-es telefonszámon.

A beérkezett anyagok alapján készült elemzést eljuttatjuk Önhöz!


A VOSZ-BROKERNET Cégcsoport együttműködése igen fontos állomásához érkezett.

 2011. október 14-én  ünnepélyes keretek között  aláirásra került
a Gránit Bank és a BROKERNET Cégcsoport közötti hosszútávú  stratégiai együttműködés. 

Ennek keretében kiemelkedő lehetőségeket tudunk biztosítani céges hitelek tekintetében  is  a  kis,-és középvállalkozások számára(forgóeszközhitelek, tagi kölcsönök kiváltására alkalmas hitelek, szerződések fedezetéül szolgáló hitelek, bankgarancia, vám,-  fémkereskedelmi tevékenység fedezeteként szereplő letéti számla  stb.)
Ezen túlmenően konzultációs partneri minőségünket ajánljuk fel innovatív pénzügyi megoldásokkal, amelyek segítik a cégek adóoptimalizálását.

Fontos és aktuális most  a biztosítások optimalizálásának alternatívái:
· Meglévő biztosítások díjtételét akár 20-30 %-al is csökkenteni tudjuk,
· Cégre szabott kockázatértékelés után a meglévő díjtételt változatlanul 
  hagyva növelni lehet a kockázati fedettséget,
· Szakmai kockázatértékelés után az adott cégre specializált biztosítási
  rendszert alakítunk ki.
 
Várjuk szíves jelentkezésüket, amelynek alapján kijelöljük szakembereinket. 
Kapcsolattartók:  dr. Kiss Györgyi   +36307373321  
e-mail:
drkiss.gyorgyi@brokernet.hu                 
Szécsényi Ilona +36307373837  
e-mail:
szecsenyi.ilona.bnet@gmail.com 

Továbbra is gyanúsan nagy az építőipar vonzereje

Az építőipar helyzete szeptemberben, ha lehet, tovább romlott a felszámolási és végelszámolási mutatók alapján. Rekordközeli cégbedőléseket és cégbezárásokat regisztrált az Opten céginformációs szolgáltató, miközben az ágazat termeléséhez és kilátásaihoz képest indokolatlanul magas maradt az újonnan alapított vállalkozások száma.
Az első őszi hónapban az építőiparban – a nemzetgazdaság egészéhez hasonlóan – az augusztusi viszonylagos lassulás után új lendületet vett a cégfluktuáció. Mind a felszámolási, mind a végelszámolási statisztikákban kiemelkedően magas számokat regisztrált az Opten céginformációs szolgáltató. „Bár az építőipari cégbedőlések számának növekedési üteme év/éves és negyedéves alapon is kisebb a teljes vállalati körnél regisztráltnál, a helyzet továbbra is aggasztó" – kommentálta az adatokat Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója. Tovább>>>

Evások, indulhat a számlagyűjtés

Az adókulcs mértékét ugyan még nem döntötte el a kormány, azt azonban már ki lehet számolni, hogy milyen változásokra kell felkészülni 35, illetve 40 százalékos eva-kulcs esetén. Utóbbi elfogadásakor a kormány gyakorlatilag megszünteti az adónemet, legalább is az mfor.hu számításai szerint. Tovább>>>

Megéri tovább evázni? - Kiszámolhatja itt 

Az RSM DTM adótanácsadó cég kalkulátort készített, amelynek segítségével az evázó vállalkozók kiszámolhatják, a várható változásokat követően is érdemes-e az eva-körben maradniuk.Tovább>>>

Az ActionCOACH ajándéka a VOSZ Hírlevél olvasóinak!

Nagy megtiszteltetés a számunkra, hogy a budapesti és közép-magyarországi vállalkozók részére egy különleges rendezvényen való kedvezményes  részvétel  lehetőségét kínálhatjuk.

A Magyar Gazdag Papa Klub
MÍDÁSZ ÉRINTÉSE
címmel tart vállalkozói rendezvényt

melyen Robert Kiyosaki (Best seller író, befektető, pénzügyi oktató) és
Donald Trump (ingatlan mágnás, sikeres vállalkozó)
a sikeres vállalkozóvá válás  5 megoldását mutatja  be egész napos szeminárium  keretében november 25-én illetve November 26-án Budapesten és a klub történetében először November 25-n Székesfehérváron is!

A jelenlegi piaci helyzet világviszonylatban érezteti hatását mindennapjainkon. Ez a klub azzal a céllal jött létre, hogy a magyarok számára érthetően közvetítse nemzetközi szaktekintélyek, szakember-csoportok véleményét a világ mostani anyagi helyzetéről.  Tovább>>>

Business Coaching megnyerhető: éljen a leghatékonyabb vállalkozásfejlesztési eszközzel!

A coaching köztudomásúan az a fajta szolgáltatás, mely jelentős elköteleződést igényel azoktól, akik alkalmazzák. Időben, pénzben be kell ruházni, ha a hasznát szeretné élvezni. Természetes, hogy ezt nem mindenki tudja megengedni magának. Léteznek azonban megoldások, ahol a szükséges előfeltételekről – kis szerencsével – költségkímélő módon gondoskodhatunk.

A http://www.vilagbajnokvallalkozas.hu/aktualitas/167/medve.hu oldalon található ajánlat azok számára is kézzel fogható közelségbe hozza a coaching értékeit (az 1 éves egyéni Business Coaching program végén büszkébb lehet a cégére mint valaha, akár 60% több profitot is termelhet, több szabadideje lesz a családjára és a szórakozásra, ill. egy teljesen új szemlélettel és gondolkodásmóddal lesz gazdagabb.), akik eredetileg úgy gondolták, hogy ezt a prémiumkategóriás vállalkozásfejlesztési szolgáltatást nem engedhetik meg maguknak. Ehhez elegendő az alábbi ajánlatot megfogadni:

Teljesen megőrültünk! Egy nyereményjátékra felajánlottuk a tőlünk telhető legnagyobb ajándékot: egy 3,5 millió Ft értékű, teljeskörű, egyéni Business Coaching programot.
Hát nem óriási? Ami eddig olyan elérhetetlennek és reménytelennek tűnt, most néhány kattintással a tiéd lehet. Egyszerűen csak annyit kell tenned, hogy ránk szavazol a
www.medve.hu  oldalon és ha bekerülünk az első 100 legtöbb szavazatot kapott nyereménybe, 2012-ben kisorsoljuk a 12 hónapos Business Coaching csomagot.

Az oldalon emellett még 282 nyeremény közül válogathatsz.

Szavazz itt és Nyerj!

Újra indult az Új Magyarország Kisvállalkozói Hitel program !!

A korábban is népszerű volt program keretében 2011. november 21-től ismételten lehet új kérelmet benyújtani. A fővárosi vállalkozásfejlesztési program szolgáltatásai révén, a budapesti vállalkozások életciklusához illeszkedően állnak rendelkezésre a támogatott finanszírozási források. Ennek a finanszírozási rendszernek egyik eleme az MFB Zrt. Új Magyarország Kisvállalkozói Hitele, amelyben garanciapartner a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Mennyi hitel vehető igénybe és milyen feltételekkel?
- felső összeghatára 50 millió forint,
- kedvező kamatozású,
- hosszú lejáratú konstrukció.

Kik vehetik igénybe?
- kisvállalkozások, akiknek az alkalmazottak száma 1-50 fő között van,
- az éves nettó árbevételük vagy a mérlegfőösszegük legfeljebb 10 millió eurónak megfelelő forintösszeg.

Milyen célra és mekkora futamidővel vehető igénybe? 
A beruházási célú hitelt - maximum 15 évre - azok a vállalkozások igényelhetik, amelyek telephelyként szeretnének 
- üzleti célú ingatlant vásárolni,
- felújítani vagy építeni,
- beszerezni eszközöket,
- szoftvereket, hardvereket vásárolni,
- új és/vagy használt (3 évnél nem lehet régebbi) gépeket vásárolni, gépparkot bővíteni.

Kik jogosultak a kedvezményes hitelfelvételre?
- legalább egy teljes üzleti évvel rendelkező KKV, legalább 1  fő statisztikai állományi létszámmal, de a minősítés során kapcsolt-, és partnervállalkozásokat is vizsgálni kell!

Mennyi a kamat?
A kamat 3 havi EURIBOR + 5% /év.

Mennyi önerő, saját forrás szükséges?
Min. 10%, de napjainkban szigorúbban vizsgálják.  Ha nincs hiteltől, lízingtől, támogatástól mentes önrésze a Hitelgarancia Zrt. elutasítja a hitelkérelmet.

Az önrészbe beszámítható elvégzett munka önköltsége?
Igen, saját fejlesztés esetén a tárgyi eszköz aktivált értékébe beszámítható a saját/bérelt munkaeszközzel, saját munkaerővel végzett munkák önköltsége, készen vásárolt alkatrészek összeszerelésének költsége, szükséges megrendelői szolgáltatások.

Biztosíték szükséges?
Igen, ingatlan-, és ingóbiztosíték, de az értékbecsléssel szemben támasztott elvárások szigorodtak, az értékbecslőnek szakértői névjegyzékben kell szerepelnie, legalább 2 módszert kell használnia és megfelelőségi nyilatkozatot kell tennie.

Segítünk Önnek ! Kérjük töltse ki a
www.arundo.hu /főoldalon található INFORMÁCIÓT KÉREK adatlapunkat és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.

VISZI A PÉNZT A JOG, VAGY HOZZA?
 

Tudja Ön követni a Munka Törvénykönyvének változásait?
Önnek is összeszorul a gyomra, ha érthetetlen, bonyolult törvényekre gondol?

A hivatalok, bíróságok mégis elvárják, hogy Ön tisztában legyen a jog előírásaival. A törvény ismerete ugyanis senkit sem mentesít a jogkövetkezmények alól.

Mégis van megoldás a cégvezetők ezzel kapcsolatos problémájára!

Ismerje meg a munkajog alapvető szabályait Dr. Kocsis Ildikó: Hogyan éljünk túl munkaadóként? Kivezető út a munkajog dzsungeléből című könyvéből, mely nem jogászoknak, hanem Önnek, érthető módon van megfogalmazva.

Ami biztosan szerepel a könyvben:
-    Hogyan kössünk munkaszerződést?
-    A próbaidő és buktatói
-    Hogyan mondhatjuk fel a munkaviszonyt?
-    Színlelt munkaszerződés?
-    Mire figyeljünk, hogy elkerüljük a milliós bírságokat
-    És további hasznos tudnivalók

Könnyed, humorral fűszerezett, érthető jogi magyarázat cégvezetőknek, sok-sok gyakorlati példával, megtörtént jogesetek bemutatásával.
A könyvben szereplő munkáltatók milliókat spórolhattak volna, ha ez a tudás a kezükben lett volna.
Ön ne váljon a bonyolult jogszabályok áldozatává!
Ismerje és értse a szabályokat és a milliókat költse inkább másra!

További részletekért kattintson ide!

90 NAP – ENNYI IDŐRE ELŐRE LÁTNI 
     

actionc.jpg

                               "Gondolatban a végén kell kezdeni!" – S. Covey

90 nap – ennyi időre előre látni – életbe vágóan fontos egy cég vezetője, tulajdonosa számára! Ha Ön rendelkezik 90 napos tervvel, programmal vállalkozása számára, feltétezhető, hogy szeretné a lehető legnagyobb mértékben, lehetőleg a legkisebb energiaráfordítással céljait megvalósítani.

9 lépés az önmagadhoz vezető utadon
1. lépés: tudd ki vagy
2. Legyen világos jövőképed
3. Legyen terved, programod
4. Legyenek lefektetett szabályok, amelyek mentén haladsz
5. Lépj túl a határaidon
6. Készülj a változásra
7. Alkosd meg az Álomcsapatodat!
8. A Győzelem a döntés jutalma
9. Légy elkötelezett a küldetésed mellett

forrás:

A 90 napos tervezői workshoppal kapcsolatos további információk eléréséért kattintson ide!

ÜZLETFEJLESZTÉSI TIPPEK 30 MÁSODPERCBEN
e-kiadvány ajánlása: 
 

Ijesztő, hogy néha az ezerszámra végiggondolt és reményteli stratégiáknál mennyivel egyszerűbb a célokhoz vezető megoldás. Azok olvassák el, akik nem csak élni és halni akarnak a vállalkozásukért, hanem élvezni is szeretnék azt."
Jóljárt Dávid ügyvezető, GFX Marketing Kft.

Az ÜZLETFEJLESZTÉSI TIPPEK 30 MÁSODPERCBEN c. kiadványban 34 egyszerû stratégiáról és taktikáról olvashat, amelyek segítenek az üzletfejlesztésben. A „mantra" a szavak egy olyan csoportja, melyeknek változás-teremtõ erõt tulajdonítunk!

Ezek az ötletek, leckék, mantrák nem visznek el többet alkalmanként fél percnél (néha esetleg egy kicsit többet). Ez az idõtartam nem túlságosan nagy beruházás vállalkozása értékesítés és marketing-kerekeinek beolajozásába. Természetesen az már Önön áll, ezekbõl mennyit ültet át a saját gyakorlatába.
Mi az ActionCOACH-nál és a Profit Klubban az ön rendelkezésére állunk, hogy céljait mielõbb elérje, vagy megtalálja a „kapcsológombot" saját vállalkozásában mindig többet elérni mindig kevesebb munkával.
Ha ön elkötelezett marketing-eszközei újra-élesítésére, fejlesztésére; ezekbõl a tömör javaslatokból megerõsítéseket kaphat a változtatás kívánatos irányaira vonatkozóan, mit tegyen, vagy éppen ne tegyen bevételei és profitja növelése érdekében. Ha ön még csak a felismerésig jutott és még nem lépett a tettek mezejére, ezek a mantrák inspirációt nyújthatnak.
Ön mindenképp csak nyer velük!
                                          Eszik Zoltán, ML, Coach, ActionCOACH
tovább olvasom>>>

Lapról hangra Heti egy cikk felolvasása is nagy segítség! Képzelje el, ahogy olvassa az újságot, és ha egy cikk megtetszik és Ön szerint másnak is érdekes lehet, bekapcsolja a mikrofont és felolvassa a cikket! Majd az mp3 fájlt feltölti egy a weboldalra, ahol a látássérült emberek, akik eddig ehhez nem férhettek volna hozzá, letölthetik vagy akár online is meghallgathatják azt!
A honlap címe:
www.laprolhangra.hu

Az oldal október 15-én, a Nemzetközi Fehér Bot napján indult el bétaverzióban, tehát a portál mûködik és használható, de a felhasználók visszajelzései nyomán kisebb változások még elképzelhetõk. Az önkéntes felolvasók október 15-tõl kezdve tölthetik fel a cikkeket a weboldalra, és a látássérült emberek is ekkortól tölthetik le, hallgathatják meg azokat.

A látássérült embertársaink szívesen fogadnak bármilyen témában cikkeket, de az első időszakban különösen érdekesek lehetnek az informatikai tárgyú írások, hiszen az oldal a számítástechnika területén már tapasztalatokkal rendelkező vak emberek előtt jelent meg elsőként. Ha van kapcsolata informatikai oktatásban érintett iskolákkal vagy vállalkozásokkal megosztani a hírt, sokat tesz az infokommunikációs akadálymentesítésért.
Olvasókörök, színjátszó, beszédművelő csoportok szponzorai is jelentős mértékben növelhetik a kommunikációs egyenlőséget, ha eljuttatják ezt az információt ezekhez a közösségekhez.
tovább olvasom

Civil Európa
az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról
2011. november 17. - 10. évfolyam 19. szám

plakat.jpgKültéri játszó-és sportberendezések- KUPAS

Tervezés és Kivitelezés

Szakembereink az alábbi főbb szakterületeken állnak a
Tisztelt Megrendelők szolgálatára:

Településtervezés

Vizsgálatok készítése:
-településszerkezet,-táj és környezet,
-út és közmű vonatkozásában
Településfejlesztési  koncepció,

További leírás a képre kattintva letölthető

 Manitu Solar

Napelemes rendszerek
A Manitu Solar 10-15 éves gyakorlattal bíró német napelemes cégekkel dolgozik együtt, hogy a legmegbízhatóbb eredményt nyújtsunk. Tovább>>>                             Szélgenerátor

ÓRIÁSI KEDVEZMÉNY VÁLLALKOZÓKNAK
Papír-írószer-irodaszer-nyomtatvány-irodatechnika 30% kedvezménnyel a SIGNATURE KFT-től csak regisztrált vásárlóknak.
Regisztráció: 
signaturekft@gmail.com