Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 26., szombat

11.129 - MVSZ Sajtószolgálat: '56-osok fellépése a kommunisták luxusnyugdíja ellen

Keresünk.- Egy hónap múltán

A Magyarok Világszövetsége egy hónappal ezelőtt, az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 55. évfordulóján jelentette be, hogy gyűjtést indít egy magyarságtudományi egyetem létrehozására, "Keresünk százezer magyar embert!" címmel.

Egy hónap múltán, november 23-án az állás: 216 fő adakozó adományából 2 115 719 Ft.
Az eddigi adakozók 12 ország 65 településén adakoztak.
További részletek megtekinthetők itt:
http://www.mvsz.hu/szazezer_magyar/szazezer_felhivas.html


'56-osok fellépése a kommunisták luxusnyugdíja ellen

Vanek Béla, az 1956 Alapítvány Kuratóriumának elnöke tájékoztatta a Magyarok Világszövetsége Sajtószolgálatát, hogy az Alapítvány Kuratóriumának egyhangú szavazatával támogatja azt a politikai szándékot, amely megfosztaná luxusnyugdíjuktól a kommunista elnyomórendszer még élő tagjait.

A felszólalás aláírói: Balás-Piri László, Forgó Zsuzsanna, Hajdú Szabolcs, Pécsi L. Dániel, Rácz József, Trencsényi László, Wittner Mária kurátorok és Vanek Béla elnök.

Sajtószolgálatunk birtokába jutott a Budapesti Rendőrfőkapitányság III/III-D. Alosztálya korabeli dokumentuma, amelyben ilyen feljegyzés szerepel Vanek Béláról:

VANEK BÉLA /: Budapest, 1932. V.28. ...:/ tervező mérnök a Ganz Villamossági Művekben.
Államtitok jogtalan megszerzése és fegyverrejtegetés bűntette miatt 1959-ben a Legfelsőbb Bíróság 10 év börtönbüntetésre ítélte. A börtönből 1969-ben szabadult. Mint veszélyes ellenséges személyt tartjuk szoros ellenőrzés alatt. Ellenséges beállítottságú. Aktívan részt vesz Rácz Sándor körül kialakult laza csoportosulásban.


MVSZ Sajtószolgálat