Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 22., kedd

11.099 - A pécsi Fidesz a város tragikus helyzete miatt írt levelet Orbán Viktorna

From: Dr. Somogyfoki György

Date: 2011. november 22.
Subject: A pécsi Fidesz a város tragikus helyzete miatt írt levelet Orbán Viktornak

To: Kutasi József Antal

2011, november 21
A Jobbik helyi szervezete értetlenül áll a 2/3-ad panaszai mellett, hiszen ők gazdasági szabadságharcot vívnak, "sikeresen".
Tue, 2011/11/22
 
A Jobbik Magyarországért pécsi szervezete megdöbbenéssel fogadta a helyi Fidesz levelét. Mint közleményükben írják: 2009 óta fideszes polgármester irányítja Pécsett, s másfél éve folyik az IMF-nek behódoló „szabadságharc”. Nos, ilyen "szabadságharc" után Pécs városa több mint 30 milliárdos adóssággal küzd. Alább olvashatják a párt közleményét. 

Megdöbbenve olvashattuk a mai hírek között, hogy fideszes képviselők levelet írtak a miniszterelnöknek Pécs tragikus helyzete miatt. Emlékezhetünk, hogy 2009 óta fideszes polgármester irányítja Pécsett, s másfél éve folyik az IMF-nek behódoló „szabadságharc”. Őszintén szomorúak vagyunk, amiatt ezen hosszú időszak alatt a Fidesztől még csak egy levélre tellett a miniszterelnökhöz, aki egyben saját pártjuk elnöke is.

Jól jellemzi a helyi „lobbi erőt”, hogy 2011 év végére sem sikerült elérni a Kodály Központ állami támogatását, pedig azt már 2010-re ígérték. Legeladósodottabb város vagyunk, kiterjesztett ingatlanadóval és szinte minden helyi adó a rekord magasban. Folyamatosan pénzhiányra hivatkoznak, miközben saját tanácsadóiknak, cégeiknek százmilliókat juttatnak, gondolhatunk itt a Szebellédi István féle cégekre, vagy pont ő magára, aki havi 1 millió Ft-os jutalmazása mellett, annyit tudott tanácsolni, hogy minden adót emeljenek meg.

Ezt a gátlástalan pénzszivattyút meg kell állítani. A Fidesz bebizonyította, hogy képtelen a várost kihúzni ebből a helyzetből, csak úgy, mint az országot, hiszen most etetnek meg minket az IMF-el. Haladéktalanul fel kell oszlatni a helyi testületet és új választást kell kiírni Pécsett!

Németh Zsolt
Országgyűlési képviselő

http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2011_11_22_a-fidesz-pecs-tragikus-helyzete-miatt-rt-levelet-orban-viktornak  (kiemelés tőlem, albafi@haza.fi)