Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 23., szerda

11.105 - Az eredeti éves terv dupláján a deficit

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Az eredeti éves terv dupláján a deficit

Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - október végi hiánya az előzetes adatoknak megfelelően 1327,8 milliárd forint volt, ami az éves eredeti előirányzat közel kétszeresét, az időközben módosított előirányzatnak pedig 112,1 százalékát jelenti - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden kiadott közleményéből.

A Portfolio.hu szerint 2006 óta nem volt ekkora összegű az ilyenkor mért hiány.

Októberben a központi alrendszernek 242,7 milliárdos többlete volt, így csökkent a szeptember végén még 1570 milliárd forinton álló hiány. Az októberi többleten belül a központi költségvetés 108,7 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 128,9 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 5,1 milliárd forintos szufficittel zártak.

Az októberi többletben jelentős szerepet játszik, hogy a hónapban 200 milliárd forint folyt be a költségvetésbe a magánnyugdíj-pénztári pénzeket kezelő Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól.

Tavaly ilyenkor az államháztartás október végi hiánya mintegy 200 milliárd forinttal kevesebb, 1132,7 milliárd forint volt, mely az éves teljesítés 127,3 százalékát tette ki. Akkor az októberi hiány 43,6 milliárd forint volt.

A számok nem tartalmazzák a Mol részvénycsomag vásárlására fordított összeget, mivel az egyszeri jellegű kiadás, ezért azt a minisztérium szerint az éves összehasonlításban nem célszerű szerepeltetni.
Forrás: Index.hu

sokkaljobb-kommentár: A Mol részvénycsomag vásárlására fordított összeget most szedi be pártunk és kormányunk a gázolaj árában? Pont a gázolajéban, amely miatt nagyon nehéz helyzetbe kerül a szállítás és a mezőgazdaság. Amikor még ellenzékben volt a Fidesz, a Mol minden heti áremelése kapcsán állandóan bemondta, hogy csökkenteni kell az üzemanyagok adótartamát! Hatalomra kerülve meg mit tesz? Tovább emeli, a gázolajét például egyszer rendkívüli, 18 forint/literrel. Jövőre a 25 százalékos áfa 27 százalékra emelkedik, ami szintén megdobja az üzemanyag árát is. A szállítási költség miatt az élelmiszer ára is megugrik, hiszen holnaptól újabb, ezúttal talán hat forintos gázáremelés következik.

A magyar társadalom lassan minden reményét elveszti a szebb jövőt illetően...
Mert hiába a temérdek megszorítás, a sanyargatás elviselése, a várt eredmény elmarad, egyre bizonytalanabb a megélhetés! Sajnos a korrupció és a kormányzati költekezés folytatódik!

Békéscsaba, 2011. november 22.
F. I. - K. M.

Emlékeztető: "Engedjétek meg, hogy én adjam ki és ellenőrizzem egy nemzet pénzét, és nem fogok azzal foglalkozni, hogy kik írják a törvényeit." (Amschel Rotschild) 2001-től kezdődően az előző Orbán-kormány idején Magyarország megengedte...