Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 17., vasárnap

16.484 - Kutasi József Antal > A Magyar Nemzeti Bank napi rendszerességgel szivárogtatott ki információkat az IMF számára, a Jobbik feljelentést tesz az ügyben.

 www.nemzetihirhalo.hu *************

A MNB megsértette Magyaroszág érdekeit 
Sat, 2013/02/16 - 17:21 Szent Korona Rádió 

A Magyar Nemzeti Bank napi rendszerességgel szivárogtatott ki információkat az IMF számára, a Jobbik feljelentést tesz az ügyben. 

Hivatali visszaélés bűntette és gazdasági titok megsértése miatt feljelentést tett szombaton a Jobbik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2008 és 2010 közötti gyakorlata miatt - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Volner János, az ellenzéki párt alelnöke. 

A politikus felhívta a figyelmet: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az MNB működését vizsgáló jelentésében foglaltak szerint a Magyar Nemzeti Bank 2008 végétől 2010 augusztusáig üzleti és bank titoknak minősülő adatokat szivárogtatott ki napi rendszerességgel a Nemzetközi Valutaalap, azaz a gazdái részére, ezzel súlyosan megsértve Magyarország érdekeit, kiszolgáltatva az országot a nemzetközi befektetők kényének-kedvének. 

A nemzeti radikális képviselő szerint az MNB ezzel a magatartásával súlyosan veszélyeztette Magyarország pénzügyi függetlenségét, ezért is döntöttek a feljelentés mellett. 

Volner János kijelentette: a Jobbik nem fogja eltűrni, hogy egyesek a magyar nemzeti érdekeket elárulva a nemzetközi pénzügyi világhatalom oldalára állva eladják Magyarországot. A párt reméli, hogy megtörténik az elszámoltatás, ha a Fidesz erre nem hajlandó, akkor a Jobbik kormányra kerülése esetén felelősségre vonja azokat is akik elmulasztották megtenni ezen a téren hivatali kötelezettségüket. 
(Alfahír) 

Kapcsolódó: 
    Jobbik : távozzon Simor András ! 
    Magyarellenes megnyilvánulása volt Simornak 
    Simor ajvékolása megint 
    Simor könyörög és magyarázkodik Orbánnak 

Egymilliárdos jutalmazás az MNB-nél 
2013. február 15., péntek 07:06 Hír TV - MNO 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elmúlt két évben több mint egymilliárd forintot, vagyis működési költségének 10 százalékát költötte jutalmakra és béren kívüli juttatásokra, például gépkocsihasználatra. 

A Magyar Nemzet úgy tudja, Simor András jegybankelnök bónuszt nem kapott, de nyugdíjpénztári hozzájárulásként 1,3 millió forintot fizetett ki neki az MNB tavaly. A lap szerint 2011-ben költöttek a legtöbbet jutalmazásra, ugyanis akkor csak bónuszként több mint 680 millió forintot fizettek ki. 

Olvasó: Kaptam egy linket. Biztos tudnak róla, de azért továbbítom Önöknek. 
Azt hiszem ezért elégedettek az új dollárkötvény 6 x os vásárlási igényével a kormányban. 
Magyar állampolgárságot lehet ezért venni nem kötelező itt lakással. 

Tisztelettel...... 

http://ags.gns.co.il/cdn/DigitalCloud/Anchor/2012/06/Minisite/?Media=themarker&Channel=ors&Prod=gif_tadmit&Size=100X100 


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

--