Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 26., kedd

16.547 - Kutasi József Antal > Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium: A közigazgatás átalakításának egyik célja a szolgáltató állam létrehozása


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2013. február 25. 13:46
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2013-02-25
Navracsics Tibor miniszter szerint a kormányzat letette a közigazgatás átalakításának alapjait, és működteti a rendszert, ugyanakkor nem érdemes belefogni a közigazgatási reform olyan további feladataiba, amelyeket már nem tudnak megvalósítani ebben a ciklusban. A KIM heti hírlevelében olvashatnak Répássy Róbert államtitkár őriszentpéteri bejelentéséről is, miszerint nem tudja majd bírósági úton visszaszerezni a pénzét, aki zsebszerződések alapján fizetett azért, hogy termőföldtulajdonhoz jusson.
Balatoni Mónika lesz a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős új államtitkára

Balatoni Mónika lesz a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős új államtitkára. Balatoni Mónikát kérte fel Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter február 15-én a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkári pozíciójába. Balatoni Mónika a felkérést elfogadta, és várhatóan február végétől tölti be a pozíciót – adott tájékoztatást az MTI érdeklődésére a minisztérium hétfőn.

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

Hétfőn, február 25-én országszerte a kommunizmus áldozataira emlékeznek: 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba a Független Kisgazdapárt akkori főtitkárát, Kovács Bélát. Az első Orbán-kormány által 2000-ben elfogadott határozat értelmében ezen a napon minden középfokú oktatási intézményben is erre emlékeznek. Sajtóközlemény.

"Több közös van bennünk, mint ami elválaszt"

A szlovák-magyar együttműködés egyre inkább a mindennapok részévé válik, a két ország politikusainak a jószomszédi kapcsolatok építésére kell törekedniük – jelentette ki Ivan Gasparovic szlovák államfő keddi budapesti előadásában. Ezt követően Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes rövid felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy Magyarország minden területen mélyíteni kívánja az együttműködését a szomszédos országokkal.

Nem jár vissza a pénz a zsebszerződések után

Nem tudja majd bírósági úton visszaszerezni a pénzét, aki zsebszerződések alapján fizetett azért, hogy termőföldtulajdonhoz jusson – hangoztatta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár szerdán Őriszentpéteren, a zsebszerződéseket vizsgáló tárcaközi bizottság kihelyezett ülésén.

Lefektettük a közigazgatás átalakításának alapjait

Navracsics Tibor szerint a kormányzat letette a közigazgatás átalakításának alapjait, és működteti a rendszert, ugyanakkor nem érdemes belefogni a közigazgatási reform olyan további feladataiba, amelyeket már nem tudnak megvalósítani ebben a ciklusban.

Az Európai Területi Társulások a régiók motorjai lehetnek (+ videó)

Az Európai Területi Társulások (ETT) a motorjai lehetnek a régiók közötti együttműködésnek, a Közép-Európai Kezdeményezés pedig hozzájárulhat annak az organikus egységnek az újjáépítéséhez, amely megvolt a régióban – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes csütörtökön, az ETT Jóváhagyó hatóságok második találkozóján, Budapesten.

A közigazgatás átalakításának egyik célja a szolgáltató állam létrehozása

A közigazgatási rendszer átalakításának célja az egyszerűség és az átláthatóság mellett a szolgáltató, "jó" állam létrehozása – mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Nyíregyházán.

Nyolc nyomozás három magánnyugdíjpénztár ellen

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) által magánnyugdíjpénztárakkal szemben tett kilenc feljelentésből nyolc ügyében folyik nyomozás, a kárösszeg elérheti az ötmilliárd forintot – derül ki abból az írásbeli válaszból, amelyet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter adott egy jobbikos képviselő kérdésére.

Év végére minden megyében lesz gyermekbarát meghallgatószoba (+videó)

Az év végére minden megyében, minden megyei rendőr-főkapitányság területén lesz legalább egy gyermekbarát meghallgatószoba – mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter a bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából egy budapesti konferencián pénteken.

Európai területi társulások a közép-európai együttműködésért

Közel húsz ország képviseltette magát a Közép – Európa - Év nyitó szakmai rendezvényén, az európai területi társulások (ETT) jóváhagyó hatóságainak találkozóján, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium rendezett meg immár második alkalommal.

A jó kormányzás szinonimája a stabilitás kell hogy legyen

A jó kormányzás szinonimája a stabilitás kell hogy legyen – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Jog- és Államtudományi Karának, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumnak és a Párbeszéd Házának kerekasztal-beszélgetésén.

A korrupció elleni törekvésekhez kapcsolódóan integritás tanácsadó szakirányú továbbképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

A Kormány törekvése az, hogy további lépéseket tegyen a korrupció megszüntetése érdekében. A most induló integritás tanácsadói továbbképzés célja olyan szakemberek képzése, akik antikorrupciós lépésekkel tovább fokozzák majd az átláthatóságot a közigazgatás minden területén – mondta Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára ma az integritás tanácsadó képzés nyitó rendezvényén a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE).

Egymilliárd forintot fordítanak az ifjúsági házak hálózatának kiépítésére

Az Új nemzedék jövőjéért program keretein belül mintegy egymilliárd forintot fordítanak az ifjúsági házak országos hálózatának kiépítésére – jelentette be Mihalovics Péter, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa pénteken, Nyíregyházán.