Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 18., hétfő

16.491 - Kolumbán Sándor: A Facebook egy csapda!

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Kolumbán Sándor: A Facebook egy csapda! 
FIGYELEM! 

Amint tudható, az USA-ban, majd az Egyesült Királyságban és Németországban volt az első néhány emberrablási eset, melyben a szervkereskedelemhez volt köthető a támadók és áldozatok Facebook kapcsolata (kommunikáció-ellenőrzés-személyes kapcsolat). 
A szervkereskedelmi megrendelés egy idegen országból érkezett, ahonnan a a "donor-áldozat" ki lett "választva" az általa a Facebook oldalra feltett adatok alapján(!), s melyek megfeleltek a piaci követelményeknek (azoknak, akik bármennyit fizetnek, csak meghosszabbítsák földi életüket, és akiket nem érdekel az adományozó kiléte, sorsa). 

A FACEBOOK egy CSAPDA! 

Naivitás lenne azt hinni, hogy ez a rendszer az Ön kedvtelésére jött létre! 
Egy kis emlékeztető. 
Jó tudni! A Facebook mögött egy hatalmas üzlet áll, melynek nyersanyaga az Ön élete, adatai! Az alábbiak nagyon fontos figyelmeztető üzenet az Ön számára itt a Facebook-on. Jó, ha tájékozott ez irányban. 

A Facebook a legnagyobb társadalmi szervezői hálózat, a világ több mint 300 millió (2011-ben több mint 700 millió), a regisztrált felhasználó számára. 
Az a szándék, hogy a Facebook az országok helyi törvényei szerint működjön, holott a Facebook egy kaliforniai vállalat, amely Kalifornia állam törvényei szerint működik (eltér az USA központi törvényeitől). 

Ez azt jelenti, hogy minden, amit feltesz a Facebookra, jogszerűen tárolva lesz egy hatalmas adattárban (képek, videók, beszélgetések, viták, dokumentumok, szövegek, stb.), és ott tartják akkor is, ha Ön törli azokat! És még egyszer, a Facebook így teljesen jogszerű! Sőt, minden Facebook felhasználó engedélyt adott személyes adatai rögzítésére, tárolására, és bármilyen célú használatra. 

Meglepő? Mielőtt a Facebookra feliratkozott, kérték, hogy kattintson a "Feltételek elfogadása" feliratra, de amelyet általában nem olvasnak el. Ismeretes, hogy a Facebook egy ingyenes oldal.
Megkérdezhetik, honnan veszi a Facebook a pénzt munkavállalói, bedolgozói vagy a felhasznált szabadalmak kifizetésére stb.? A válasz egyszerű: jelenleg számos cég vásárolja meg a jogot, hogy kutathassa Facebook adattárát, ahol a szükséges adatokat megleli. 
Még a honvédelem és rendőrség is használja eme adatokat segítségül, az általuk vizsgált ügyek során. Legyen óvatos! 

A fiatalkori hibák nem válhatnak kitörölhetőkké! Kerülje a lejárató képeket (alkohol, cigaretta, drogok, intim, vulgáris stb.), személyes sértéseket (mivel ezek szolgálhatnak bizonyítékként a bíróságon), magánjellegű vagy személyes, közeli baráti kapcsolatok adatainak közlését. "A mai barátok holnap lehetnek ellenségek". Ezek érvényesek az összes barátai személyes adataira is!
Sok tizenéves feltölt a Facebook oldalakra társasági fényképeket, azzal a gondolattal, hogy nem zavaró, bár néhányan kiskorúak, és szükséges lenne a szülői beleegyezés. Mindig kérje hozzájárulását annak a személynek, akinek képét feltölti a Facebookra. Senki nem mondhatja, hogy nem ismertem a szabályt. A bíróságon sem mondhatjuk: Nem ismertem a törvényt! 
Ezt az összefoglaló ismertetőt használják fel javukra. Legalább így figyelmeztettük Önöket! Sőt, fel lehet tenni az elvi kérdést a Facebookkal kapcsolatban: Mit használ az ilyen különcködés a magánéletemnek? 


--