Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 24., vasárnap

16.531 - Dr. Boór Ferenc: Értetlenül állunk azelőtt, ami Bábonymegyerben történik.

From: Fejér Szövetség
Sent: Sunday, February 24, 2013 1:49 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: Hirtelen ellenőrizni kell azokat, akiket megfenyegettek? Mi folyik itt?


Értetlenül állunk azelőtt, ami Bábonymegyerben történik.

Nemrég adtunk tudósítást arról, hogy életveszélyesen megfenyegették a 2013. február 2-án megalakult Gazdatanácsok Szövetségének két tagját, azaz hogy a Bábonymegyer Szent István út 76. szám alatti ingatlan kapujára, ahol Horváth János és Gál Ferencmezőgazdasági felszereléseiket tárolják, ismeretlenek "ha pofáztok, megdegletek" feliratot festettek.
Feljelentést tettek, s a Gazdatanácsok Szövetsége jogi képviseletét ellátó Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület (kapcsolat: http://gazdatanacs.blogspot.hu/p/kapcsolat.html) is jogi keresettel fordult a Rendőrséghez.

Ma, vasárnap reggel, egy tegnapi bejelentés következményeként a két bábonymegyeri gazda telepén a Környezetvédelmi Hatóság környezetvédelmi vizsgálatot rendelt el. A helyszíni ellenőrzést végzők a pécsi hatóság emberei, mint illetékesek, de egyenesen Budapestről, a Környezetvédelmi Hivatalból kapják az utasításokat.
A vizsgálat jegyzőkönyvét most veszik fel éppen a helyszínen (a szakértők szerint semmi különlegest nem találtak, holott arra is kaptak figyelmeztetést folyamatosan, hogy mit és hol vizsgáljanak). Maguk is értetlenül állnak a hirtelen jött ellenőrzés szükségessége előtt.
A legújabb hír az, hogy még ma, amennyiben állatorvost is találnak a feladatra a "Tisztiorvosi Szolgálat" állategészségügyi vizsgálatot is kíván folytatni a gazdák területén.

Mi folyik itt?

Biztos, hogy ez egy egyszerű rutinszerű rendtartás keretében folyó vizsgálat, vagy talán üzenet? Mit üzen ez az eljárás a gazdáknak?

Az ügy lehetséges előzménye(?):

Korábban ők, ketten tettek panaszt és vetettek fel jegyzőkönyvet Tabon az agrárkamarai választások törvénytelen lebonyolítása ellen tiltakozva.

A Gazdatanácsok Szövetsége tagjai máris akcióba léptek a kajászói határozatok értelmében

A Gazdatanácsok Szövetsége 2013. február 2.-i Alakulógyűlésén hozott és közzétett határozatának 4. pontjában világosan kifejtette:
4.    a Gazdatanácsok Szövetsége tiltakozását fejezi ki a jelen folyó Agrárkamarai választással kapcsolatban, azt törvényellenesnek tartja, ezért követeli:
-  a választások azonnal felfüggesztését és
-  új választási szabályzat elkészítését, mely biztosítja a demokratikus, alulról építkező agrárkamarai választást, ahol egy tag egy szavazattal rendelkezik, minden tag jelölhet és jelölhető.

Levél az Alapvető Jogok Biztosának az agrárkamarai választásnak nevezett eljárásról

Tisztelettel:
Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetsége titkára
Fejér Szövetség szóvivő

--
Itt található: Kutasi József Antal:
www.jozsef-kutasi.de
http://
kutasi.blogspot.com
http://h.kutasi.eu/polhirfut.pdf
https://picasaweb.google.com/daniel.kutasi
https://www.facebook.com/kutasi.jozsef.antal.blog
https://plus.google.com/photos/116669017447106737214/albums
https://www.google.de/search?hl=de&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ade%3Aofficial&hs=deY&q=Kutasi+J%C3%B3zsef&btnG=Suche&meta=&aq=f&oq=
https://www.google.de/search?q=kutasi+j%C3%B3zsef&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zJufUKynE5P34QSr3IHAAw&ved=0CDsQsAQ&biw=1920&bih=955
LEVÉLKÜLDÉSRE FELIRATKOZÁS:<jozsef@kutasi.eu>