Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 18., péntek

18.647 - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2014. április 17. 18:27
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2014-04-17
Elutasította a Sláger Rádió keresetét a nemzetközi választottbíróság

A Sláger Rádió befektetői 2011 decemberében nyújtották be választottbírósági kérelmüket a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjához (ICSID*). A tulajdonosok szerint Magyarország 2009-ben az országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogra vonatkozó pályázat lebonyolításával és az abban hozott döntéssel megsértette a Hollandiával, Svájccal és Luxemburggal kötött kétoldalú beruházásvédelmi egyezményeket. A felperes 83,3 millió USD (jelenlegi árfolyamon mintegy 18 milliárd forint) összegű kártérítésre tartott volna igényt.

Bővülő feladatkör a fejlesztési tárcánál

A kormány 2014 márciusában döntött a fejlesztéspolitikai közreműködő szervezetek megszüntetéséről és feladataik szaktárcákhoz telepítéséről. Ennek jegyében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2014. április 15-ével három korábbi közreműködő szervezettől vett át feladatokat.

Iskolapadba ülnek a Digitális Közösség Program tanfolyamának első diákjai

Megkezdődött a miskolci nyertes pályázók ingyenes informatikai oktatása a Digitális Közösség Program keretében 2014. április 15-én. A résztvevők egy szintfelmérést követően sajátíthatják el a számítógép- és internethasználat alapjait. A térítésmentes képzés tananyagát az első csoportok visszajelzései és az oktatók tapasztalatai alapján véglegesítik a program szervezői.

Konzultáció indul a teljes szélessávú lefedettség megteremtése érdekében

Csaknem 500 olyan település található hazánkban, amely még nem rendelkezik a szélessávú interneteléréshez szükséges alapinfrastruktúrával. A kormány ezért konzultációt kezdeményez az elektronikus hírközlési piac szereplőivel és a szakmai szervezetekkel az érintett települések körzethálózati ellátottságáról és a szolgáltatók fejlesztési terveiről.

FELHÍVÁS - Piaci konzultációra szélessávú körzethálózatokról

Az Európai Unió Digitális Menetrendjének elvárása, hogy 2020-ra 100%-os lefedettséggel legalább 30 Mbps és 50%-os lefedettséggel legalább 100 Mbps-os internet-hozzáférés álljon az uniós polgárok rendelkezésére. A magyar kormány célja, hogy ezen elvárásoknak már 2018 végére megfeleljen Magyarország, és ezzel az Európai Unió élvonalába kerülhessünk. Mindehhez szükséges, hogy nagykapacitást biztosító infokommunikációs hálózati infrastruktúra épüljön ki az ország egész területén.