Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 26., szombat

18.712 - ​Szombaton, 2014. április 26-án ismét bombariadó volt a Magyarok Világszövetségének budapesti székházánál.


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2014. április 26. 15:44
Tárgy: Ismét bombariadó a Magyarok Világszövetségénél
Címzett:

​Kutasi József Antal


​​
Szombaton, április 26-án ismét bombariadó volt a Magyarok Világszövetségének budapesti székházánál. A tűzszerészek nem találtak bombát. Egy év leforgása alatt ez a második hamis bombariadó. A székházat átmenetileg kiürítették, de tartós bezárására ezúttal nem került sor.
Szombaton reggel 9 óra körül az MVSZ Magyarok Házába betelefonált egy vélhetően számítógépesen generált női hang, és bejelentette, hogy 11 órakor bomba robban a székházban. A székházban egyidejűleg két rendezvény is zajlott, nagy számú, vidékről is érkezett részvevővel. Miután a fenyegetők a rendőrségen is megtették bejelentésüket, elrendelték a székház kiürítését. A kiszálló tűzszerészek két óra alatt tüzetesen átvizsgálták az épületet, de bombát nem találtak.
Egy év leforgása alatt ez a második hamis bombariadó az MVSZ székházánál. Ezúttal a katasztrófavédelem nem szállt ki, és így a székház tartós bezárására sem került sor.
Pár nappal korábban, a húsvéti ünnepek idején újból látták az MVSZ székházának közelében azt a Kovács István nevű személyt, aki visszatérően halálosan fenyegeti Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét, és akit a rendőrség hat hónapja nem tudott elfogni.

Korábban írtuk:

Közlemény bombariadóról és székházbezárásról


MVSZ Sajtószolgálat
8332/140426