Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 26., szombat

18.709 - Orbán Viktor felvilágosította a riportert > 2014. április 25.

Orbán Viktor felvilágosította a riportert
2014. április 25.
2014. április 21-én, a felcsúti stadion átadása idején valamikor elhangzott egy riporteri kérdés a négymilliárdos költséggel kapcsolatban, amelyre Orbán Viktor a következő választ adta:
"A magyar gazdaságpolitikai gondolkodás régóta küszködik a kommunista örökséggel, amit az Ön okfejtéséből is hallhattunk. Meg kéne érteni, hogy a pénzt a vállalkozók termelik meg, és ők döntenek arról, hová adják a pénzüket. Ez nem közpénz."
Kedves Miniszterelnök úr! Ha Önök nem találják ki azt a bizonyos alapot (TAO), akkor ez a négymilliárd forint is bekerült volna a költségvetésbe. Ez ilyen egyszerű! Egy volt főállású kommunista párttitkár fia, aki maga a Kommunista Ifjúsági Szövetséget erősítette 1989-ig, az ne nagyon kommunistázzon, mert vannak még köztünk olyanok, akik emlékeznek erre a múltra, amelyet igyekeznek Önök is végképp eltörölni! József Attila óta tudjuk, hogy a múltat be kell vallani! Jobb lenne előjönni minden egyes olyan embernek ezzel a vallomással, akik jól élnek hosszú évek óta az adóforintjainkból!

A ma már milliárdos felcsúti polgármester, egykori gázszerelő azt mondja, cége már 1991-ben rengeteg munkához jutott, amikor a környékbeli településeken elkezdték kiépíteni a gázhálózatot. "Később is sikeresen vállalkoztam tovább, tehát nem a Fidesz-kormányoknak köszönhetően gazdagodtam meg."