Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 22., kedd

18.678 - ​Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium


Feladó:
​​
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2014. április 22. 17:49
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2014-04-22
A Magyar Államkincstár kiemelt feladatai közé tartozik a kampányfinanszírozással kapcsolatos ellenőrzések elvégzése - mondta Dancsó József, a szervezet elnöke csütörtökön veszprémi sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is, méltatva, hogy átláthatóbbá vált a kampányfinanszírozási rendszer. Heti hírlevelünkben olvashat továbbá a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján szervezett megemlékezésekről, valamint arról, hogy a pénzügyi fogyasztóvédelmi beadványok április közepétől a megyeszékhelyek kormányablakainál, illetve Vácott is beadhatóak.
Kiemelt feladat a kampányfinanszírozás ellenőrzése

A Magyar Államkincstár kiemelt feladatai közé tartozik a kampányfinanszírozással kapcsolatos ellenőrzések elvégzése - mondta Dancsó József, a szervezet elnöke csütörtökön veszprémi sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is, méltatva, hogy átláthatóbbá vált a kampányfinanszírozási rendszer.

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezett Navracsics Tibor és Pokorni Zoltán

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere a Cipők a Duna-parton emlékműnél mécsest gyújtottak és elhelyezték az emlékezés köveit a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján.

Emléktáblát állítottak a gyermekáldozatoknak és a gyermekmentő tanároknak Makón

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából emléktáblát állítottak a gyermekáldozatoknak és a gyermekmentő tanároknak szerdán a makói József Attila Gimnáziumban.

Pénzügyi panasztételi lehetőség a megyeszékhelyek kormányablakaiban is

Április közepétől az ügyfelek immár a megyeszékhelyek kormányablakainál, illetve Vácott is beadhatják pénzügyi fogyasztóvédelmi beadványaikat, s ezek kitöltését a helyi ügyintézők segítik – erről állapodtak meg a közigazgatási tárca, a jegybank és az érintett kormányhivatalok vezetői. Közlemény.

Jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló gyermekek

A nemzetpolitikai helyettes államtitkár közlése szerint jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló diákok, és elsődleges cél, hogy a szülők minél nagyobb arányban magyar tanítási nyelvű oktatási intézményekbe írassák a gyermekeiket a külhoni magyarok által lakott területeken.


További hírek