Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. május 6., kedd

18.757 - ​Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 18. heti hírlevele


Feladó: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dátum: 2014. május 5. 17:43
Tárgy: Az EMMI 18. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az EMMI 18. heti hírlevele 2014-05-05
​​
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 18. heti hírlevele
Átadták a 24. Mediawave fesztivál díjait

A lengyel Bodo Kox Lány a szekrényből című alkotása nyerte el legjobb játékfilmnek járó díját a 24. Mediawave fesztiválon, a legjobb kisjátékfilmért járó díjat Nagy Dénes vehette át Lágy eső című munkájáért, a legjobb kísérleti film pedig a svájci Peter Volkart 606-os szoba című munkája lett. A díjkiosztót szombaton tartották a komáromi Monostori Erődben.

Jókai-napok kezdődtek Balatonfüreden

„Balatonfürednek az elmúlt években sikerült megőriznie, ugyanakkor tovább is gondolnia egykori értékeit. Ezt bizonyítja az immár több mint két évtizedes hagyománnyal rendelkező Jókai-napok is" – mondta a rendezvényt megnyitó beszédében Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkárra a füredi Jókai Mór Emlékházban 2014. május 2-án. A rendezvény díszvendége idén Gyula és Debrecen városa.

A feltöltésre jogosultak több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját

Lezárult a pedagógus portfólió online felülete. A feltöltésre jogosultak több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját. 2014. április 30. volt az e-portfólió feltöltésének határideje, első körben azok a pedagógusok vehettek részt, akik 14 éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek, s munkájuk során szakvizsgát szereztek.

1,2 milliárd forintos támogatást nyertek az előadó-művészeti szervezetek

Összesen 1,2 milliárd forint állami támogatást nyertek a minősítéssel nem rendelkező, zömében független előadó-művészeti szervezetek, táncegyüttesek, valamint szabadtéri és nemzetiségi színházak.

Tiszteletbeli Bizottságot állít fel a Cseh Örökségi Alapítvány az 1914 című előadás kapcsán

Nemzetközi Tiszteletbeli Bizottságot állít fel a Cseh Örökségi Alapítvány az 1914 című színházi előadás apropóján, mely az első világháború traumáit viszi színre. A szervezők Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét is felkérték a bizottsági tagságra.

Sikeres volt a szűrés éjszakája program

Sikeresnek értékelte a szűrés éjszakája programot az egészségügyért felelős államtitkár, hozzátéve, hogy a szervezett szűrések tovább folytatódnak.

A fogyatékossággal élők munkába állása is javította a foglalkoztatási adatokat

Az országos foglalkoztatási adatok javulásához a fogyatékossággal élők munkába állása, valamint a női foglalkoztatás eredményei is nagyban hozzájárultak - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára beszélt kedden Budapesten.

Harcművészeti és küzdősport Expo először Magyarországon

Tíznél több sportág, a legkülönbözőbb harcművészeti stílusok versenyeit és látványos bemutatóit kínálja a MAX2014 első magyarországi Harcművész és Küzdősport Expo, amelyet május 24-én rendeznek meg a Syma-csarnokban. Az Expót beharangozó sajtótájékoztatón részt vett Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár is.

Az uniós egészségügyi miniszterek az ukrán helyzet egészségügyi vonatkozásairól is tanácskoztak

Az európai uniós egészségügyi miniszterek kétnapos informális athéni ülésén is fontos téma volt az ukrán válság, annak egészségügyi, közegészségügyi, járványügyi vonatkozásai - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere április 29-én.

Tájékoztató a 2014. évi május-júniusi érettségi vizsgákról

2014. május 5-én, hétfőn a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2013/2014. tanév tavaszi érettségi vizsgaidőszaka.
Ez a 20. vizsgaidőszak a 2005-ben bevezetett kétszintű vizsgarendszerben.

Újra a legjobbaké a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíja

Immár második alkalommal vehetnek részt tehetséges sportolóink a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíja programjában. Ezúttal 18 sportág 120 kiváló sportolója – köztük 10 olimpiai és paralimpiai érmes, ebből 4 olimpiai és 1 paralimpiai bajnok, valamint számos világbajnok – részesülhet az elismerésben.