Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. május 15., csütörtök

18.803 - Valami készül Mesterházy ellen az MSZP-ben (Heti Válasz heti hírlevél, 2014. 05. 14)


Feladó: 'Hirszemle'  [polgari_hirszemle] 
Dátum: 2014. május 15. 5:56
Tárgy: Valami készül Mesterházy ellen az MSZP-ben (Heti Válasz heti hírlevél, 2014. 05. 14)
Címzett:
​Kutasi József Antal

HETI HÍRLEVÉL - 2014. 05. 14.
HETIVALASZ.HU - B. A.
Valami készül Mesterházy ellen az MSZP-ben
Az Együtt és a Demokratikus Koalíció után az MSZP ősbölényei is bejelentkeztek, hogy az EP-választás után megújítanák a baloldalt. A projekt motorja az a Puch László, aki - noha már nem kincstárnok - 2010 után saját érdekkörébe szervezte ki a szocialista pártinfrastruktúrához tartozó cégeket. A pénz tehát adva van a „harkányi folyamathoz". Feltáró írásunk a csütörtöki Heti Válaszban.

HETIVALASZ.HU - Élő Anita
A milliós orvosi számlák története
A kórházszövetség után az orvosieszköz-gyártók egyesülete is fizetős egészségügyi szolgáltatások bevezetését javasolja a közfinanszírozott kórházakban. A politika ellenáll, de az első milliós számlákat már becsúsztatták a küszöb alatt. (Részletek a 20. heti lapszámban!)
HETIVALASZ.HU - Stumpf András
"Radikalizáltuk a politikát"
Nem határolódik el Gaudi-Nagy Tamástól, a múlt keddi köpködős botrány után is együtt dolgoznak majd - mondja Morvai Krisztina. A Jobbik európai parlamenti listavezetőjét semmilyen pártfegyelem nem köti, ki is fejti, mennyire elege van a macsó politikából. (Részletek a 20. heti lapszámban!)
HETIVALASZ.HU - G. Fehér Péter
Szorít az olasz csizma
Kénytelen volt visszavonni reformterveit az új olasz kormányfő, és a Brüsszel által diktált feltételek alapján megszorításokat bevezetni. Ma Olaszországban a fiataloknak már majdnem a fele nem kap állást. (Részletek a 20. heti lapszámban!)
HETIVALASZ.HU - Laky Zoltán
"A körforgás vesztesei vagyunk"
Nem kell állást foglalnia az emlékművitában a Magyar Tudományos Akadémiának, véli a testület új elnöke, Lovász László. A matematikus számít elődje, Pálinkás József segítségére a politikusokkal folytatandó tárgyalásokon, de az Akadémia jövőjéről határozott elképzelései vannak. (Részletek a 20. heti lapszámban!)
HETIVALASZ.HU - Szőnyi Szilárd
Europerverzió
Míg több homoszexuális könnyűzenész a teljesítményével vívott ki elismerést - a melegektől idegenkedők körében is -, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének győztese, "Conchita Wurst" leginkább természetellenes külsejével hódított. Győzelme nem kisiklás, hanem a meleglobbi térnyerésének megkoronázása. (Részletek a 20. heti lapszámban!)

HETIVALASZ.HU - G. F. P.
Fusson, ki merre lát: Ezek a nagyvárosok örökre eltűnnek
Számos jelentős és népes város kerül majd víz alá az óceánok vízszintjének emelkedése miatt. Amerikai kutatók most nyilvánosságra hozott jelentése szerint az Antarktisz jégtakarójának olvadása gyorsabb ütemű, mint ahogy eddig számították. Száz éven belül olyan nagy városok tűnhetnek el mint Szingapúr vagy Buenos Aires.
HETIVALASZ.HU - B. B.
Az utolsó pillanatok a most leomlasztott Ipari Minisztériumban
Március 13-án kezdtek hozzá az egykori Kohó- és Gépipari Minisztérium (később: Gazdasági Minisztérium, majd egy csomó projektiroda) Margit körúti épületének bontásához, hétfőn pedig szó szerint és átvitt értelemben is nagy port kavart az egyik épületszárny mesterséges bedöntése: a műveletre a vízművek és a helyben lakók is panaszkodnak. Stábunk járt utoljára a még ép irodaházban.