Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. május 27., kedd

18.839 - Info a szerda este 6-kor kezdődő klip-vetélkedő nyitórendezvényéről - Száz év tükrében az erőszak


Feladó: Éva Jobbágy
Dátum: 2014. május 27. 18:22
Tárgy: Info a szerda este 6-kor kezdődő klip-vetélkedő nyitórendezvényéről - Száz év tükrében az erőszak
Címzett: 
​Kutasi József Antal​

Kedves Barátok, Ismerősök, Honfitársak!

   Az alábbi levél egy nagyon fontos és ritka témájú pályázatra hívja föl a figyelmet, hiszen a pályaművek komolyan hozzájárulhatnak az I. világháború tényfeltáró munkájához,s amelyet nem véletlenül szervez többek közt a Rákóczi Szövetség és az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság.
Terjesszük a hírt, ha lehet.
  Üdvözlettel és köszönettel: Jobbágy Éva

Száz éve, hogy kitört az első világháború. Az évforduló alkalmat nyújt arra, hogy elgondolkodjunk a Habsburg Monarchia szerepéről, mint a közép-európai együttműködés egy már megvalósult formájáról.

Kulturális Életért Közhasznú Egyesület, az ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszékén működő Aspektus, a Rákóczi Szövetség és az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság szervezésében 2014.május 28-án indítjuk ismeretterjesztő klip-vetélkedőnket, amelyet egyetemistáknak és középiskolásoknak szervezünk. Fő célcsoportunk a hazai közönség, de nemcsak itthon, hanem a Magyarországgal szomszédos országokban, továbbá Cseh- és Lengyelországban, valamint a balti térség országaiból kettőben: Finnországban és Észtországban is meghirdetjük.

A klip-vetélkedő témája az erőszak – az utóbbi száz év tükrében (1914-2014) értelmezve. Ennek során fontosnak tartjuk felidézni az első világháború emlékét, illetve annak következményeit,méghozzá mai megvilágításban – az egyéni terror és az állami erőszak, a háború szerepét bemutatva.

4-5 perces ismeretterjesztő klipekkel lehet pályázni, amelyek tartalmi követelményeit, a klip-vetélkedő feltételrendszerét 2014. május 28-ig – egy négyfős középiskolai tanárokból álló grémium dolgozza ki. Ezt követően 2014.június 4-én, 11-én és 18-án Budapesten összesen három alkalommal a klip formai és műfaji követelményeiről tartunk részletes tájékoztatót. Ezek célja, nemcsak az, hogy főként itthonról minél több érdeklődőt sikerüljön "bekapcsolni" a klip-vetélkedőbe, hanem felhívni a figyelmet június végi nemzetközi Aspektus-vitaestre.

Június 27-én az ELTE BTK tanácstermében bemutatjuk a 26 perces Trianon és az I. világháború összefüggéseiről szóló 26 perces filmet és ismertetjük a klip-vetélkedő addigi állását, valamint ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat.

2014. június 28-án, szombat délután 4 órára, az ELTE BTK tanácstermébe tervezett nemzetközi Aspektus vitaest címe a következő: „Száz év tükrében az erőszak – 1914 - 2014". (Azért választottuk ezt a dátumot, mert ezen a napon gyilkolta meg 100 éve Gavrilo Princip Szarajevóban Ferenc Ferdinándot.)

A többit - később!

 

https://www.facebook.com/events/1485639248334676/

 

http://www.aspektus.eu/content/szaz-ev-tukreben-az-eroszak-1914-2014-nyitorendezveny

 

Erre igyekeztünk felhívni a figyelmet két napja:

Kérjük szépen megosztani, különös tekintettel arra, hogy a normál Facebook-os kedvelői oldal-megosztást - bizonyos hírek szerint - a cég 20%-ra korlátozta és tovább kívánja csökkenteni a jövőben! Vagyis érdemes megkérni azokat az ismerősöket, akik épp vonalban vannak, hogy osszák meg. De te is légy szíves, ha lehet, naponta többször is akár!

Ezzel szemben - eddigi saját tapasztalataink alapján a helyzet az, hogy 10% alá korlátozta az Aspektus Facebook-oldal ún.organikus elérhetőségét, vagyis rosszabb, mint amiről eredetileg értesültünk.

A "célzott" meghívás volt eddig a leghatékonyabb, hiszen ott a 300 embernek a 10 %-a jelentkezett be az eseményre.

Azóta értesült az eseményről bő 4 000 és itt 1 ezrelékük jelentkezett csak!

A hatékonyság szempontjából tehát a legjobb, ha célzott meghívót küldesz azoknak az ismerőseidnek, akikről úgy gondolod, hogy érdekli őket a klip-vetélkedő, másrészt pedig a napi többszöri eseménymegosztás!

Fontos, hogy ez a hétfői nap folyamán bekövetkezzen, mivel akkor még hajlandó betervezni, hogy eljön kedden. Ha elakadtál, nap közben bátran hívj, mert nem mindenkinek esik le a tantusz, hogy hol és hogy kell kezelni a Facebookot!


Köszönettel:

Dombóvári Gábor (KÉK) - Gecse Géza (Aspektus)