Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. május 7., szerda

18.769 - Dr. Hossó Andrea: Valóban hatalmas, de nem mindenható a pénzügyi háttérhatalom. > ​2014. május 05., hétfő 21:30


Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2014. május 6. 21:19
Tárgy: [Lapszemle] Dr. Hossó Andrea: Valóban hatalmas, de nem mindenható a pénzügyi háttérhatalom - Félmilliós pluszpénz az állami fejes honatyáknak 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu
>

Dr. Hossó Andrea
Valóban hatalmas, de nem mindenható a pénzügyi háttérhatalom
​​
2014. május 05., hétfő 21:30 
Youtube

Téma: Miként látják Magyarországot a Londoni Cityből? Valóban hatalmas, de nem mindenható a pénzügyi háttérhatalom. Magyarország 10 éve az Európai Unióban, de mi volt ennek az ára? Miért nem volt előnyös Magyarország számára az uniós csatlakozás? Hogy alakulhatott ki Magyarországon gyarmati gazdaságszerkezet?

Műsorvezető: Szaniszló Ferenc
Vendég: Dr. Hossó Andrea közgazdász
Világ-Panoráma (Vágott, 16:9)
http://echotv.hu/vilag-panorama-2014-05-05-vilag-panorama


A harc még csak most kezdődik!
dr. Hossó Andrea, nemzetközi közgazdász szól

2014 máj. 2 Youtube

2014. május 1-én feloldották a külföldiek termőföldvásárlási moratóriumát. Ez katasztrofális következményeket jelent Magyarország számára. Követeljük a földforgalmi törvény hatályon kívül helyezését, az EU-s csatlakozási szerződés felülvizsgálatát, a moratórium haladéktalan visszaállítását. A harc még csak most kezdődik! Várunk minden magyart, álljon a kezdeményezés mellé.http://foldvedelem.hu/


Kapcsolódó:
   A "DEVIZA"-"HITEL" FORINTFORRÁSBÓL JÖTT LÉTRE - Demeter Tamás
   Imával, karddal és esküvel kezdte a Jobbik a munkát
   Varga István: Jól teljesítünk, de a teljesítményünk elhagyja az országot
****************************************************************

Félmilliós pluszpénz az állami fejes honatyáknak
2014-05-06 04:45:00 Blikk-összeállítás

Budapest - Ilyen a parlamenti rezsicsökkentés? Ha a ma alakuló Országgyűlés elfogadja a Fidesz legelső törvénymódosító indítványát, a kormányzati tisztséget is betöltő képviselők továbbra is két fizetést vehetnek fel. Holott a kormánypártok korábban épp azt hangoztatták: a dupla fizetések elkerülése érdekében szigorítanak az összeférhetetlenségi szabályokon.

Rogán Antal, a Fidesz-frakció újonnan megválasztott vezetője azt javasolta ugyanis tegnap: - Ha a parlamenti képviselők kormányzati tisztséget is betöltenek - legyen szó miniszteri, kormányfői vagy államtitkári állásról - felvehessék az érte járó fizetést. Ez pedig azt jelentené, hogy például a miniszteri szinten már milliós járandóság mellé májustól a 747 ezerre nőtt képviselői alapdíj is járna. Az állami vezetők dupla juttatása egyébként eddig is élt, csakhogy korábban alacsonyabb, 231 ezer forintos képviselői alapdíj illette meg a tisztségviselő politikusokat.

Így a többlet több mint félmillió forint fejenként. Jelentős változás ez a 2012-ben elfogadott országgyűlési törvényhez képest, amely megszüntette 2014-től az álláshalmozást, mégpedig meglehetősen radikálisan: amellett, hogy a parlamenti képviselők többek közt nem tölthetnek be önkormányzati képviselői, polgármesteri vagy megyei közgyűlési tisztséget, le kell monda­niuk egyéb jövedelemszerző munkájukról is - ezt annak idején azzal indokolták a kormánypártiak, hogy a parlamentben mással nem foglalkozó honatyákra van szükség.
Mindez azt jelenti, hogy ha egy parlamenti képviselő miniszterként dolgozott, 1,1 milliós bruttó fizetése mellé 231 ezer forintot vehetett fel képviselőként, most pedig félmillióval többet, 1,85 milliót kaphatnak majd. A miniszterelnöki fizetés pedig meghaladja majd a kétmilliós plafont: az 1,5 milliós havi jövedelem mellé további bruttó 747 ezer forintos plusz társul, ez együttesen 2,25 millió forintot jelent.

- Az összeférhetetlenség szigorítása mindenképp indokolt volt, de nem spórolási okokból, hanem mert a képviselői és a polgármesteri feladatok nem elláthatók hatékonyan egyszerre - mondta el a Blikknek László Róbert politikai szakértő, aki hozzátette, ahogy várhatóan a kisebb létszámú parlament sem eredményez érdemi megtakarítást, úgy az összeférhetetlenség szigorításától sem nagyon várható ilyesmi.

Vannak, akik buknak

Az összeférhetetlenségi szabályok legnagyobb vesztese a legnépesebb Fidesz-KDNP-frakció. Több megyei vagy városi önkormányzati tisztséget betöltő politikusuk eddigi jövedelmének közel felét veszíti el. Így hatalmasat bukik Kósa Lajos debreceni polgármester, Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke vagy Pesti Imre kormánymegbízott. A liberális Fodor Gábor nem folytathatja tanácsadói tevékenységét, Schiffer Andrásnak (LMP) pedig

Kapcsolódó:
   Tagadják a luxushoteles elszállásolást
   Megduplázta a Fidesz Gyurcsány parlamenttől kapott fizetését
   Félmilliós fizetésemelés Orbán Viktornak és a minisztereknek is
   Magyar számlán is rejtegetett Simon 75 milliót
   Mi jár a svéd képviselőnek? Szolgálati kölcsönlakás és vonatbérlet
   Nekirontottak a minisztereknek a tüntetők
   10 éves EU-tagságunk eredménye: elvesztett Magyar Föld
   Levélben gratulált Barack Obama amerikai elnök Orbán Viktornak


Hűséget esküdtek Izraelnek!


Szabad piac, szabad verseny, szabad cukrászda Bécsben