Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. november 5., csütörtök

20.652 - Vári Roland – NemzetiArcvonal.net​ > ​Miért vált veszélyessé a migráns kérdés?


refugees-hungary-p_3432984k
​​
Miért vált veszélyessé a migráns kérdés?
Vári Roland – NemzetiArcvonal.net
 

Az európai népek alapvető hozzáállása, hogy nincs szükségük a migránsokra. A migránsokat egyértelműen az USA szabadította Európára. Eleinte a francia és német vezetés még örömmel is fogadta őket, mondván a fogyatkozó európai nemzetek hiányát könnyű lesz kipótolni a tanulatlan, olcsó munkaerővel. Aztán a migráns kérdés túllőtt a célon, túl sok muszlim hitű kezdett beözönleni. Azonban történt még valami, amivel a világ nem számolt még öt évvel ezelőtt, pedig a jelek már megvoltak, csak éppen annyira el voltak saját magukkal foglalva, hogy nem látták meg a fától az erdőt.
Az iszlám jelenleg két vonalon feszül egymásnak, méghozzá olyan erővel, hogy az életek millióit oltotta ki az elmúlt évek alatt. Ez a síita-szunnita szembenállás. Az elmúlt évtizedekben úgy alakult a vallás politikai kapcsolatrendszere, hogy a szunnita-vonal teljesen behódolt a nyugatnak, a síita-vonal pedig Irán központtal erőteljesen függetlenedett, elsősorban vallási és erkölcsi okokból mindkét nagy irányzattól. A nyugattal szemben kivívták a függetlenséget az iszlám forradalomban, a kommunista kelettel szemben pedig a vallási vezetés elutasító volt a vallástalansága miatt.
Az utóbbi időben pedig az iszlám politikai-kapcsolati rendszere hatalmas átalakuláson megy keresztül a világpolitikában. Az orosz ortodox vallás a világ legbefolyásosabb vallásai közé került az orosz politika befolyásának növekedésével. A vallásos orosz államiság miatt a szintén magas vallási erkölcsi szinten álló Irán könnyen alakított ki gazdasági és politikai kapcsolatokat. Jelenleg Irán az egyetlen síita állam, amelynek katonai együttműködési szerződése van Oroszországgal. Tehát Moszkva komoly befolyást szerzett mind a Hezbollah kapcsolatai, mind a Teheráni kapcsolatai révén az iszlám síita vonalára. A szunnita vonal létszámban némileg népesebb mint a síita, és ennek központja Szaúd-Arábia, illetve Katar voltak.
Szaúd-Arábia részvétele a főleg szunnita területeken kirobbantott terrorista háborúkban egyszerűen azért volt olyan magas szintű, mert a szaúdi vezetés akart az egész szunnita világ vezető állama lenni. Úgy képzelték, hogy ha megszerzik a szunnita államok feletti kontrollt, akkor szépen lassan a saját politikai befolyása alá hajtják ezen államokat, és Rijád lesz az egész szunnita világ központja, az orosz déli területektől az arab világon át egész Észak-Afrikáig. Ez, habár országokra tagolódik, mégis egy központi vezetés alá kerülne vallási vonalon. Emlékezzünk vissza azokra az időkre, mikor még egységek keresztény volt Európa, mekkora befolyása volt a Vatikánnak a politikába. Hason módú befolyást akart kialakítani Rijád a szunnita világban.
Az egész történetbe már megint Moszkva tenyerelt bele. Az ok egyszerű, az USA Szaúd-Arábián keresztül sakkban akarta tartani Moszkvát a szunnita befolyással, így folyamatosan tüzelte a Szaúdi vallási vezetés és a CIA az iszlám területeket Moszkva ellen. Ennek lázadásokban, terrorista műveletekben, Moszkva ellenes fellépésekben öltött testet többek között Dagesztánban, Csecsenföldön, Üzbegisztánban. Moszkva Putyin elnök vezetése alatt sokkal jobb taktikára váltott, mint amit az USA önelégült méregkeverői bármikor is reméltek.
Putyin – akkor még megbízott vezető – irányítása alatt a második csecsen háborúban pillanatok alatt az orosz haderő szétverte a lázadó csecseneket. Ennek két oka volt. Az egyik – az első háborúval szemben, amikor még szándékosan lemészárolni küldte a zsidó akkori moszkvai vezetés az orosz fiatalokat – nagyon komoly, még ugyan hagyományos orosz hadvezetéssel, de hatásos összfegyvernemi hadviseléssel szó szerint szét ágyúztak és bombáztak mindent, a másik, hogy Putyin hihetetlen okos taktikával a csecsen harcosok javát maga mellé állította, egyik lázadó vezető családját kiemelésével és maga mellé állításával. Ez volt a Kadirov klán.
Putyin már elnökként tette hatalomba Razman Kadirovot. A Kadirov klán nagy árat fizetett a hatalomért, bátyja és apja merénylet áldozatai lettek. Razman Kadirov azonban nem adta fel, hanem folytatta csecsenföld felemelkedésére tett politikai törekvéseket. Ma csecsenföld egy hihetetlenül fejlett vidéke lett Oroszországnak, Moszkva pedig jól megfontolt politikai okokból számolatlanul tolja a pénzt a csecsen gazdaságba. A legnagyobb lépés volt a teljesen iszlám vallási alapokon vezetett csecsenföldön, mikor Groznijban felavatták a világ egyik legnagyobb újan épült mecsetjét. "Groznij teljesen újjáépül márványból és gránitból" – volt az elképzelésben, de ha megnézzük hogy néz ki ma Groznij, a valóságtól nem is tér el sokat az elképzelés.
Kadirov igazi iszlám vezetőként viselkedik. Bevezette a sharia alapú törvénykezést, és a politikai irányítást is ennek szellemében végzi. Mikor a dán Mohamed-gúnyrajzok megjelentek, a dán kormány tétlensége kapcsán vízumkényszert vezetett be az országgal szemben, minden dán befektetést kiebrudalt az országból, és a dán támogatású civil szervezeteket felszámoltatta. Bárhol az iszlám vallás – és itt nagyon komolyan tegyünk különbséget a nyugati zsoldban ténykedő ál-iszlamisták, és a valódi vallásos emberek és vallás között – de bárhol az iszlám ellen tesznek, ott Kadirov felemeli a szavát. Csecsenföld lassan példaképévé válik az egész iszlám világnak. Moszkva pedig hihetetlen erővel tolja előre Kadirovot, aki a szunnita vallási rendszeren belül már igen jelentős személyiségnek számít. Egyértelmű, hogy amit Szaúd akart elérni, lassan beteljesedik, csak éppen a csecsen Kadirov fogja megvalósítani.
Értjük már, miért vonaglik a Kreml kapuja előtt az egész Szaúdi politikai vezetés? Mindent elvesztettek. A politikai befolyást, a vallási álmodozásokat, ráadásul a törökökkel is kezd megromlani a viszonyuk az egész közösen rendezett Arab Tavasz révén, Jemenben is rosszul áll a helyzet, Irán katonailag orosz támogatással a nyakukra nőtt. Rijád retteg attól, hogy ha az ISIS-t kiverik Szíriából, akkor a megmaradt terrorista banda célpontja a megroppant és sebezhetővé vállt Szaúdi állam lesz.
Kadirov pedig nagyon komoly támogatást ad Moszkva mellé a világpolitikai fellépéseiben. Mikor a grúz orosz konfliktus kirobbant, az első alakulat, amely a helyszínre érkezett, és teljes erővel esett neki és tépte szét a grúz haderőt, csecsen alakulatok voltak. Mikor az újoroszországi forradalom elkezdődött, civil önkéntesekként a csecsenek álltak elsőnek az újorosz vezetés mellé, és képeztek jelentős erőt, amely képes volt feltartóztatni a sokszoros túlerőben lévő ukrán alakulatokat. Állítólag a csecsen önkéntesek ott voltak a Krím-félsziget Oroszországhoz való visszatérésekor. Majd jelentős csecsen erő tűnik fel Szíriában a nyugati zsoldban harcoló terroristák ellen. Bizony, sokkal több csecsen harcol a terroristák ellen, mint mellett. De ott vannak a csecsenek Dagesztánban is az orosz hadsereg mellett, a szintén CIA pénzen fizetett terroristák ellen.
Ha megnézzük azt a folyamatot, hogy lett szövetségese Oroszországnak az iszlám síita vonala, majd Moszkva teljes támogatása mellett hogy tör előre a befolyási ranglistán a szunnita vonalon Kadirov, érthető, hogy az USA és csatlósai, közte Szaúd-Arábia kezd egyre jobban kétségbe esni. Mert így Moszkva befolyása kiteljesedik mindkét iszlám irányzatra, ráadásul ami a nyugatnak a legrosszabb lehet, ha sikerülne lassan, de biztos lépésekben békét létrehozni a két vonal közé, az egész iszlám világ hatalmas változáson menne keresztül. Nos mi van akkor, ha olyan érdekes politikai helyzet alakulna ki, hogy egyik pillanatról a másikra, az Európába beözönlött iszlám milliók áttételes orosz irányítás alá kerülnének szunnita részről Kadirov alá, Siíta részről pedig Teherán alá? Értjük már miért kezd hirtelen megfordulni a bevándorlás, kezdődnek meg a kizsuppolások olyan politikai irányzatok részéről, akik eddig két kézzel hívogatták befelé a bevándorlókat? Hirtelen nagyon veszélyessé váltak azok, akik eddig semmi veszélyt sem jelentettek. Pillanatok alatt terroristák lettek azok, akik eddig csak menekültek voltak.
Természetesen semmiféle idegen bevándorlást nem támogatunk. De megérjük miért kezdi összecsinálni magát a cionista Brüsszel, Berlin, Párizs, és a többi talpnyaló. Mondhatni leesett nekik a húsz fillér. Persze most kivételesen mondhatnánk, ha a cionistákhoz hasonlatos bunkók lennénk, hogy haha, minden golyó nekünk talál a kettőjük harcában, de nem tesszük. Láttuk mit tettek az egész arab világban, ahol egy amúgy is nehéz világban totálisan lakhatatlanná tettek országokat. Afganisztán, Irak, Szíria, Libanon, Jemen, Líbia, mind lakhatatlan káosz. Van-e igazság az egész történetben, és az hol van, nem tudjuk. Mi a magunk igazában hiszünk, és azt képviseljük. Ez az ország a magyaroké, és az is marad. De másnak más igazságai vannak. Érdekel minket vagy nem? Na ez a káosz helyzet kezdete. Már ott vagyunk, egy totláis szellemi káosz kellős közepén, és a rendre való törekvés a világ egyetlen pontján kezdődött el. Csak és kizárólag egyetlen ország és annak politikai vezetése törekszik jelenleg a stabilitásra ez pedig Vlagyimír Putyin vezette orosz vezetés. Sehol máshol nincs törekvés békére, egyensúlyra és stabilitásra. Ha mi erre orientálódunk, akkor a stabilitás irányába mozdulunk, ha nem, a káosz felé. Lehet dönteni….